Mit szólsz, h az EB (Európai Bizottság) és a kormány megállapodott a médiatörvény ügyében, de semmi szólásszabadságot kritizáló dolgot nem találtak benne?
Semmit, annyira nem volna meglepő.
Sajna szinte minden törvény olyan, hogy van rajta kiskapu (akarva, vagy akaratlanul, mert nem lehet beszabályozni) és fel lehet használni rosszra is.
Lássuk csak a személyi és vagyonvédelmet! Az nem zavarta a hőbörgőket, hogy a hozzám betörőnek több joga van ott tartózkodni, és engem kifosztani, mint nekem otthon lenni...
Pedig ezen is lehetne néminemű hibát találni :)
Nincs semmi baj a médiatörvénnyel, amíg nem élnek vissza vele. És nem lehet olyan médiatörvényt hozni, amivel nem lehet visszaélni.
A Magyarországon működő médiák pedig elég alaposan visszaéltek a szabályozás hiányával...
Én olvastam a levelet, amiben először kifejtette a biztos a kifogásait, leírta a kérdéseit és csak néztem, hogy ha tényleg csak ennyi baj van vele + Orbán szerint nincs kőke vésve, akkor mi ez a nagy felhajtás körülötte.
Aztán megláttam ezt az olasz karikatúrát és rájöttem, mi a szitu.
Dick Esmen
Tudom savanyú a szőlő, de ezt a karikatúrát csak átvette a Heti Válasz egy olasz konzervatív lapból.
Ja, hogy a külföldiek ne ártsák bele magukat.
Akkor ez a baloldalra miért nem vonatkozik?
Nem a baloldal miatt vizsgálja az EU! Ezt csak a Fidesz állítja! Az pedig szintén nem igaz,hogy jelentéktelen dologról volt szó! Ha az lett volna,nem hagyták volna ki az elküldött fordításból Matolcsiék!
Még nincs meg a teljes felülvizsgálat,mert még nem hasonlították össze az EU-s irányelvekkel.
Lehetnek még bőven kifogásaik! Ha tetszik,ha nem az a sajtó és szólásszabadság korlátozása! Ehhez nem kell szocinak lenni. Aki élt a Kádár-rendszerben,az tapasztalatból tudja! Látszatra akkor is volt szólás és sajtószabadság,de csak az jelenhetett meg,amit a párt engedélyezett! Ez a törvény pedig szintén erről szól!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!