Ha a két világháború között Németországban megmaradt volna a Weimári kormány és Magyarországon nem hozta volna be Horthy a burkoltan antiszemita törvényeit, most Közép-Európa atomnagyhatalom lehetne?
Németországból a náci hatalomátvétel után menekült el egy csomó zsidó származású fizikus, tudós, akik később az USÁ-ban létrehozták az atombombát.
Magyarországról a Numerus Clausus miatt költözött el Teller Ede, a hidrogénbomba feltalálója.
"most Közép-Európa atomnagyhatalom lehetne?"
ezen felröhögtem. Attól, hogy itt éltek híres fizikusok, még nem biztos, hogy atomnagyhatalom lettünk volna. -.-
Előző vagyok.
Úgy belejöttem a monológba, hogy közben elfelejtettem a kérdésre válaszolni. :D Nem valószínű, hogy Közép-Európa atomnagyhatalom lenne, sok oka van annak, hogy itt miért nem lehetne atomfegyvert fejleszteni, de talán nem is baj, hogy nincs. Az meg külön öröm, hogy a németeknek sem sikerült a háboró alatt.
A németeknek azért nem sikerült, mert nem volt elég hasadó anyaguk hozzá.
Különben Svájcot sem bántotta Hitler.
Ha a nagyanyámnak meg f@sza lett volna, ő lett volna a nagyapám.
Miért jut majdnem minden napra, egy mi lett volna ha-hülye?
"Miért jut majdnem minden napra, egy mi lett volna ha-hülye?"
www.alternatehistory.com
Nézd meg ezt az oldalt mielőtt ilyeneket mondasz, hogy "mi lett volna ha hülye" meg gondolkodás nélkül visszapapagájkodod azt az ezerszer előtt nagymamás poént!
Kérdező:
ezen az oldalon is csak elmélkedések találhatóak. Ilyeneket bárki tud, mélyebben nem árt történelmi ismeretek, de 100%-os választ sehogy sem kaphatunk.
El kell fogadni a történelmet, ahogyan volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!