Szegények a magyar emberek? (lent)
Vannak szegények, és vannak gazdagok. Kelet-Magyarországon még a napi étel beszerzése is probléma sokaknak, Pesten viszont ez nem olyan látványos.
Ami nagyon érdekes Mo-n, az a pénzügyi kultúra, vagy az, hogy mit kezdjenek a pénzzel. Sokan félévente cserélik a telefonjukat a legújabbra, de a telefonszámlát már nem fizetik ki, a fűtésdíjat nem tudják fizetni, a bérletre nincs pénzük. Ezzel van az egyik legnagyobb probléma.
12.07
Van akinek nincs pénze a gyerekét taníttatni. Öcsém az eltére jár, a szüleim alig tudják kinyögni, de muszáj, mert jófej a gyerek, okos. Ha nem bírnák fizetni, mehetne hentesnek csak mert nincs pénz rá?
Gondolkozz már!
Amúgy nem mindenkinek olyan jó a feje, mint öcsémnek, én például hiába ülnék a könyvek előtt... Nem megy és kész.
Marad a 3 műszakos gyár.
Szerintem az a mérgesítőbb ha vki azt mondja "Én ennyi pénzért fel sem kelek!" ...miközben én felkelek és meg is élek belőle, mert ez van!
hááát nem tudom te hol élsz... :)
de se az ismeretségi körömben, se nekünk nincs plazma tv, sőőőt még autó sem.
bevásárlóközpont a közelembe nincs, de míg volt se jártam oda :)
és köszönöm, de megélek nélkülük is.
és a harmadik gyermekünket várom.
nem élünk mint hal a vízben, de nem halunk éhen és öltözködni is tudunk.
a felsoroltak pedig nem hiányoznak :)
12.10-es!
Igazad van. És milyen érdekes hogy két egyforma család egyforma pénzből ha élne, egyik mégis eladósodik, másik meg megél belőle. Mert egyik telefont, tévét, kocsit cserélget, de nem fizeti a csekkeket, elcigizi a fele fizetést, másiknak jó a régi autó, olcsóbb mosógép, tesco-s élelmiszer, viszont még rak is félre pár ezer forintot, ha beteg lesz egy családtag jusson rá anyagi fedezet.
Van aki be tudja osztani, van aki nem!
Mielőtt leugatnak. Én egy olyan összegről beszélek, amelyből tényleg meg lehet élni. Pl. én keresek 80-at kb. pasim meg 130-at. Ez ugye nem nagy pénz. De próbáljuk a második felállás szerint beosztani a pénzünket.
ma 12:07
Na ne legyél már ennyire okostojás!
Lefogadom Pesten laksz vagy más nagyobb városba születél az ország jó részén.
Látom nagyon jól értesz a professionhoz akkor ird be pl: Hajdú Bihart és nézd meg milyen jó állásokat találsz mérnököken kívül és a jutalékos rendszerű telefonos operátoron kívül mást nem találsz.
Gondolom te sem gondolhatod komolyan hogy ebben az országban mindenkinek mérnöknek kéne lennie hogy tudjon dolgozni.
Valóban sok tanulatlan ember van de korántsem annyi mint ahány munkanélküli.
Itt vagyok pl én érettségim van meg 3 végzetségem és nincs munka hajdú biharban Pesten jó pár hely lenne de akár operátornak is elmennék nem csak a végzettségemnek megfelő munkát is elválalnék.
És el is mennék pestre dolgozni csak tudod még nem tudtam megoldani hogy a 28000ft ból nehéz összespórolni hogy felutazak mert csak az utiköltség 5e ft és albérlet kaució stb nem is beszélve.
Az ember olyan, hogy a jót természetesnek veszi, a rosszat pedig pokolnak. A válságot azok fogják a legjobban kihúzni, akiknek nem okoz depressziót régi életszínvonaluk feladása.
Közhely, hogy mindenkinél van szegényebb és gazdagabb, de igaz.
A baj azzal van, hogy a magyar ember úgy érzi, hogy neki alanyi jogon járna egy osztrák szintű eletszínvonal, olyan kényelmi igényei vannak. Hát nem járna, a gazdaság alacsony teljesítménye nem bírja.
Ennek okai egy másik vita tárgya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!