Mit gondoltok Vona Gábor Sorstárs-Unió elképzeléséről?
A "ma reggel" műsorban beszélt erről, valószínűleg pár óra múlva elérhető lesz a videótárban is.
Lényeg, hogy az EU szemében senkik vagyunk, és ha nem teszünk ellene, akkor elveszünk, kizsákmányolnak minket stb. Újra kellene gondolni az EU tagságunkat, és akár helyette egy Közép-Európai Sorstárs Uniót létrehozni, ami MO és a szomszédos országok közötti gazdasági, meg hasonló együttműködés lenne lenne, illetve nyugat helyett inkább Kelet felé nyitni. (Itt megemlítette, h inkább Kína, mint Izrael) Mindez persze hosszútávon megvalósítható(?) tervük lenne.
Mi a véleményetek?
(Kérem a MSZP/Fideszes értelmetlen benyögéseket mellőzzük, helyette ész-szerű véleményetekre vagyok kíváncsi.)
"Újra kellene gondolni az EU tagságunkat, és akár helyette egy Közép-Európai Sorstárs Uniót létrehozni, ami MO és a szomszédos országok közötti gazdasági, meg hasonló együttműködés lenne lenne, illetve nyugat helyett inkább Kelet felé nyitni"
Már ott bukik, hogy pl: Szlovákiát is bele akarja vonni.
Kelet felé így is nyitunk nem? Amikor Kínával tárgyaltunk, akkor az volt a baj, hogy bejönnek ide a kínaiak... ki érti Vonát?
Nem értem, hogy miért nem akar mindkét irányba nyitni! Miért kellene elszigetelnünk magunkat az egyiktől vagy a másiktól? ennyire nem gondolkozik mielőtt megszólal?
Az EU pedig annyira kizsákmányol, hogy közben pénzel minket. Én sem vagyok feltétlenül az EU híve, de ha már így alakult, akkor a lehető legjobbat kéne kihozni belőle (pl: a pályázati pénzek elherdálását megállítani)
Ennyit Vonáról...
több milliárd forintos tagság díjat fizetünk az UNIO-nak ráadásul kiviszik a magyar termékeket és behozzák a szart, ezen akárhogy látom nincs nyereségünk és mi volt válasza a Miniszterelnök úrnak? Még az UNIO most alakul ki :D....
valaki eltudná mondani mi is aza sorstárs unio, miből áll pontosan mert én még nem hallotam 17/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!