Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mikor tér már észhez a Kormány?

Mikor tér már észhez a Kormány?

Figyelt kérdés

Kérdésem azért fogalmazódott meg, mert azt tapasztalom(juk) hogy látvány intézkedésekkel és nem annyira életbe vágó törvények meghozatalával foglalkozik.

A hétköznapi emberek életét befolyásoló tettek sorra elmaradnak,-munkahelyteremtés, közmunka, vállalkozások támogatása devizahitelesek, eszközkezelő felállitása -. Kilakoltatás moratórium.. jun.30-ig, persze akkor nyár lesz...Kapkodnak, rögtönöznek, de meddig mehet ez igy? Hol a türéshatár? Nyilatkozataikban ugyan azt a mantrát nyomják mint a választás előtt. Önmagukkal harcolnak..

2011. márc. 22. 07:29
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
63%

A Fidesznek még a kommunikációja a legjobb. Úgy belebeszélik a gyereket az ember hasába, hogy az a végén tényleg megszületik. :D

Eddig mindenki csak a gazdaságról beszélt. El kell gondolkodni azon is, hogy ez az ámokfutás milyen demográfiai katasztrófa-kockázattal jár! Bizonytalan munkahely (PL. indoklás nélküli elbocsájtást engedő törvény)

A gazdagok támogatása, a szegények ellehetetlenítése (1 kulcsos adó)

(Ebből következik) A fiatal függetlenedni vágyók lakáshoz jutásának megnehezítése, az első gyermek vállalásának eltolódása, kevesebb gyermek vállalása.

Ajánlom ezt a blogbejegyzést:

[link]

2011. márc. 22. 11:25
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Én nem vagyok egyik párt rajongója sem. És utálom, de sajnos igazam van. 33 éves egyenlőre egy gyermekes anyuka vagyok, a kicsivel négy hét múlva leszek mindenidős.

Első gyerek elött kisvállalkozó voltam, volt egy kozmetikám. 2000-ben nyitottam az üzletet, eleinte még ment is. Az első hónapban maradt nyolcezer forint hasznom, örültem mint majom a farkának.A szakmámra mindíg kényes voltam, képeztem magam folyamatosan, hogy a lehető legjobb szakember legyek. Ez meg is hozta az eredményét, a vendégeim rendre nálam ragadtak, aki egyszer betévedt, az többet nem ment máshová. Majd jött a minimálbéremelés 2001-ben.Utána csak veszteséges voltam, mert nem tudtam kitermelni a járulékokat. Hiába volt rengeteg vendégem, akik meg voltak elégedve, és rendre visszajöttek, árat a végtelenségig nem lehetett emelni. Közben a városban ahol élek, rendre zártak be a nagy üzemek. Sokan lettek munkanélküliek, így pénzük sem volt már szépítkezni. Minden nő ott spórol ahol tud, és ez előszőr általában a kozmetikus.A vendégek továbbra sem mentek máshoz, de már nem jöttek havonta, és elkezdtek a kezeléseken is spórolni, pl gyanta csak nyáron, télen úgysem látszik, és ott a borotva is.Ezt 2004 januárjáig bírtam anyagilag. Volt örökségem, abból pótolgattam ki az anyagárat stb. Visszaadtam az ipart, elmentem én is a munkaügyibe, ahol nem elég hogy röhögve a képembe vágták, hogy nekem nem jár segély, még hülyének is néztek, amiért vállalkozó voltam. Ezután jött az APEH, hogy büntetőjogi felelősségem teljes tudatában magyarázzam már el, hogy miből éltem eddig, és hogy a fenébe tudtam én ennyi mindent befizetni hozzájuk, ha nem is volt annyi bevételem. Hát elkapott az ideg, mert amíg fizettem, a kutyát nem érdekelte miből, csak legyen mit elmutyizni...

Ezután dolgoztam, fájdalom nem voltam bejelentve.2007ben megfogant a lányom, GYES-re mentem, tavaly ősszel kislány ment oviba, nekem meg októbertől lett volna egy állás a helyi kórházban adminisztrátorként.Szeptember közepén kiderült hogy megint babát várok. A tervem az volt, hogy főállásban dolgozom, és mellékállásban újra elindítom a kozmetikát, sajnálom, nekem az a szakma a szerelmem. A főállás a baba miatt ugrott, így meg a kozmetika is. A férjem fizetéséből élünk, mert valamiért várandósan sehová nem akartak felvenni...munkanélküli GYES után nem jár. Most arra készülök, hogy a baba mellett elvégzek egy tanfolyamot, megpróbálok a gyerek egyéves kora után kikuncsorogni valahol egy négyórás állást( :DDD ami amúgy ebben az országban nem egy egyszerű feladat, mert ha van gyerek azért nem, ha nincs akkor meg azért nem, tisztára mint a van rajta sapka esete :DDD ), ha sikerül a GYES után talán úgy könnyebb lesz főállásra átkéreckedni, és akkor mellékállásban meg lesz a kozmetika.

