Mekkora jelenleg az államadósság MO-n?
Igaz, hogy nincs konkrétan forintosítva az államadósság(csak a GDP százalékában kifejezve), mindesetre érdekes grafikon (baloldalt ki lehet pipálni az aktuális országot):
Tudom, hogy sovány vigasz nekünk, de egy-két kivételtől eltekintve - a grafikon szerint - az összes országban 2007-2008-ban volt a töréspont... sajnos rossz irányba.
Rosszul tudod:
20 396 000 000 000 / 10 000 000 = 2 039 600 forint.
Ez azért messze van a 38 milliótól...
Pedro
Kedves kérdező!
Igen, már tényleg nem vagyunk 10 millióan, csak 9 999 999-en. :-D
Valóban 10 millió alá csökkent a népesség, de azért nem annyira drasztikusan. Szóval nyugodtan számolhatsz kerekítve 10 millióval. - Így az egy főre eső adósság nagyjából az a 2 millió forint, amit fentebb írtam.
Nem tudom, miért akarnád 1 millió emberrel megfizettetni a teljes összeget?
Ma Magyarországon 3,8 millió BEJELENTETT dolgozó van, és becslések szerint még kb 3 millióan dolgoznak bejelentés nélkül, feketén. Ez összesen úgy 6,8 millió ember - ami meg is felel egy 10 milliós ország keresőképes lakosságának. Tehát semmi csoda nincsen, átlagos ország vagyunk, átlagos munkavállalókkal - bár átlagon felüli fekete gazdasággal...
Csak igen halkan jegyzem meg, hogy talán ezeket kellene rendbe tenni, akkor az államnak is több bevétele lenne, meg kevesebb segélyt kellene fizetni - és akkor talán már nem is lenne ekkora probléma visszafizetni az államadósságot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!