2014-es választáson szerintetek a kettős állampolgársággal rendelkező magyarok közül, melyik országban élők fognak legtöbben a Fideszre szavazni és miért?
Figyelt kérdés
2011. márc. 28. 20:38
1/12 anonim válasza:
Szerintem az erdélyiek,mert a Fidesz ott kampányolt eddig is a legerősebben.
2/12 anonim válasza:
Kétlem, hogy 14ben még lesz ember aki a Fideszre szavazna. Menni fognak az SZDSZ után szépen.
4/12 anonim válasza:
Románia. Egyszerűen azért, mert ott él a legtöbb magyar. Egyébként Orbánék alaposan melléfoghatnak ezzel a dologgal. 2006 tavaszán a FIDESZ-kongresszuson Mikola még azt harsogta, hogy a határon túli magyarok szavazataival 20 évre bebetonozzák magukat. De én azt látom, hogy a határon túli magyarok bölcsen még előbb kiábrándultak a FIDESZ-ből, mint a határon belüliek. Szlovákiában a fideszbarát MKP nagyot bukott legutóbb, és a FIDESZ által még magyarnak sem elismert Híd párt nyerte a magyar szavazatok többségét. Hasonló a helyzet Romániában. A FIDESZ mindenféle erőfeszítései ellenére sem tudja a kreatúráját (Magyar Polgári Párt) helyzetbe hozni, a tőlük távolságot tartó RMDSZ nyer folyamatosan. Úgy hogy nem biztos, hogy a határon túliak a FIDESZ-nek szállítják majd a szavazataikat.
5/12 anonim válasza:
Ellenzem a határon túliak szavazati jogát, de azért szívesen megnézném Orbán meg Mikola fejét, ha a határon túli magyarok többsége nem rájuk szavazna, és a végén pont az ő szavazataikkal zavarnák el őket a választók.
6/12 anonim válasza:
Szerintem tökmindegy, kb 5%-uk elmegy majd, a többit nem érdekli az egész. Sokan elfelejtik, hogy ott is megvannak a maguk problémái a politikával, nem fogják még a magyar választást is figyelni.
7/12 anonim válasza:
Én még mindig nem értem, hogy hogy engedhet bárki is beleszólást az ország belügyeibe olyan személyeknek akik nem is tartózkodnak állandóan, vagy legalábbis túlnyomórészt az ország területén? Nem ezt hívják hazaárulásnak?
8/12 anonim válasza:
Hát ha nem is hazaárulás, de egy ócska manipuláció.
9/12 anonim válasza:
Határontúli magyarként elmondom nektek,hogy a határontuliak szavazni fognak és a szavazataik a fidesz és a jobbik közt oszlik majd meg
Az mszp-re határontuli nem fog szavazni-érthető okokból.
Nem árt ha tudjátok,hogy nem hálából szavaznak a fideszre,hanem az mszp ellenében!
10/12 anonim válasza:
"és a szavazataik a fidesz és a jobbik közt oszlik majd meg"
Remek -.-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!