A FIDESZ miért nem állítja meg a sokkoló élelmiszerdrágulást? Alkotmányozásra, vármegyézésre meg bírók nyugdíjazására van eszük, de ha 400 Ft lesz 1 kg kenyér, akkor meg majd pislognak!
Előző
Ez nem infláció, nem a pénzünk lett ennyivel rosszabb. Nem csak az árvíz miatt van gabonahiány. A legnagyobb bajt a belvíz okozta. Nálunk alig arattak, mert egyszerűen elsüllyedt a kombájn. Akiknek szerencséjük volt, azoknak télen a fagyos földön még le lehetett aratni a kukoricát. A bor is drágább lesz. Az összes szőlőt az időjárás miatt betegség támadta meg (még a nemes borvidékeken is, pedig az ott ritka) és nekünk is 1/3 termés lett. Talán az idei év nem lesz ennyire rossz és mérséklődni fognak az árak... remélem.
Styloo
Előzőnek viszontválasz:
Igen, árvizet írtam, de valóban ott a belvíz is, én igazából mindkettőre gondoltam. De a lényeg, hogy víz alatt a termés.
Az a baj, hogy én eddig még nemigen láttam árcsökkenést.
De reméljük, idén jobban terem majd, és lehet olcsóbban árulni.
Bár azt tegyük hozzá, hogy a magas üzemanyagárak kihatnak a boltban lévő termékek áraira. A szállítási díjak is a fogyasztót termelik, márpedig e téren nincs okunk túl nagy örömre.
A kormány itt tudna annyit tenni, hogy csökkenti a jövedéki adót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!