Bocs, hülyeséget írtam, Hollandia népsűrűsége 400 fő/km2, 40 milliós lakosságnál lenne kb azonos a népsűrűség.
2011. jan. 14. 19:51
12/20 anonim válasza:
Elméletileg elképzelhető, gyakorlatilag nem hiszem, hogy maradna elég termőterület 50-80 millió ember etetésére. Szerintem úgy 20 millió lenne a plafon. Ennél persze többnek is lenne hely, de az már túl nagy terhelés volna az országnak.
2011. jan. 14. 19:52
13/20 anonim válasza:
860fő nem él meg egy négyzetkilóméteren. Egy átlag öt fős családnak 80-120 hektárra van szüksége.
2011. jan. 14. 20:20
14/20 anonim válasza:
"Bocs, hülyeséget írtam, Hollandia népsűrűsége 400 fő/km2, 40 milliós lakosságnál lenne kb azonos a népsűrűség."
Látod, látod? Négyzetkilóméterenként ötszáz főnél nagyobb sűrűséget nem kéne leírni.
2011. jan. 14. 20:23
15/20 anonim válasza:
Lehetséges.
Tokió területe például kb 2200 km^2, és kb 13 millió ember lakik ott, és egyáltalán nem nevezhetők szegénynek.
Ez alapján 20 000 km^2 -n el lehet helyezni 80 millió embert, így szerintem még mindíg maradhat legalább 40-50 000 km^2 művelhető terület, ami szerintem a jelenlegi eljárásokkal, a mai fogyasztás mellett kevés lenne, de a technika fejlődésével, nagyon durván génmódosított élelmiszerek használatával talán megoldható lenne az önellátás is, legalábbis elméletileg.
2011. jan. 15. 00:08
16/20 BlackSword válasza:
És akkoz MONACO a 30000 lakosával és alig 2nkm területével??? Virágzik is az inport...
De szerintem semmilyen körülmények között sem lehetne elképzelni... Semmire nem lenne elég hely, hacsak nem építünk olyan városokat, mint a japánok terveznek, és 40-60 nm-esek lesznek a lakások...
2011. jan. 15. 00:35
17/20 anonim válasza:
Nézd meg azokat az országokat, ahol a területhez képest nagy arányú a lakosság. Nem lenne értelme annak, hogy 92000 négyzetkilométeren 80 millióan nyomorogjunk. Nem lenne elég étel, víz, tiszta káosz és rossz ellátás váltaná fel a mai helyzetet.
Persze ha lenne néhány hatalmas városunk, ahova 3-4 millióan tömörülnek, meg lehetne oldani, de az környezetszennyezést és még nagyobb bűnözést hozna magával.
2011. jan. 15. 21:23
18/20 anonim válasza:
Hát még rémálomnak is rossz, el se tudnám képzelni, csak fogyatkozni fogunk (szerencsére) továbbiakban is, és ha majd jönnek is klímamenekültek, annyian azért mégsem lesznek, na meg ott lesznek még a háborúk és a járványok.
2011. jan. 16. 01:38
19/20 anonim válasza:
Én sem tudnám elképzelni( elméletileg persze lehetséges )max. 20 milliót. Annyi szerintem szépen megbírna élni csak jobban ki kellene használni az ország adottságait( lehet hülyének tartani meg minden de csak meg kellene nézni Hollandia példáját amit már az egyik előttem szóló is mondott : durván 40.000 km2-en több mint 16 millió ember + az ország területének egy része úgy lett lecsapolva, szóval nem nevezhető minőséges termőföldnek. Ezzel szemben Mo.-on elég jó a föld ráadásul a népsűrűség csak negyede mint a hollandoknál, ezzel szemben még importáljuk is a különböző mezőgazdasági cikkeket :(( )
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!