Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi a véleményetek erről az...

Mi a véleményetek erről az idézetről? (Bővebben lent. )

Figyelt kérdés

"Csak a gyenge szereti önmagát, az erős egész nemzeteket hordoz szívében."

Széchenyi István

2011. jan. 28. 19:37
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
18%
Tipikus kollektivista propaganda. Én pont fordítva gondolom. Csak az erős tudja szeretni önmagát mert csak neki van elég önbizalma és akaratereje hozzá, hogy felszabadítsa a tudatát, és azzal foglalkozzon, ami örömet szerez neki. A gyenge bedől mindenféle maszlagnak (Biblia, Mein Kampf, Kommunista Kiáltvány, primitív országok pl. Magyarország közhangulata) ami pont az ellenkezőjére tanítja az embert, hogy csak az számítson neki, hogy másokért éljen, saját boldogságát feláldozva.
2011. jan. 28. 19:43
 2/12 anonim ***** válasza:
82%
Csodás idézet.Széchenyi hitvallása.
2011. jan. 28. 19:51
 3/12 anonim ***** válasza:
37%

Baromság. Hol zárja ki egymást a kettő? A nemzetekbe nem tartozik bele az illető is?

Remélem, ilyet soha nem mondott Széchenyi, mert nagyot zuhanna a nivója a szememben...

2011. jan. 28. 20:11
 4/12 anonim ***** válasza:
34%

Ja, és mit is mond a Biblia? "Szeresd felebarátodat, mint tenmagadat."

Ez talán rámutat, mennyire szerencsétlen a fenti idézet.

2011. jan. 28. 20:13
 5/12 anonim ***** válasza:
Széchenyi liberális volt?
2011. jan. 28. 20:24
 6/12 anonim ***** válasza:
17%

Minden tiszteletem dacára úgy gondolom, hogy ezt "benézte".

Alapvetés ugyanis, hogy az aki nem tudja szeretni önmagát, egész életében hadilábon áll a szeretettel. Sem "adni" nem tudja, sem elfogadni, vagy félreérti az egészet, stb.

Aki azonban valóban szeret, - és teszem hozzá nem érzelmi alapon, - az valóban szívében hordozza a mindenséget!

2011. jan. 28. 20:31
 7/12 anonim ***** válasza:
Az önmaga nem a saját fajtája, osztálya, nemzete akar lenni véletlenül?
2011. jan. 28. 20:35
 8/12 anonim ***** válasza:
Csak az képes szeretni mást, aki képes az önszeretetre.
2011. jan. 28. 20:47
 9/12 anonim ***** válasza:
23%

"A gyengék fejet hajtanak a kollektíva előtt és alárendelik akaratukat, míg az erősek uralkodnak fölöttük és a kollektíva fölött, a legerősebbek viszont függetlenednek ezektől a dolgokról mert nem szorulnak egyikre se"

Én

Ja meg Széchenyi is csak politikus volt, azt mondta amiből épp profitálhat, vagy amit hallani akartak tőle.

2011. jan. 28. 20:48
 10/12 anonim ***** válasza:

"A gyengék fejet hajtanak a kollektíva előtt és alárendelik akaratukat, míg az erősek uralkodnak fölöttük és a kollektíva fölött, a legerősebbek viszont függetlenednek ezektől a dolgokról mert nem szorulnak egyikre se"

Mintha csak én mondtam volna! Bravo!

2011. jan. 28. 20:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!