Engem a mostani kormány csak annyiban küldött a padlóra, hogy a férjemnek ahelyett hogy nőtt volna a fizetése, csökkent, az árak meg emelkednek. Napi szinten 1000 FT jut kajára, ez is csak úgy jött össze, hogy a lányomat kivettük az óvodából, mert még az a hatezer forint is számított amit oda kellett fizetni.

Sokszor gondolkozok ezen, és engem nem az utolsó egy évben küldtek padlóra, hanem gyakorlatilag amióta keresőképes vagyok azóta mást sem csinált a mindenkori kormány, csak kitolt velem. ezért nem rajongok értük, nekem mindegy ki nyeri meg a választásokat, mert azt tanultam meg eddig, hogy nekem jobb nem lesz. Hiába vagyok én jó szakember, hiába nem adtam fel az elején mindjárt, hiába képeztem magam, hiába ültem ott napi 12 órát az üzletemben, mert egész egyszerűen ez is kevés volt ahhoz hogy esélyem legyen egyálltalán elindulni. Akármit találtam ki hogy jobb legyen, rögtön hoztak egy rendeletet amivel keresztbetettek.

Ez a mostani kormány meg röhelyes, a zászló színével foglalkoznak, és ott van egy csomó probléma amit meg kellene oldani. Falvak, óvoda, iskola nélkül, éhező gyerekek, akiknek már a menzán sem jut étel, mert az önkormányzat nem fizet, hitelesek akiknek a végrehajtó lebeg a fejük felett, családok, akik az utcára kerültek, munkahelyek hiánya és lehetne még sorolni. És ez valahogy sosem téma a parlamentben....

2011. márc. 22. 11:27
 13/21 anonim ***** válasza:
68%
Ez soha. Sok elmebeteg megszavazta ők meg élvezik a helyzetet. MEgy a zsebtömés ezerrel aztán majd eltűnnek ők is a süllyesztőben. Látszik, hogy nem terveznek hosszútávra próbálnak mindent még ma ellopni, mert tudják még néhány hónap és repülnek.
2011. márc. 22. 12:06
 14/21 anonim ***** válasza:
23%

"Ez nem két nap munkája. Az Audi és az Opel munkahelyteremtése kapcsán a múltkor itt megkaptam, hogy az még az MSZP érdeme. "

Hát kurwa nagy érdem mindkettő! Gratulálok. Az ország két szégyene, a magyar autóipar sárbatiprása. A harmadik meg a szuzuki. Takarodjon kifelé mindhárom!

2011. márc. 22. 12:07
 15/21 anonim ***** válasza:
52%

"Szerinted ezt mind 1 év alatt történt? Igen a Fidesz vitte csődbe az országot? Amikor a Gordonka közölte, hogy fájni fog, meg a Gyurcsi azt, hogy ellehet menni... már senki nem emlékszik?"

Mindenki emlékszik, de a rendszerváltás óta volt összes kormány együtt nem kártékonykodott annyit mint ezek.

2011. márc. 22. 12:09
 16/21 anonim ***** válasza:
77%

"Hát kurwa nagy érdem mindkettő! Gratulálok. Az ország két szégyene, a magyar autóipar sárbatiprása. A harmadik meg a szuzuki. Takarodjon kifelé mindhárom!"

Volt magyar AUTÓipar valaha? Nocsak... A közvetlen dolgozók és az ő beszállítóik, tehát összesen olyan 60-70ezer ember elé kiállva is ekkora pofád lenne? Aztán kivonulnál a pusztába te idióta magyar tejet magyar búzát magyar lóf@szt termelve?

2011. márc. 22. 12:54
 17/21 anonim ***** válasza:
Szerintem alkossunk mi így egy kormányt! Hiszen mind nagyon értünk a politikához! Na, mit szóltok?
2011. márc. 22. 13:26
 18/21 anonim ***** válasza:
77%

11:27 vagyok :D

Alkossunk :D

Így talán még nekünk is menne :DDD

2011. márc. 22. 13:29
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

"MEgy a zsebtömés ezerrel aztán majd eltűnnek ők is a süllyesztőben. Látszik, hogy nem terveznek hosszútávra "

Ja, Amit ma ellophatsz, ne halaszd holnapra :D

2011. márc. 22. 13:48
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
Soha nem térnek észhez, hatalommániásak. Mint ahogy a szavazóik sem térnek észhez, akik nem látnak a szemüktől, és akikkel bármit meg lehet tenni, akkor is Orbán-imádók maradnak életük végéig...
2011. márc. 22. 16:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!