Tele van az oldal a kormány szidásával. Mégis ti ilyen gazdasági helyzetben mit tennétek?
pedig akkor talán a CIGÁNYOK is rákényszerülnének a munkára, de ki kéne találni valamit, mert az hogy a cigány lop, csal, hazudik, segélyből él, aztán a börtönben is teljesen jól megvan, mert fizetjük neki az ellátást, az nem oké.
SZEBB JÖVŐT!
"de ki kéne találni valamit"
Ja, ideje lenne már kitalálni hogyan deportáljunk téged Kubába örökre!
Én pl.az egykulcsos adózás helyett visszavezetném a progresszív adórendszert. Hogy miért? Mert a fogyasztást érdemben a középosztály terheinek csökkentésével lehet emelni, hiszen ők vannak a legtöbben. Attól, hogy egy jól kereső százezrekkel több nettót visz haza nem lesz gazdasági növekedés, csekély hányaduk fog a felhalmozott tőkéből befektetni Magyarországon, ettől nem lesz több munkahely. Munkahelyeket a középosztály által létrehozott kis és középvállalkozásokkal lehet teremteni.
Nem adnék külföldi cégeknek milliárdos eu-s támogatást, (lásd Audi)hatalmas adókedvezményt, azért a pár ezer munkahelyért amit teremtenek. Hogy miért? Mert ha ugyanezt a pénzt kis és közepes vállalkozásoknak adjuk, arányaiban több embert fognak foglalkoztatni, hiszen lényegesen nagyobb humán erőforrás igénye van egy kisvállalkozásnak mint egy nagyüzemnek.
Pályázatokat írnék ki az építőipari ágazatba, és a mezőgazdaságba. Hazánkban rengeteg tartósan munkanélküli van, őket ez a két ágazat tudja felszívni. Támogatnám a helyi termelést, és a helyi értékesítést.
Nem kötnék több tízmilliós tanácsadói szerződéseket volt elszámoltató kormánybiztosként Zuglóban, amikor Zugló önkormányzata óriási hiánnyal küzd.
Minden közbeszerzési pályázatot nyilvánosan írnék ki, és minden alvállalkozói szerződést nyilvánosságra hoznék, valamint az önkormányzati beruházások előtt kikérném a helyi lakosok véleményét.
Nem vonnék el a közmunkaprogramból jelentős pénzeket, és nem csökkenteném 4 órásra a munkaviszonyt.
Nem vennék ki az alkotmányból olyan alapvető jogokat, mint a munkához való jog, az egészséges környezethez való jog, a lakhatáshoz való jog stb... És visszaállítanám az Alkotmány bíróság eredeti jogköreit.
Nem alkotmányoznék pár hét alatt, tényleges társadalmi egyeztetés nélkül, egy olyan kérdőívvel, ami csak a lényeges kérdéseket nem tartalmazza. Ráadásul nyilván való, hogy azt a 900 ezer kérdőívet nem tudják ennyi idő alatt feldolgozni. És természetesen vagy egy megerősítő népszavazás, vagy egy következő kormány kétharmados szavazása után iktatnám be az új alkotmányt.
A bkv-nak is nagyon egyszerűenm lehetne forrásokat biztosítani. A fővárosi reklámfelületek bevételeit, és a parkolóbevételeket odaadnám a BKV Zrt-nek, mindenféle baráti magáncégek helyett.
Soroljam még?
Hát ilyen gazdasági helyzetben ezt kéne csinálni, és ezt nem csak én mondom mielőtt még okoskodással vádolnál.
A hal is a fejétől bűzlik!
Először a politikusi létszámot és fizetést raknám rendebe: pártonként és megyénként két ember bőven elég lenne, a fizetésüket a minimálbér tízszeresére tenném, költségtérítést nem kapna. Akinek ez nem tetszene, ne legyen politikus, ne ebből éljen, hanem menjen kapálni.
A gazdaságot csak munkával lehet fellendíteni. A kereskedés nem hoz a konyhára szinte semmit. A munkára meg kell tanítani az embereket és rászoktatni, hogy rendszeresen végezzék. Az állam feladata a munkahely teremtése illetve elősegítése, de ezt még komolyan egyik sem csinálta.
(Nameny: amit válaszoltál az a szocializmusra hasonlít, mert elolvastattam apámmal és ő élt benne, így tudja is.)
"(Nameny: amit válaszoltál az a szocializmusra hasonlít, mert elolvastattam apámmal és ő élt benne, így tudja is.)"
Engem nem érdekel, hogy mire hasonlít, ha teljesen korrekten, becsületesen, értelmesen és igazságosan működik valami. :)
ma 18:04-
Nameny: teljesen igazad van, már volt ilyen időszak, csak azóta az értelmes dolgokat kivétel nélkül kidobták.
A zavarosban jól lehet halászni!
"Mégis, Ti ilyen helyzetben mit tennétek?"
Na kérem szépen!
Töredelmesen bevallom, fogalmam sincs.Eddig a dolog rendjén is lenne.
Ám nem is vállaltam jól (nagyon jól)fizető politikai állásokat, azzal az ígérettel, hogy nálam a bölcsek köve, felkészültem a kormányzásra. Utána meg hebegek-habogok,
visszamutogatok, stb.
Na a dolog innentől gusztustalan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!