Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A nemzetközi tőke bosszúhadjár...

A nemzetközi tőke bosszúhadjáratot folytat a rebellis Magyarország ellen?

Figyelt kérdés

Volt itt egy kis ország amely behódolt a nagyoknak.

Jöttek a multik adókedvezményt kaptak, extra profitot termeltek. A kormány nekik táncolt.

Tönkretették a hazai gazdaságot - a konkurenciát.

Most a kormány azt mondta elég volt. Nem kell több kölcsön, a multi is fizessen adót a válságban.

Ez nagyon nem tetszik a pénzvilágnak.

Vajon behódol a kormány vagy kitart ?

Lehetünk egyenrangú európai polgárok, vagy akkor már nem kellünk az uniónak ha egyenlő jogokat követelünk.

2011. jan. 14. 22:35
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

"Az pedig tudható, hogy a gazdaságos művelés csak 10-50 hektáros táblákban nyereséges."

Azé valld be fődet még csak cserépbe láttá.

2011. jan. 15. 00:07
 22/28 anonim ***** válasza:
57%

A kérdező 23:41 kommentjéhez

Nem azt mondtam hogy bele kell törődni hanem szembenézni a valódi gondokkal és változtatni a hozzáálláson. Olvastam a mezőgazdaságot írták többségében ebből hozom a példát én is.

Néhány évvel ezelőtt Luxemburgban jártam. Az egyik üzletben feltűnt egy érdekes dolog: Fazon hozz egy asztalt és egy gurulós táskát, a tejes gondola végén felállítja az asztalt a táskából meg előkerült egy elég nagyméretű sajtguriga. A sajtot elkezdte feldarabolni a lehulló darabok pedig egy tányéron végezték fogpiszkálóval a hátukban. Naná hogy kifaggattam. Egy francia gazda volt akinek a gazdaságában több mint 100 tehén volt, a takarmányt saját maguk termelték meg, a tejet pedig saját maguk dolgozták fel és saját maguk értékesítetek, az említett táskás asztalos módszerrel.

Kontrasztként az itthoni tapasztalatom egy három tehenes magyar gazdáról:

Minden este meghallgattam hogy neki milyen rosszul megy, menyire szegény, nem tudja eladni a tejet stb stb. Többször felvetetem neki hogy dolgozzák fel a tejet, az volt a válasza hogy azzal sok munka van, javasoltam olyat is hogy vegyen még tehenet és nagyobb mennyiségben jobban megéri az se tetszett neki, mondtam még olyat hogy a fia úgyis itthon van kocsival hordják ki a tejet több vevője lenne, na ezért mit kaptam. Mindig csak a kormányt okolta hogy milyen kevés a támogatás és azért nem tud megélni, közben három tehene eltartotta öt a feleségét, fiát és feleségét, lányát és férjét, három unokáját. Mindemellett tellett arra, hogy lecserélje a házán a cserepet, mert nem tetszett neki a formája. Na ekkor mondtam hogy köszönjük tovább nem hordjuk, mert a tej ár bizony már jócskán meghaladta a bolti árat.

Ez az ember soha nem fog tudni versenyezni az említett francia gazdával és bizony ez nem támogatás kérdése, hanem hozzáállás... Rengeteg ehhez hasonló példát tudnék még felhozni más területekről is.

2011. jan. 15. 00:34
 23/28 anonim ***** válasza:
Nem is akar vele versenyezni. Én is ilyen gazdától veszem a tejet, de a franciátú sose venném meg. Ezé értelmetlen a sztorid.
2011. jan. 15. 01:02
 24/28 anonim ***** válasza:

Pont, hogy ezért van értelme a sztorinak. Igen, Te lehet tőle veszed meg, de a magyar lakosság 80%-a nem. Nem fog csak azért megvenni valamit drágábban, vagy kevésbé jó minőségben, vagy sokat utazva, mert azt egy magyar ember csinálta.

