Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi lesz a családokkal a...

Mi lesz a családokkal a moratórium lejárta után?

Figyelt kérdés
Nagyon sajnálom őket.Rengeteg magyar többgyerekes családot akarnak utcára tenni, mert duplázódtak a havi törlesztőik és nem igazán ők tehetnek róla.Nem mindenki keres milliókat, mint a parlamenti csókák, akik persze szarnak bele.
2011. febr. 21. 20:19
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Engem személyesen is érint a kilakoltatás réme. Úgy gondolom, valóban nem lehet elvárni senkitől, hogy az én adósságomat kifizesse helyettem. Viszont!

A felvett hitelemből már több, mint egy milliót visszafizettem, mégis ott tartok, hogy a három éve felvett hitel dupláját akarják behajtani rajtam, miközben a házam értéke a kétharmadára esett le. Nekem kellene megfizetnem az árfolyam ingadozást, plusz a kamatokat, plusz a büntetést (amiért megcsúsztam a törlesztéssel), miközben a bank gyakorlatilag nemhogy vesztett volna a válságon, de a devizaingadozás miatt még nyert is, nem is keveset.

Amikor felvettem a hitelt, az általam megbízott (!!!) banki szakember azt mondta, amikor arról kérdeztem, mi a menekülési útvonal, ha nem tudok fizetni, hogy ebben az esetben el kell adni a házat. Na de kérdem én, hogyan adjam el, ha annyira leesett az értéke, hogy már nem járnék vele jól??? A házamat a hitel felvételekor 17 millióra becsülték. Ma 10 millióért se könnyen találnék rá vevőt. A hitel, amit kaptam rá, 8 millió volt. A többi az önerőm, amit most el fogok veszíteni. Kérdem én, ha innen nézzük, mi a különbség az uzsorások, meg a bankok között?

Engem előbb-utóbb kiraknak, aztán csak pár év, és az ingatlanok értéke helyre áll. A bank pedig cirka 7 millióért hozzájutott egy 17 milliós házhoz, míg nekem nem maradt semmim...

2011. febr. 22. 14:05
 12/18 anonim ***** válasza:
0%

Csak halkan jegyzem meg, hogy senki nem tartott pisztolyt a fejedhez, hogy devizában adósodj el. Megtehetted volna forintban is és akkor nem lenne ennyi bajod. Mi szinte az utolsó pillanatban szabadultunk meg a svájci frankos hitelünktől...

Mi lesz utána? Reménykednek, hogy a kutyának sem kell majd a házuk :(

2011. febr. 22. 17:00
 13/18 anonim válasza:
Elsősorban nem az államnak kell ezt a helyzetet megoldani,hanem a bankokat kell rákényszeríteni az engedményre.Mert ez a helyzet miattuk alakult ki.Szinte erőszakos módon rángatták bele az embereket a hitelfelvételbe,ami akkor csodás lehetőségnek bizonyult sok ember számára.Ráadásul olyan ingatlanokra adtak hitelt,ami már akkor is egy romhalmaz volt.A meghitelezett ingatlanok több mint 50%-a már akkor sem érte el a valós eladási értéket,csak az értékbecslő értékelte magasabbra,a bankok meg befogadták.Biztos forrásból tudom. És ha most kirakják az embereket,mit kezdenek az amúgy is eladhatatlan ingatlannal?Csirkenevelő lesz belőlük?Vagy netán drog termesztésre használják?Igaz az legalább eladható.Az emberek meg a külterületeken sátortáborokban fognak lakni.Szép jövő.Lesz több tízezer földönfutó hajléktalan,közben a lakásuk-házuk meg gondozás hiányában meg összedől.
2011. febr. 22. 22:35
 14/18 anonim ***** válasza:
De az se megoldás, hogy minden így maradjon. Egyesek ugyanis még úgy értelmeznék, hogy fölösleges törleszteni, úgyse raknak ki, és élhet tovább ingyen. Nehéz ügy ez, kiváncsian várom, milyen megoldást találnak.
2011. febr. 22. 23:02
 15/18 anonim ***** válasza:
22.35-re.Teljessen igazad van,ezt a bankoknak (is) kellene segiteni,hiszen ők csak ezidáig jól jártak.Egyszerűen nem tudom elhinni,hogy nem találnának valamilyen megoldást,pl.a törlesztők csökkentését,vagy a kezelési költségek csökkentését, amitől hatalmasat ugranak a részletek havonta.Valóban nem tartották a pisztolyt senkinek a fejéhez,csak éppen kész tények elé állitottak pl.engem is.Egy 1,5m szerettem volna felvenni de nem lehetett,csak 1-et vagy 3-at.Az egy kevés volt,a három sok,de mivel nagyon kellett a pénz belementem.Hogy mit csináltam a "felesleggel"?Elsősorban rengeteg pénzt levontak ilyen olyan költségekre,a maradékból meg elkezdtem törleszteni vissza a banknak,és nyögöm azóta is.
2011. febr. 23. 00:03
 16/18 anonim ***** válasza:
...és azt se felejtsük el amit az a hölgy mondott a Tv2 műsorában: A bankok minimálbérre is adtak 2-300 ezer forintos törlesztőt. Hát ettől leesett az állam.
2011. febr. 23. 07:51
 17/18 anonim ***** válasza:

"Egy 1,5m szerettem volna felvenni de nem lehetett,csak 1-et vagy 3-at."

Biztos így volt, ahogyan írod, de az akkor ott a banknál nem volt minden rendben. Nem szabad(na) meghatározniuk, hogy mennyi hitelt lehet felvenni, ha neked 1.250.250 Ft kell, akkor annyit kéne, hogy adjanak (persze ha a feltételeknek megfelelsz).

Amikor anno mi a svájci frankos hitelt felvettük (2003), akkor mondta is az ügyintéző a bankban, hogy nekik az az üzletpolitikájuk, hogy ténylegesen minimálbért senki nem keres, így nem is nézik a jövedelemigazolást. Most elméletileg nézik a jövedelmet, meg is van határozva, hogy a fizetésed hány %-át törlesztheted, de mégsem érdekelte a kutyát sem a tényleges jövedelmed, ha van mellette még életbiztosításod, megtakarításod (akár csak ha pár napig van a számlán) most is ugyanúgy kapsz hitelt. Ez azért elég elkeserítő bizonyos értelemben.

2011. febr. 23. 11:43
 18/18 anonim ***** válasza:

Tegnap 17:00:

Valóban nem tartottak pisztolyt a fejemhez, hogy devizában adósodjak el, viszont, mint már írtam, én MEGBÍZTAM (pénzért) egy banki szakembert, hogy találja meg nekem a legmegfelelőbb hitelt, és ő volt az, aki a svájci frankot ajánlotta. Érdeklődtem a forinthitelekről is, de azt mondta, hogy még mindig a devizahitel a legjobb, a "legolcsóbb". Erről ennyit. Amikor a szerződést beszéltük át, egy fél mondat erejéig szóba jött, hogy mi van, ha kirobban egy előre nem látható háború, vagy válság, erre azt a választ kaptam, hogy "ez a gyakorlatban KIZÁRT, hogy megtörténjen". (Mindezt fél évvel a válság előtt mondta...)

Ez a banki "szakember" azóta is dolgozik, úgy hirdeti magát, hogy "lehetetlen élethelyzetre is található megoldás". Pedig vagy nem jó szakember (hiszen nem látta előre a válságot), vagy nekem hazudott (és akkor eladta a gyermekem jövőjét, aki már akkor a pocakomban volt rongyos 30 ezer forint jutalékért)...

2011. febr. 23. 13:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!