Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért vannak háttértől függetl...

Miért vannak háttértől függetlenül minden magyar állampolgárnak azonos politikai jogai?

Figyelt kérdés

Szerintem ez nagy butaság, mert Magyarország nem olyan, mint a civilizált, Nyugat-Európai országok, hanem it félelmetesen nagy különbségek vannak a különböző embercsoportok között, ezáltal lehetővé válhat, hogy a síkhülyék az ország vezetésére alkalmatlan politikai döntéseket hozzanak, az értelmes emberek meg háttérbe szorulnak.

Szerintem ez a rendszer kéne:

Érettségi nélküli ember nem szavazhat.

Nem Magyarországon született és felnőtt magyar állampolgár nem szavazhat.

Katona nem szavazhat.

Felnőttkorba ért, de még szüleivel lakó ember nem szavazhat.

Háztartásbeli nem szavazhat.

Nyugdíjas nem szavazhat.

Történelemtanár nem szavazhat.

Egyházi személy nem szavazhat.

Nagyrészt önellátásból élő őstermelő nem szavazhat.

Politológiát végzett hallgatók szavazata a saját kategóriájukban kétszer annyit ér.

Szavazati kategóriák:

Budapestiek szavazata 1 szavazatot ér.

Budapesten kívüli nagyvárosiak szavazata Nyugat-Magyarországon 0,75 szavazatot, Kelet-Magyarországon 0,5 szavazatot ér.

Budapesten kívüli kisvárosiak szavazata Nyugat-Magyarországon 0,5 szavazatot, Kelet-Magyarországon 0,25 szavazatot ér.

Falusiak szavazata Nyugat-Magyarországon 0,25, Kelet-Magyarországon 0,12 szavazatot ér.

2010. dec. 31. 16:02
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Te sem vagy normális kérdező látszik. Ezek szerint én, mint vidéki megyeszékhelyen lakó magyar állampolgár kevesebbet érek, mint egy buudapesti. Tényleg, igazad van, magamra vetek...
2010. dec. 31. 16:22
 12/16 anonim ***** válasza:
Nem a budapestieket utálom, hanem azokat, akik az ilyesmit komolyan gondolják. Ebből a szempontból a felmérés kicsit céltalan, vagy félremegy. A pestiekkel nincs baj, csak azokkal, akik ezt valóban úgy gondolják, ahogy leírtad. mert ugyebár van olyan. És ha én debreceniként felmegyek a nagy szitibe (egy koszos büdös lelakott ocsmány balkáni telep az egész, nyugodtan pontozzatok le ezést), akkor én vagyok a tudatlan vidéki parazst, aki a tehén mellől állt fel, hogy kimenjen a vonathoz. Na én ettől vagyok a falon. Amúgy akárki akárhol lakhat tőlem, nem hiszem, hogy elárul valamit róla.
2010. dec. 31. 16:22
 13/16 anonim ***** válasza:

Te nagyon hülye vagy.

Van néhány pont amivel egyetértek,az első 2.,de rengeteg olyan dolgot is fesorolsz ami soha nem valósulhatna meg:ha szavazatom csak 0,12szavazatot ér csak mert makoi hagyma termelő vagyok akkor már nem számitok egész embernek mégis milyen alapon? Nem itt élek,nem vagyok ember,vagy mi?

Mér ne szavazhatnék ha szüleimmel élek?ja hogy nem fizetnekmeg a meló helyen és a karácsonyi "bonusz"ból tudok venni egy zoknit.Az nem számit,hogy bent gürizek nap mint nap és nincs karácsonyom,meg szilveszterem,szavazati jogom se legyen.Vagy egyszerüen egyetemre járok és sokkal egyszerűbb otthon lakni diák melózni és tanulni,mint még egy lakást is eltartani.

A feleségem miért nem szavazhat? Mert szült ebbe az isten verte országba 2gyereket és már 3éve nem talál munkát ezért éppen háztartásbeli.

A történelem tanárokkal mi bajod?Ugyan úgy nem csinálhat semmit mint mi,és még tanár is.

Elég érdekesen alkulnának a munkabeli és demográfiai adatok ha a te általad javasolt rendszer életbe lépne.

(egy ország ahol csak politológusok vannak és mindenki a fővárosban él)

A politológusok mitől érnek többet nálam?mert ismerik a problémákat de megoldást nem tudnak. erre én is képes vagyok.

2010. dec. 31. 16:28
 14/16 anonim ***** válasza:

Nos, mégha a kérdező felmérésnek is szánta a kérdést, és azt akarta megtudni, mit szólnak a budapestiekhez az emberek, azért kicsit túllőtt a célon, vagy túl jól álcázott, mert a szükségesnél sokkal hosszabb listát krealt az elképzelt szavazati rendszeréről. És ez nyilván elárul ezt-azt a nézeteiről, amik több sebből véreznek, de legalábbis nagyon alaptalan, felesleges megkülönböztetések. Ahogy valaki előttem írta, a termelők egy példa. De pl itt van a felnőttkorú, de szüleivel lakó ember. Tavalyig jómagam is az voltam, hiszitek vagy sem, de anyagi okokból. Nem volt pénzem lakásra, albérletre sem egy két évvel ezelőtti, nagyon drága műtétem és orvosi kezelésem miat, amit természetesen nem jókedvemből választottam. Akkor nekem nincs beleszólásom Magyarország sorsába? Ma már albérletben vagyok-... ez a másik gond. Ezek a kategóriák akár évről-évre változtathatnak egy ember szavazati jogán, ki-be járhatnak egyesek a kategóriák közt. És melet-magyarországinak/budapestinek ki számít? Aki ott született, vagy aki ott él? Mert én ott születtem, de már a nyugati országrészben élek.

A nyugdíjasokkal mi a baj? Aki öreg, az feküdjön egy sarokba, és haljon meg csendben? Ne dumáljon bele a dolgokba?

Háztartásbeli miért nem szavazhat? Az nem dogozik? Csak megemlíteném, hogy a háztartásbeliség egy napi 24 (de minimum 16) órás munkakör! Akkor itt hol a logika?

Remélem, hogy a kérdés tényleg a budapestiek megítélésére ment ki (hogy hogy, azt nem értem teljesen), és nem másra, a többi része pedig hülyeség, vagy max üres lázítás volt. Ha így is van, az is elég szégyen, de csak szólnék a kedves kérdezőnek, hogy amennyiben ő maga is pesti, és akár csak részben komolyan gondolta csak egy kis részét is a fenn leírtaknak, nos, ezzel többet ártott a pesti imidzsnek, mint eddig nármi, amit itt a GYK-n vagy bármi netes fórumon olvastam... Bár nem vagyok előítéletes típus, ez vegytiszta provokáció, hacsak egy szó is komoly belőle.

2010. dec. 31. 16:40
 15/16 anonim ***** válasza:
Hát ha a budapesti szavazatok ilyen sokat érnének, akkor valami gyökér liberális párt lenne kormányon.
2010. dec. 31. 16:52
 16/16 anonim ***** válasza:

Nem utálom a budapestieket, meg más város/településbelieket sem.

Az ötleted hülyeség.

2011. jan. 1. 23:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!