Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hogyan alakult volna az...

Hogyan alakult volna az elmúlt 20 év, ha 90-ben az SZDSZ nyeri a választásokat?

Figyelt kérdés
2011. febr. 10. 13:16
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
4%

A válasz írója 66%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 14:20

This is what Jobbik-voters ACTUALLY believe.

2011. febr. 10. 14:56
 12/30 anonim ***** válasza:
0%

66

Az, hogy segélyt, meg úgy egyébként, szociális juttatást nem alanyi, hanem rászorultsági alapon kell adni. Sőt, esetenként csak korlátozottan. Pl azért mert valaki nyugdíjas, nem feltétlenül szegény, nem hiszem, hogy ingyen kellene utaznia. Vagy a diákoknál csak az iskoláig legyen kedvezményes a bérlet. Esetleg, ne járjon alanyi jogon a családi pótlék.

2011. febr. 10. 14:58
 13/30 anonim ***** válasza:
94%

Walter:

Hányszor írjam le neked, hogy én nem kizárólag a Magyar Hírlapból tájékozódom, és az általad említett cikket NEM IS OLVASTAM.

Az, hogy Magyar Bálint hallgatott a törvényről, az nem teszi semmissé azt, hogy a törvény létezett, és be is vezették. Számomra éppen az gyanús, amit te érvként hangoztatsz, hogy nem beszéltek róla, nem voltak róla nyílt viták, gyakorlatilag "fű alatt" lett bevezetve.

Az én álláspontom a pszichológia álláspontja, és pszichológiai szempontból a törvény káros volt akkor is, ha neked ez nem tetszik. Konkrét kísérletekkel lett bizonyítva, hogy a gyermek személyiségfejlődésben milyen fontos a példamutatás és a viselkedési minták elsajátítása, ezzel nem tudsz vitázni, mert már bebizonyosodott. Olvass utána, ha nekem nem hiszel, de butaságokat ne írogass olyanról, amit nem ismersz.

2011. febr. 10. 15:01
 14/30 anonim ***** válasza:
64%

14:56:

Nem vagyok Jobbik-szavazó. Narancssárga voltam-vagyok-leszek, bizonyos esetekben erősen konzervatív értékrenddel (Pl. ami a család fogalmát illeti).

2011. febr. 10. 15:04
 15/30 anonim ***** válasza:
100%

dubiis:

Ez mind szép és jó, de azt azért tudd, hogy általában éppen a legszegényebb, legelmaradottabb réteg képes a legkevésbé a saját érdekeinek a képviseletére. Pl. náluk nincs otthon sem internet, sem nyomtató, hogy tucatnyi formanyomtatványt töltsenek le egy-egy jogos igény benyújtásához, és ha minden esetben nekik kellene bizonygatni a rászorultságukat, sokan nem is igényelnék meg azt, ami egyébként jogosan járna nekik. Aki tévelygett már valaha is a bürokrácia útvesztőiben, az tudja, miről beszélek.

2011. febr. 10. 15:11
 16/30 anonim ***** válasza:
26%

"Az én álláspontom a pszichológia álláspontja..."

Ahhoz képest nem tudtad, mi az a lobotómia (mondjuk hál istennek már rég nincs alkalmazásban). Képzett lehetsz.

"Az, hogy Magyar Bálint hallgatott a törvényről, az nem teszi semmissé azt, hogy a törvény létezett, és be is vezették."

Kezdjük ott, hogy olyan, hogy "gendertörvény" nincs, amiről a jobbos újságírásban a hisztizés ment, az a 2009-es évi óvodai alapprogramnak egyes részei. Olvastam az alapprogramot, köze nincs ahhoz, amiről a hisztizés folyt. Láttam alkalmazásban, köze sem volt hozzá ahhoz amit a firkászok eléd dobtak. Akkor miről beszélünk?

"Narancssárga voltam-vagyok-leszek..."

Ezt viszont rögtön kitaláltam. Köszönőviszonyban sem vagy a valósággal.

2011. febr. 10. 15:14
 17/30 anonim ***** válasza:
100%

14:50

"Fokozatosan végrehajtották volna a piacgazdaságra való átállást, (...) mindezt humánusan, tehát nem a szegényekkel szúrtak volna ki. "

Éppen, hogy a szegényekkel szúrtak volna ki. Sokkal erősebben érvényesült volna az SZDSZ-ben meghatározó neoliberális közgazdasági doktrína, amelyről az eredeti Bokros-csomag sokmindent elárult.

