Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A FIDESZ miért nem állítja...

A FIDESZ miért nem állítja meg a sokkoló élelmiszerdrágulást? Alkotmányozásra, vármegyézésre meg bírók nyugdíjazására van eszük, de ha 400 Ft lesz 1 kg kenyér, akkor meg majd pislognak!

Figyelt kérdés
2011. ápr. 12. 22:11
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy vannak szerencsétlen körülmények (pl. árvíz), ami miatt a búza drágább lesz. De ez a mérhetetlen infláció már tényleg sok egy kissé. Arról nem is beszélve, hogy a kormány megfelelő adópolitikával be tudná indítani a gazdasági növekedést, de ahhoz nem elég a gazdagok adóját csökkenteni.
2011. ápr. 13. 19:19
 12/13 anonim ***** válasza:

Előző

Ez nem infláció, nem a pénzünk lett ennyivel rosszabb. Nem csak az árvíz miatt van gabonahiány. A legnagyobb bajt a belvíz okozta. Nálunk alig arattak, mert egyszerűen elsüllyedt a kombájn. Akiknek szerencséjük volt, azoknak télen a fagyos földön még le lehetett aratni a kukoricát. A bor is drágább lesz. Az összes szőlőt az időjárás miatt betegség támadta meg (még a nemes borvidékeken is, pedig az ott ritka) és nekünk is 1/3 termés lett. Talán az idei év nem lesz ennyire rossz és mérséklődni fognak az árak... remélem.

Styloo

2011. ápr. 13. 20:19
 13/13 anonim ***** válasza:

Előzőnek viszontválasz:

Igen, árvizet írtam, de valóban ott a belvíz is, én igazából mindkettőre gondoltam. De a lényeg, hogy víz alatt a termés.

Az a baj, hogy én eddig még nemigen láttam árcsökkenést.

De reméljük, idén jobban terem majd, és lehet olcsóbban árulni.

Bár azt tegyük hozzá, hogy a magas üzemanyagárak kihatnak a boltban lévő termékek áraira. A szállítási díjak is a fogyasztót termelik, márpedig e téren nincs okunk túl nagy örömre.

A kormány itt tudna annyit tenni, hogy csökkenti a jövedéki adót.

2011. ápr. 13. 22:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!