Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hol a fidesz beígért adócsökke...

Hol a fidesz beígért adócsökkentése?

Figyelt kérdés
Mos volt a naplóban, hogy egy átlagos 4 tagú család havi (kb 300 ezres nettó jövedelemmel) 100 ezer forintot fizet be adónak , élelmiszerből, benzinárból, stb ből, és ebbe még nincs benne a fizetéséből levont adó, csak natúran.
2011. márc. 6. 19:52
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
Pl az alapélelmiszerek ÁFÁ-ja B kategóriába került, ami 7%-os adócsökkentés...
2011. márc. 6. 19:59
 2/38 anonim ***** válasza:
81%

Te az eddigiek alapján elhitted hogy lesz?

Az egykulcsos adórendszer csak annak jó aki kb 250ezer fölött keres.

Drágul minden, az élelmiszer, a közlekedés, a közüzemi díjak. A kormányt nem érdekli az emberek sorsa, mert ők életükben nem szorultak rá hogy számolgassák a kis pénzecskéjüket; kitelik-e még egy kiló kenyér..

2011. márc. 6. 19:59
 3/38 A kérdező kommentje:

én egyáltalán nem hittem, megrögzött baloldali vagyok, tudom ők se jobbak, sőt, de vmiért bal oldal.

Nem is szavasztam rájuk ,de minden tele volt azzal, hogy így úgy jó világ lesz ha ők kerülnek hatalomra.

hát jó világ van, a gazdagoknak.

2011. márc. 6. 20:04
 4/38 anonim ***** válasza:
82%
A magas jövedelműek adója csökkent!Nem is örülsz neki?
2011. márc. 6. 20:04
 5/38 A kérdező kommentje:
hát ha én is abba a kategóriába tartoznék, örülnék mint majom a farkának elhiheted, de nem ez van sajna.
2011. márc. 6. 20:08
 6/38 anonim ***** válasza:
63%
az adóterhelés folyamatosan csökken, az, hogy nem arányosan az már más kérdés, de lehet úgy is venni, hogy eddig nem volt arányos az adórendszer.
2011. márc. 6. 20:10
 7/38 anonim ***** válasza:
79%
Ha a jómódúak csoportjába tartozol,akkor csökkent az adód. Ha nem,akkor emelkedett legfeljebb.
2011. márc. 6. 20:33
 8/38 anonim ***** válasza:
94%

Múltkor feltettem egy itt egy kérdést. Olyan gyermeket nevelő családot kerestem, ahol csökkent a nettó, mert folyamatosan azt olvasom, hogy a keveset keresők rosszul jártak az új adórendszerrel.

Kíváncsi lettem volna a pontos adatokra. Senki sem válaszolt.

Eszerint a gyermekes családoknál nem csökkent a nettó vagy gyermekes családok nem olvassák ezt az oldalt, vagy senki sem akarta megosztani (még név nélkül sem) a bruttó / nettó fizetés és gyermekszám adatai.

Azt elképzelni sem merem, hogy ez megint egy liberális provokáció, hangulatkeltés, mint a médiatörvény körüli hiszti Brüsszelben.

Számokat tessék írni. Azzal lehet vitatkozni.

Ha a kérdező leírta volna, hogy ugyanaz a 300 nettót kereső család mennyit adózott Bajnaiéknak és mennyit most akkor lehetne egyetérteni vagy vitatni.

2011. márc. 6. 20:58
 9/38 anonim ***** válasza:

Igen a gyerekesek kicsit kevesebbet adóznak, de ami megmarad azt elviszi a cukor áremelés, benzin áremelés, meg gyakorlatilag minden drágul!!

Persze akik eddig is sokat kerestek azoknak még több marad de hát ez itt abszurdisztán :)

Én speckó már megint kevesebbet keresek :)

hol a beigért munkahely? hát kínában, meg tajvanon, meg szlovákiában, meg hollandiában stb. mert hát itthon tönkrették az ipart, mezőgazdaságot, de még ami működik azt is igyekeznek el lehetetleníteni! mert hát kell az import alama, zöldség, gabona, tej! itt ugye nem lehet megtermelni!!!

2011. márc. 6. 21:28
 10/38 anonim ***** válasza:

Akkor itt egy példa. A szüleim tavaly 30 és 25 ezer forintot tudtak visszaigényelni az adójukból. Idén egy fillért sem. Az apám közalkalmazott (nem vezető beosztásban), az anyám tanító.

A tanítói fizetés változásáról ne is beszéljünk inkább, mert évek óta szépen fokozatosan csökken, míg minden más drágul...

2011. márc. 6. 21:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!