"Nem nacionalista bunkókként tartana minket számon a külföldi közvélemény, ..."

Nem érdekel a szomszédos népek nacionalista, soviniszta politikusainak és közvéleményének a véleménye. Nem kell térdre esni előttük és lemondani a történelmünkről és a határon túli magyarság érdekeinek képviseletéről, csak azért, hogy elfogadjanak minket "barátnak". Persze az SZDSZ valóban nem tekinthető nemzeti érzelműnek semmilyen szempontból. (Tisztelet a kivételnek, lásd: Szent-Iványi István.)

14:58

"Az, hogy segélyt, meg úgy egyébként, szociális juttatást nem alanyi, hanem rászorultsági alapon kell adni. (...). Pl azért mert valaki nyugdíjas, nem feltétlenül szegény, nem hiszem, hogy ingyen kellene utaznia. "

A Fidesz-kormány most pont ebbe az irányba fog elindulni. Mégis vállvetve fogjátok itt a GyK-n köpdösni, amiért pl. esetleg tényleg megszünteti a nyugdíjasok teljesen ingyenes tömegközlekedését.

A már említett dolgokon kívül megemlíteném még, hogy az SZDSZ egyedüli kormányzása esetén radikálisan visszavágta volna a közszolgáltatásokat is. Fizetős egészségügy és felsőoktatás, iskolák, óvodák, kórházak, posták tömeges bezárása, a vasúthálózat nagy részének felszámolása következett volna be. Mihályi Péter SZDSZ-es közgazdász még a falvakat is fölöslegesnek tekintette/tekinti. Ehhez nem kell kommentár.

2011. febr. 10. 15:21
 18/30 anonim ***** válasza:
92%

Walter:

Unalmas vagy. Magad is odaírtad, hogy a lobotómiát már nem alkalmazzák. Én pszichológiát tanultam, nem agysebészetet, nem hiszem, hogy szégyellnem kellene, hogy nem ismertem a szót.

Érdekes, mert az adott törvényre te másképp emlékszel, mint én, és kerestem is már többször a törvényt a neten, hogy alátámasszam az érveimet, de sajnos sehol nem találom.

Viszont a végzettségedre én is kíváncsi lennék, mert ha nem vagy jogász, vagy pedagógus, vagy legalább gyermekgondozó, akkor nem tudom, mi alapján mondasz ilyen határozott véleményt. (Amely kimerül önmagad ismételgetésében, hogy "köze nincs a törvénynek ahhoz, amit belemagyarázunk".)

2011. febr. 10. 15:24
 19/30 anonim ***** válasza:
64%

Valószínűleg 1994-ig a Fidesszel lettek volna kormánykoalícióban.

A rákövetkező időszakot elég nehéz lenne megjósolni, mivel teljesen más lett volna a közhangulat (lehet, hogy 1998-ra eltűntek volna a süllyesztőben, lehet, hogy megnyerték volna a választást)

Mindenesetre a 2000-es években előbb-utóbb megbuktak volna, mivel Magyarországon nincs túl nagy igény a liberalizmusra. A rendszerváltás után valószínűleg vitte volna őket az "új" közhangulat, de előbb-utóbb kifogyott volna a muníció. A gazd.pol. intézkedéseik általános közfelháborodást váltottak volna ki. (Bár a nyugati közgazdászoknak biztos tetszett volna :D)

Szóval ki tudja, hogy mi lett volna ha...

Mindenesetre az ilyen Mihályi-félék kijelentései miatt vidéken egészen biztosan teljesen elveszítették volna a támogatottságukat. Budapesten azonban hasonlóan kialakultak volna a liberális "fellegvárak".

2011. febr. 10. 15:28
 20/30 anonim ***** válasza:

"Érdekes, mert az adott törvényre te másképp emlékszel, mint én, és kerestem is már többször a törvényt a neten, hogy alátámasszam az érveimet, de sajnos sehol nem találom."

Nem figyelsz. Pedig az előbb írtam:

"Kezdjük ott, hogy olyan, hogy "gendertörvény" nincs"

Ami neked kell az a 2009 évi óvodai alapprogram, kihirdetve a Magyar Közlöny 164-ik számában, 2009 nov. 20:

[link]

2011. febr. 10. 15:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!