Szerintetek miért van ez így? ->
Tévedsz. Te mindenkit MSZP-s választópolgárnak hiszel,aki szidja a Fideszt. Pedig sokkal többen szidják olyanok,akik soha nem voltak és ma sem MSZP-sek.
Aki az MSZP-t szidja,az sem mond észérveket,csupán a 8 év óta hallott szlogeneket: Eladták az országot,ellopták az ország vagyonát stb. De erre semmilyen konkrét bizonyítékokat nem tudnak mondani. Az nem bizonyíték egy egész pártra,hogy néhány ember lopott.
Aki a Fideszt bírálja,általában tényeket,bizonyítékokat sorol fel. (Egykulcsos adó,magánpénztári pénzek lenyúlása,Média Törvény stb.)
Nekem ez a tapsztalatom az itteni kommentek alapján.
És én sem vagyok MSZP-s.
én meg pont fordítva vettem észre. jobbról megy a gyúrcsótányozás, meg egyéb fantasztikus szójátékok mindenre válaszul, és láthatóan roppant elégedettek emiatt magukkal, vagy ha egy poltikus nem tetszik, akkor tolvaj, de amikor konkrétan rákérdeznek, hogy mégis mit is lopott el, akkor csak a mellébeszélés megy.
Vagy az elmúlt félévben is, elég sok konkrét dolog alapján kritizálták a jelenlegi kormányt, a fideszesek viszont erre csak arra képesek válaszolni, hogy de ők hisznek orbánban meg a fidesznek, és nekikennyi elég.
Tapasztalatom szerint a jobboldaliak sokkal inkább vallás szinten élik meg a politizálást, és a "mi fiunknak" sokkal inkább minden el van nézve (a mostani állapotok a legjobb példa). A baloldaliaknál ez kevésbé ennyire jellegzetes.
A Fidesz mellett és az MSZP ellen szólnak a számszerűsíthető, objektív tények: államadósság, gazdasági növekedés, felzárkózás és lecsúszás mérőszámai nemzetközi összehasonlításban.
Másrészt a Fidesz ellen is lehet beszélni, amennyiben Orbán törpecigány, zsidónigger, elmebeteg, hatalommániás koszlott törpe, és mindenfideszeselvakult.
Ha a Fidesz mellett vagy az MSZP ellen akar valaki érvelni, akkor tkp. elég, ha mondjuk belinkel néhány adatot. Mondjuk ezt:
Az MSZP mellett is lehet érvelni, csak másképp. Mondjuk így:
Ha a jobboldal az államadósságról beszél (mérhető), akkor a baloldal elkezd sikítani a "demokrácia sárba tiprásáról" (ami nem mérhető). Ha a jobboldal a gazdasági növekedésről beszél (ami mérhető), akkor a baloldal elkezd arról beszélni, hogy Orbán egy törpecigány.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!