Kicsit röhejesnek érzem, hogyha valaki nem fejleszt, nem változtat, nem tanul a külföldtől mondván, hogy amit én eladok az magyar termék, és akkor ezt kell megvenni.

2011. jan. 15. 01:42
 25/28 anonim ***** válasza:
És ha nem akar vele versenyezni, akkor így járt, éldegélnek hol jobban, hol rosszabbul. Csak akkor ne sajnálkozzon.
2011. jan. 15. 01:43
 26/28 anonim ***** válasza:
63%

Kezdem azt hinni én is , h Magyarország és a többi újonnan csatlakozott ország az uniónak elsősorban a nyitott piac miatt és az olcsó munkaerő miatt kellett.Nem rekeszhetünk ki a magyar ( élelmiszer-)piacról semmilyen uniós terméket.

Medgyessiék akkoriban annyira örültek , h bevesznek minket az euba, h elfelejtették az ország érdekeit kellő nyomatékkal képviselni.Vagy talán nem is nagyon akarták egyéni érdekeik miatt...

Jogos , h irritálja a népet az ,h nem egyenlőek a feltételek a magyar kisvállalkozó, kiskereskedő és beengedett multik versenyében.

Ugyanez az egyenlőtlenség van a mezőgazdaságban is .Szó is volt róla nemrég ,h a bajor parasztok akik nem kis uniós

támogatásokat kapnak,nagyon flancosra gazdultak az utóbbi időkben. Félő,h amiket meg fognak vonni tőlük nem nekünk fogják ideadni.

A gabonatermelés a borászat az állatenyésztési kvótákat már felosztották a csatlakozási tárgyalások folyamán és jóval azelőtt a régi uniósok egymásközt .Persze szem előtt tartva nemzeti érdekeiket. Akkor kellett volna kiállni az érdekeinkért jobban, mint ahogy azt tették a lengyelek például.

De nincs még veszve semmi csak már nehezebb lesz, de nem lehetetlen.Mint sok minden ez is elsősorban a kormányon múlik...

2011. jan. 15. 08:43
 27/28 anonim ***** válasza:

00:07-nek.. Azért láttam máshogy is.

Tedd magad elé azt a statisztikát, hogy francia- német- stb.

országokban hány hektár egy átlagos gazdaság, és hányan művelik, hasonlítsd a magyarral.

És akkor rájössz miért mondtam. Ha vitatkozom, akkor a számok szintjéről indulok, hogy legyen mivel érvelnem és nem csak a cserepet emlegetem.

2011. jan. 16. 19:05
 28/28 anonim ***** válasza:
A multik nagyon gonoszak, valamint nem arányosan vesznek részt a közteherviselésben. Ezzel még talán egyet is tudok érteni, de tisztában vagytok vele, hogy a magyar kis és középvállalkozások ügyvezetői, üzletvezetői , mennyire inkompetensek, tájékozatlanok, és mekkora szemétládák ha az alkalmazottak béreiről, vagy a szabadságokról van szó? Szerintem nem igazán. Persze volt egy kis ország ami behódolt a nagyoknak, de kérdés, hogy ki kooperált ehhez az előző rezsimmel. Én úgy emlékszem, hogy az mszp-nek nem volt kétharmada, hogy mindent megszavazzon magának, valakinek nyomnia kellett a többi gombot is. A fidesz ugyanúgy benne volt az önkormányzati testületekben a parlamenti bizottságokban stb..... Ti tényleg elhiszitek, hogy egyik vagy másik jobb?? A hazai gazdaság 20 éve nem javult semmit, ugyanúgy van másfél millió munkanélküli, ugyanolyan sz@r helyzetben van a kkv szektor , az oktatás , az egészségügy , a nyugellátás stb... Nagyon jó a multi is fizessen adót dolog, de amíg nem tudják törvényileg szabályozni a polcpénzeket, addig a magyar szállítók szívnak, ráadásul az se biztos, hogy nem lesz áremelkedés.
2011. jan. 16. 20:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!