Orbán Viktor gyermekei miért nem kaptak magyar nevet?
Nem szeretnék balhét, semmi feszültséget nem akarok szítani, de engem, magyarként ez a tény nagyon bánt. Orbán nagy hazafinak állítja be magát, ugyanakkor 5 gyermekét izraeli nevekkel látta el, nevezetesen: Ráhel, Gáspár, Sára, Róza, Flóra.
Bőségesen lehet választani a magyar nevek közül, elnökünk mégis egy idegen kultúra előtt tisztelgett a névadással (is). Kérdem én, a Rózsa miért nem volt jó? ez ugyanis a magyar megfelelője. Nem vagyok antiszemita, de komolyan megijeszt a tény, hogy miféle gondolatok járhatnak emberünk fejében hazánkkal kapcsolatban. Nem hinném, hogy Netanjahu gyermekeinek magyar neve lenne, valószínű tarkólövést kapna érte. Egy izraeli név még oké, de könyörgöm, mind az öt?
Róza és Flóra nem izraeli név, hanem latin.
Tudtad, hogy volt egy Árpád-házi királyunk, akit Salamonnak hívtak?
Ez már szerintem a faszlengetés kategória. Minden szülő magánügye, hogy mi után nevezi el a porontyait. A hazaszeretetnek a kultúra és a művészet támogatásában, az oktatás és a gazdaság megerősítésében kellene megnyilvánulni hiszen ezek viszik előre a hazát. De mint az intézkedéseikből látjuk az oktatás számukra nem fontos, jó ha buta a nép...
A Róza egyébként a Rózsa archaikusabb formája, szóval bizonyos szemszögből nézve még konzervatívabb mint amit te mondtál.
nem nevetséges, a névadás igen fontos kulturális dolog.
főleg egy elnöknél. Én magyar nevet adnék a gyermekeimnek, mert itt nőnek fel, magyarul beszélnek, és amúgy meg kutya kötelességünk ápolni a hagyományt.
Neked nyilván a Szamanta meg Dzsennifer nevekkel sincs bajod, pedig valahol meg kell húzni a határt, a világ úgy szép, hogy megvannak a kulturális eltérések, minden népnek van egyénisége. ezt valahol ápolni kell, én nem szeretnék egységvilágban élni. Indiában sem nevezik el George-nak a gyereket, minden népnek van saját kultúrája, punktum
"Gábor nem kizárólag héberek által használt név"
Amiket te felsoroltál, azokat igen? Hiszen Orbán az élő példa, hogy nem. Magadat cáfolod. Ha viszont azt mondod, hogy Orbán héber, akkor is ez a helyzet: egy héber had adjon héber nevet a gyerekeinek. Csapdába estél, barátom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!