Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » 2014- Jobbik előretörés? (lent)

2014- Jobbik előretörés? (lent)

Figyelt kérdés
Arra gondolok, hogy a következő választásokra nagyon sokan kiábrándultak a Fideszből (már most is esett a népszerűségük). Az MSZP-re szerintem nem fognak megint annyian szavazni,hogy hatalomra kerüljenek. (Sok idős szavazójuk addigra meghal.)Az LMP-ről nem tudok nyilatkozni. A Jobbik szavazói viszont inkább a fiatalok, sokan tavaly még nem szavazhattak, 3 év múlva viszont abba a korba kerülnek. Mit gondoltok erről?
2011. márc. 29. 07:05
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
43%

"Bár a lefizetett média könnyen átmossa az emberek agyát, mint legutóbb is tette."

Nos, ha ez így van, akkor a Jobbik 2/3-ot fog szerezni :DDDDD

2011. márc. 29. 09:05
 12/20 anonim ***** válasza:
50%

"Tévedés azt hinni, hogy minden fiatal, aki most még nem szavazhatott, automatikusan Jobbikos."

Senki nem is állított ilyet, nem azért nő a népszerűségek mert új állampolgárok kerülnek szavazósorba, hanem mert a nép látja, hogy értük dolgoznak nem csak a zsebüket akarják tömni.

2011. márc. 29. 10:20
 13/20 anonim ***** válasza:
43%

"2014- Jobbik előretörés?"

Nem lesz. A Jobbik egyetlen témája a "cigánybűnözés". 2009-ben óriási mázlijuk volt, mert néhány éven belül olyan ügyek torlódtak fel, mint a tatárszentgyórgyi ügy, a Cozma-gyilkosság, a nagykátai "ostrom", Szögi Lajos meggyilkolása és még 2-3 ilyen eset, ami miatt a csapból is a "cigánykérdés" folyt. De egy ilyen témából nem lehet a végtelenségig megélni. Előbb-utóbb minden unalmassá válik, ha sokat ismételgetik. 2014-ben az "igenis van cigánybűnözés" mint kampány nem lesz olyan hatásos, mint 2009-ben vagy 2010-ben. A Jobbik szerezhet 5-6%-ot, de ennyi a maximum.

Vagy új témát kell találnia magának, de mióta a Jobbik létezik, összesen egy olyan témát talált, amivel népszerűséget tudott szerezni (ez a cigánytéma volt, 2007-től mostanáig). Szóval nem valószínű, hogy a következő 3 évben olyan kreatívak lesznek, hogy kitalálnak valamit, amivel feltörnek.

2011. márc. 29. 13:26
 14/20 anonim ***** válasza:
73%

Több téma is van a cigányokon kívül:

- politikusbűnözés (ezt sosem lehet megunni)

- Antiglobalizáció

- Környezetvédelem

- Határon-túliak

2011. márc. 29. 14:29
 15/20 anonim ***** válasza:
61%

Szerintem egyetlen dolog érdekli a mai magyar embert: Milyen gazdasági csomaggal tudja elérni bármelyik párt is azt, hogy munkahelyek teremjenek, és javuljon az átlagemberek életszínvonala? Ez a fő kérdés, minden más csak kitöltő propaganda. Engem nem érdekel az elszámoltatás, mert azzal is csak egy rakás olyan forrást herdálnak el, amit hasznos dolgokra lehetne költeni. Nem tudok felhőtlenül a környezetvédelemre gondolni, amikor még a saját családom anyagi érdekeit sem tudom megvédeni, mert annyira nincsenek munkalehetőségek. A határon túli magyarokkal pedig azután kellene foglalkozni, miután a határon belüli magyarok gondjait megoldották.

Nem véletlen, hogy egyre több fiatal mondja azt, hogy inkább elmegy ebből az országból, és szolgamunkát végez külföldön, mert még abból is jobban meg lehet élni, mint itthon rendes (és sokszor nem létező) munkából. Először ezt kellene megoldani, és amelyik pártnak van épkézláb és hihető programja erre, arra fogok szavazni.

2011. márc. 29. 14:50
 16/20 anonim ***** válasza:
41%
A Jobbik egyáltalán nem a cigánykérdés miatt lett népszerű, esetleg az erősen elcigányosodott településekről mondható ez el, túlnyomórészt viszont a gazdaságpolitikájának köszönheti előremenetelét.
2011. márc. 29. 15:21
 17/20 anonim ***** válasza:

Szerintem nem lesz választás.Addigra itt forradalom lesz.

Ember ott ahol lakom kb 80-90 családnak érkezett értesítő,mert ki akarják a nyárion lakoltatni.A munkahelyek sorra zárnak be,de az árak csak emelkednek és már az úgymond gazdagabb réteg is vakarózik elég sűrűn ha vásárolni kell menni.

Ha viszont lesz választás akkor természetesen a jobbik fog nyerni.Nem sokkal fogja meg előzni az MSZP-t,mert sok komcsi van még szép hazánkban,de nem fog nyerni.Én nem szavazhattam,mert a választás után 2 hónappal lettem 18.De 2014-ben ott leszek az elsők között kik mennek szavazni.De lehet,hogy még ezt is eltörli a köcsög Orbán és nem lesz választás.Mármint pártot nem választhatunk csak képviselőt.Elég gyanús volt az a mondata a választás után Orbánnak,hogy "Elvtársak győztünk!"

Tuti,hogy ő most először a saját kis diktatúráját akarja fől állítani.Csak az a baj,hogy ott ahol diktatúra van jelenleg ott éhezés is van. :S

2011. ápr. 1. 09:43
 18/20 anonim ***** válasza:
Hogy addig kell elmenekülni az országból. Nem fogom megtenni. Marad az öngyilkosság.
2011. ápr. 15. 18:18
 19/20 anonim ***** válasza:

15:21

"A Jobbik egyáltalán nem a cigánykérdés miatt lett népszerű"

A Jobbik 2003 óta létezik. Első öt évét azzal töltötte, hogy pl. óriási fakereszteket állított karácsonykor.

Aztán 2008-ban profilt váltott, új biznisze a cigányellenes uszítás lett.

Vajon véletlen az egybeesés ez és aközött, hogy 2009-ben bejutott az ep-be és 2010-ben a parlamentbe?

2011. ápr. 17. 03:03
 20/20 anonim ***** válasza:
Remélem a VMAMN azaz a Védjük Meg A Magyar Nemzetet fog nyerni
2011. okt. 4. 14:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!