Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit szóltok ahhoz, hogy a...

Mit szóltok ahhoz, hogy a magyarok látják Európán belül a leginkább úgy, hogy a rendszerváltás nem hozott javulást az életükben?

Figyelt kérdés

"Azoknak az aránya, akik a "vasfüggöny" megnyitását követő változásokra gondolva NEM értenek egyet azzal, hogy a változások jobb életszínvonalat eredményeztek Közép- és Kelet-Európában"

[link]

2010. dec. 30. 19:18
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
Azt szólom, hogy rendkívül jól látják.
2011. jan. 11. 00:52
 22/28 anonim ***** válasza:
100%

"Hát persze hogy így van.Ha így folytatjuk a kis dolgainkat,akkor 10 év múlva románia jobban fog állni mint mi."

Ezt úgy mondod, mintha most nem állna jobban.

2011. jan. 11. 00:59
 23/28 anonim ***** válasza:
Mert a rendszerváltók oly szürreálisan látták a jövőt és hitették el velünk párttagokkal is,akik zöme tudta,hogy mire megy ki a játék, hiszen a gazdaság feldarabolása hozzá kezdődött a gmk burjánzásával ,hogy ihaj csuhaj.De ez még semmi, aztán jöttek a hülye kutybőrős urambátyámozások,amitől rendesen hasmenést kaptunk, aztán Horti majdnem "szentté" avatása,ami aztán rendesen odatett a hiveknek.Azt megértettük,ami világba zajlik és hátráltatja a fejlődést középeurópába,de azt egyáltalán nem,higy ami hiressé tette a magyar ipart és a teljes belföldi ellátást /élelm.ipar-és ágazatai, nem beszélve a mezőgazd.ról/ zsebből megvétozták ,hogy ráfizetéses bezárni.Aztán jöttek a dögre a bankárok,mivel mewgcsinálták nekik a monopolhelyzetet és kész.AÍ háboirú előtt a történelmi könyvekben a társadalmi formánk zsargonja félfeudális ország.Most még az sem.Mindenki sejtette,hogy a rendszerváltozása áldozatokkal jár.S lám nem is kevéssel hiszen teljes erkölcsi és anyagi csőd.KInőttek a miliárdosak, akik egy része ügyeskedéssel szerezte a vagyonát és erre Antal J azt a választ adta annó, hogy a szabadversenyes kapitalizmusba az eredeti tőkefelhalmozások igy keletkeznek, hiszen ezekből lesznek a tőkések, munkaadók, befektetők stb.Megettük és közben l.fasz lett.Ezek után minek kellett volna javulást hoznia ? MINEK KELLETT VOLNA JAVULÁST HOZNIA ?
2011. jan. 11. 07:26
 24/28 anonim ***** válasza:
50%
Szerintem nagyon is pozitív változást hozott.Az ember végre kamatoztatni tudta a tudását.Előtte erre nem volt lehetőség.Persze mindíg lesznek olyanok akiknek semmi nem lesz jó.De az a legtöbbször maga tehet róla.A legtöbb megrekedt ember jól élt a rendszerváltás előtt anélkül hogy értett volna bármihez is.Nekik biztos rosszabb lett,persze nagy többségük már akkor gondoskodott a "jövőjéről" mások kárára.Ez jött vissza az elmúlt 8 évben.Remélem utoljára.
2011. jan. 12. 00:13
 25/28 anonim ***** válasza:
Ha senki semmihez nem értett és ezt a semmit sikerült ilyen rövid idő alatt /20 év/ felélni és ebből egy pár százezren meggazdagodni,akkor tényleg mi lett volna,ha értünk is valamihez. A mostani hozzáértés viszont nem látható az ország gyarapodásán, hisz nem hogy tönkre ment minden, de a szellemi és erkölcsi tőke is leamortizálódott.Maga nem olvas nemzetközi sajtót az országot illetően.
2011. jan. 12. 06:19
 26/28 A kérdező kommentje:

"már akkor gondoskodott a "jövőjéről" mások kárára"

Tehát rossz dolog gondoskodni például a nyugdíjamról?

Nem sok lesz az ember nyugdíja.

2011. jan. 12. 13:08
 27/28 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező,félreértettél.Én is gondoskodtam már a gyerekeim életéről is,ha felnőnek,ne legyenek anyagi gondjaik.Én arra céloztam,hogy csak a saját példámat említsem:Mindent én terveztem,vezettem,szabadalmaztattam az "átkosban" abban az üzemben,amelyiket én irányítottam.A nagy pénzek viszont nem az én,hanem a semmihez nem értő párttitkár úr bankszámláját gyarapította,aki ezzel az én káromra biztosította a jövőjét.A rendszerváltással ez megváltozott,a magam ura vagyok,embereknek adok munkát.És ez lenne a lényeg,a munkahelyek megteremtése.És igaz,valóban nem érdekelnek a külföldi újságok.De nem fogok bele ennek a részletes kifejtésébe,inkább megyek dolgozni.Ezt javaslom másnak is.
2011. jan. 12. 13:48
 28/28 anonim ***** válasza:
Mert a bőrünkön érezzük azt,ahogy kísérletezgetnek velünk.
2011. jan. 28. 09:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!