Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit gondoltok arról, hogy a...

Mit gondoltok arról, hogy a FIDESZ-KDNP NEMMEL szavazott a magyar termőföld- és ivóvízkincs alkotmányos védelem alá helyezéséről?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 12. 20:31
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
58%
Ismét lelepleződött a narancsbrancs álnemzeti mivolta. Közelebb vannak ők az LMP-MSZP-hez, mint a nemzeti gondolathoz.
2011. ápr. 12. 21:45
 12/20 anonim ***** válasza:
Tök mindegy benne van e az alkotmányban. Hozni kell egy törvényt hogy nem vásárolhat ha fejtetőre áll sem és kész.
2011. ápr. 12. 21:49
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Valóban szabályellenes, és felesleges.

Külön törvényi szabályozással is lehetséges úgy megnehezíteni a külföldiek földvásárlását meglehet úgy nehezíteni, hogy bár elvileg lehetséges földet venni, csak gyakorlatilag lehetetlen.

Sok országban így van megoldva ez a kérdés.

2011. ápr. 12. 21:52
 14/20 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy az Alaptörvényben nem lehet az Eu miatt, de remélem a törvényben lesz valami nagyon kemény szabályozás.
2011. ápr. 13. 13:07
 15/20 anonim ***** válasza:
Ha törvényben sem lesz semmi szigorú szabályozás, akkor a Fidesz végleg letette a voksát a külföld mellett.
2011. ápr. 13. 19:23
 16/20 anonim válasza:
7 évvel ezelőtt hallottam azt a felvetést, hogy Magyarországon annyi édesvíz tartalék van, hogy Izrael már régen megtervezte, hogy hogyan veszi meg egész "Magyarországot". Akkor kiröhögtem a barátomat, most aggódom!
2011. ápr. 14. 08:07
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Biztosan én vagyok a "begyöpösödött", de ahogyan a királyi Magyarországban törvény volt, hogy csak akkor kaphat valaki nemességet, aki külföldről jött, ha már az apja és a nygapja is itt éltek, így én is ezt tenném alapfeltételnek.

Én azt tartom szomorúnak, hogy mindenféle buta érdekektől vezérelve nem látnak tovább az orruknál bizonyoas körök. Nem látják, hogy eléggé gáz lesz, ha pl egy-egy régóta földműveléssel foglalkozó földtulajdonos család tagjai azért kénytelenek a földet Magyarországon bérbe venni, mert a megvásárlásra nincsen elég pénzük. Pedig könynen lehet, hogy az illetőnek az 1800-as évek közepén élt őse is földműveléssel foglalkozott.

Ha 1-1 család fel tudja vállalni azt, hogy megműveli a földet, akkor akkora földterületet kaphasson, amekkorát valóban képesek megművelni.

És sajnos nincsen életben, de jó lenne, ha valaki végre valamelyik pártból, vagy csapatból hivatkozna az 1222. évi Aranybulla 24. pontjára....

2011. ápr. 14. 14:24
 18/20 anonim válasza:
100%

A válaszok sokszínûsége is mutatja, hogy milyen káosz van a fejekben. Ezért próbál a Jobbik ezzel kormányellenes hangulatot szítani. :-(

Pedig a kérdés nem túl bonyolult.

Alkotmányba nem lehet bevenni a tiltást, mert unió tagok vagyunk! Törvényekkel lehet és kell olyan mértékben megnehezíteni a külföldiek földvásárlását, hogy az lehetetlen legyen. Így tették a franciák, az osztrákok is, és még néhány európai ország is, ezért nem tudnál még sok-sok pénzért sem francia mezôgazdasági területre szert tenni.

2011. ápr. 18. 08:47
 19/20 anonim ***** válasza:
Itt talán nem a pártok érdekeiról kellene vitázni, hanem hogy a magyaroknak mi lenne a jó! Magyarországot kellene képviselni!! Vannak nekünk olyan okos jogászaink, akik meg tudták volna ezt úgy szerkeszteni, hogy nekünk is jó legyen, és az EU követeléseinek is megfeleljen. Elég már az ország kiárusításából!!
2011. ápr. 19. 07:59
 20/20 anonim válasza:

Itt is meglátszik, hogy az Európai Unió egyáltalán nem az állampolgári, hanem a gazdasági érdekeket nézi. Az EU pár nagy országa szépen nyerészkedik az egészből, ellenkező esetben nem lenne ilyen egyszerű a tagfelvétel és felemelné a hangját a emberi jogokat sértő törvények ellen is.

Egyébként szerintem elgondolkodtató, hogy 1920 előtt a románok is hatalmas földeket vásároltak fel Erdélyben. Nem kellett sok idő, hogy a földek egy jó nagy része romániaiak kezében volt, megelőlegezve ezzel Trianont.

Manapság ugyanez érzékelhető a Dunántúlon: rengeteg földet vesznek külföldiek, például osztrákok, hollandok. Szerintem ez elég vészjósló, és Magyarország oldaláról nagyon rossz politika.

2011. ápr. 21. 21:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!