Mi a véleményetek erről az idézetről? (Bővebben lent. )
"Csak a gyenge szereti önmagát, az erős egész nemzeteket hordoz szívében."
Széchenyi István
Baromság. Hol zárja ki egymást a kettő? A nemzetekbe nem tartozik bele az illető is?
Remélem, ilyet soha nem mondott Széchenyi, mert nagyot zuhanna a nivója a szememben...
Ja, és mit is mond a Biblia? "Szeresd felebarátodat, mint tenmagadat."
Ez talán rámutat, mennyire szerencsétlen a fenti idézet.
Minden tiszteletem dacára úgy gondolom, hogy ezt "benézte".
Alapvetés ugyanis, hogy az aki nem tudja szeretni önmagát, egész életében hadilábon áll a szeretettel. Sem "adni" nem tudja, sem elfogadni, vagy félreérti az egészet, stb.
Aki azonban valóban szeret, - és teszem hozzá nem érzelmi alapon, - az valóban szívében hordozza a mindenséget!
"A gyengék fejet hajtanak a kollektíva előtt és alárendelik akaratukat, míg az erősek uralkodnak fölöttük és a kollektíva fölött, a legerősebbek viszont függetlenednek ezektől a dolgokról mert nem szorulnak egyikre se"
Én
Ja meg Széchenyi is csak politikus volt, azt mondta amiből épp profitálhat, vagy amit hallani akartak tőle.
"A gyengék fejet hajtanak a kollektíva előtt és alárendelik akaratukat, míg az erősek uralkodnak fölöttük és a kollektíva fölött, a legerősebbek viszont függetlenednek ezektől a dolgokról mert nem szorulnak egyikre se"
Mintha csak én mondtam volna! Bravo!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!