Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit gondoltok Vona Gábor...

Mit gondoltok Vona Gábor Sorstárs-Unió elképzeléséről?

Figyelt kérdés

A "ma reggel" műsorban beszélt erről, valószínűleg pár óra múlva elérhető lesz a videótárban is.

Lényeg, hogy az EU szemében senkik vagyunk, és ha nem teszünk ellene, akkor elveszünk, kizsákmányolnak minket stb. Újra kellene gondolni az EU tagságunkat, és akár helyette egy Közép-Európai Sorstárs Uniót létrehozni, ami MO és a szomszédos országok közötti gazdasági, meg hasonló együttműködés lenne lenne, illetve nyugat helyett inkább Kelet felé nyitni. (Itt megemlítette, h inkább Kína, mint Izrael) Mindez persze hosszútávon megvalósítható(?) tervük lenne.

Mi a véleményetek?

(Kérem a MSZP/Fideszes értelmetlen benyögéseket mellőzzük, helyette ész-szerű véleményetekre vagyok kíváncsi.)

2011. febr. 2. 08:50
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
13%
Nincs ezen mit át gondolni. Ki kell lépni belőle.
2011. febr. 2. 12:15
 12/16 anonim ***** válasza:
90%
Az ötlet nem rossz, bár tény hogy megvalósíthatatlan. Az unióval se volna gond, ha azokat a pénzeket, amiket kapunk, nem az mszp, vagy a fidesz zsebelné be. Én úgy gondolom, nekünk magyaroknak nem való a demokrácia, és a pártrendszer. Nem illik a (sajnos elég hülye) mentalitásunkhoz. Nekünk vissza kellene állítani a királyságot. Majd' ezer évig nem volt vele probléma
2011. febr. 2. 12:26
 13/16 bumbi02 ***** válasza:
55%
nem lenne alapja.. itt a keleti térségbe mutass legalább 3 olyan államot amelyik egy ilyen Uniónak a gazdasági alapját adhatná... és épp az a vicc hogyha tudsz mutatni 3at, akkor az a 3 valószinüleg ugy fogja elnyomni a többit mint most az EUba a "fejesek"... ergo nekem tök mind1 hogy az EUba nyomja el az érdekeinket Franciaország meg Németország, vagy pedig egy Keleti EU-ba nyomja el az érdekünket Csehország meg Szlovákia... (most csak példát irtam, ne ebbe kössetek bele) .. szerintem ugyanott tartanánk. és hát igen, megin feltünik az antiszemitizmus. mert ha még azt mondaná vona h a külföldi tökével van a baj, akkor azt mondom jó, de az hogy csak az izraeli tökével? lol..
2011. febr. 2. 14:18
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

"Újra kellene gondolni az EU tagságunkat, és akár helyette egy Közép-Európai Sorstárs Uniót létrehozni, ami MO és a szomszédos országok közötti gazdasági, meg hasonló együttműködés lenne lenne, illetve nyugat helyett inkább Kelet felé nyitni"

Már ott bukik, hogy pl: Szlovákiát is bele akarja vonni.

Kelet felé így is nyitunk nem? Amikor Kínával tárgyaltunk, akkor az volt a baj, hogy bejönnek ide a kínaiak... ki érti Vonát?

Nem értem, hogy miért nem akar mindkét irányba nyitni! Miért kellene elszigetelnünk magunkat az egyiktől vagy a másiktól? ennyire nem gondolkozik mielőtt megszólal?

Az EU pedig annyira kizsákmányol, hogy közben pénzel minket. Én sem vagyok feltétlenül az EU híve, de ha már így alakult, akkor a lehető legjobbat kéne kihozni belőle (pl: a pályázati pénzek elherdálását megállítani)

Ennyit Vonáról...

2011. febr. 2. 14:45
 15/16 Okoska törp ***** válasza:
Alternatívát vázol fel és ez a lényeg, ellenzékiként ez a dolga, maga az ötlet nyilván csak hosszútávon értelmezhető. Rendezni kellene szomszédos országainkkal a viszonyainkat elsőként, utána lehetne szorosabb együttműködésben gondolkodni. Szerintem egy ilyen Unió megalakításához még ki sem kellene lépni az EU-ból. Potenciált abban látok h. mondjuk a visegrádi 4-ek közös álláspontot képviselhetnének az EU-n belül, nyilván jobban tudnánk érdekeinket érvényesíteni....mondjuk valamiféle politikai unió keretében.
2011. febr. 2. 17:48
 16/16 anonim ***** válasza:

több milliárd forintos tagság díjat fizetünk az UNIO-nak ráadásul kiviszik a magyar termékeket és behozzák a szart, ezen akárhogy látom nincs nyereségünk és mi volt válasza a Miniszterelnök úrnak? Még az UNIO most alakul ki :D....

valaki eltudná mondani mi is aza sorstárs unio, miből áll pontosan mert én még nem hallotam 17/F

2011. febr. 16. 00:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!