Meddig tűrjük a megaláztatást és az egyre nagyobb nyomoruságot ami országunkban uralkodik? Mikor lesz itt rend? Mikor érjük utól a nyugati életszínvonalat?
"Ezt az egészett szerintem nem lehet egy ilyen táblázattal elintézni.De viszont élhetnénk fényévekkel jobban,ha nem is úgy mint ausztria,de mondjuk mint slovenia."
Nem egészen, a táblázat a valóságot mutatja. Az hogy te a saját helyzeted olyannak érzed amilyen az egy dolog, de ebből nem szabad azt leszűrni, hogy az egész ország ilyen. És azért fényévekkel nem élnénk jobban, de igaz lehetne jobb is, de lehetne rosszabb is. Azért itt egy válság volt, ami az íreket úgy sújtotta, hogy ők jobban panaszkodhatnának mint mi és akkor a görögökről még is beszéltem. Ráadásul az írek a válság előtt követendő példaként voltak elkönyvelve, gondold el nekik mekkora szívás lehet onnan a padlóra kerülni.
"Miért is vagyok nagyarcu?Azért mert nem hagyom hogy le idiotázzanak és egyből turbó magyarnak vagy jobbikosnak állitsanak be?"
Ezt normálisan is el lehetett volna mondani, mert amilyen stílusban előadtad a kérdésed, joggal gondolhatnának annak.
"Nyomorúság Magyarországon?
Húzzál Észak-Koreába, vagy egyszerűen csak Ukrajnába. Ott van nyomor...idióta..."
Azért hasonlítsuk már össze a nyugati és a magyar életszínvonalat, fizetést és az árakat.
Életsz., fizetés elmaradott, az árak hasonlóak.
"mekkora egy szerencsétlen vagy te kérdező :DDD"
Te meg húzzál már a francba. Neked mindenki szar, szemét, szaralak aki olyat mond Mo.-ról ami neked nem tetszik. be kell ismerni le vagyunk maradva a nyugattól.
ma 19:25
Nézünk át a szomszédba. A világban szerint ők a 10.-ek mi meg a 35.-ik ek.
"A kérdező kommentje:
Ha nincs az elmúlt 8 év,akkor ott lehetnénk a 30.hely környékén,plussz a válság,amiről igaz mi nem tehetünk,de az még odavágott az amugyis érzékeny gazdaságunknak."
Inkább az utobbi 20 vagy inkább 100 év.
Azért ausztriában 270E a minimálbér, nálunk meg 75-80.
Az árak meg hasonlók. De lehetne még a többi nyugati országgal is összehasonlítani.
Én ezért mondom, hogy a nyugatiakhoz kell csatlakozni. Mostanában nagy divat lett szidni őket, főleg Amerikát(mert néhány ember szerint minden "libsi-bipsi"), de mindig akkor csesztük el, mikor a keletiekhez álltunk/állítottak minket. Nem is értem, hogy sokan miért remélnek jólétet az oroszoktól. Még a saját országukban sem tudták európai szintre hozni az életszínvonalat, akkor majd pont mi jövünk ki jól, persze...
Most kaptunk esélyt arra, hogy retorziók nélkül a nyugat oldalára álljunk, szóval ezt jó lenne kihasználni. Magyarország pedig a 10 millió közgazdász országa, mindenki tud mindent :D
Amúgy a kérdésre válaszolva: Még 2005-ben mondta vki, hogy 70 év kell ahhoz, hogy azonos szinten legyünk Amerikával. 2010-ben viszont azt hallottam, hogy a cseheknek 30-40 év kell, hogy a német színvonalat úgy-ahogy elérjék. Egy nagyon optimista jóslatom, hogy nekünk 20-25 év kell, hogy Portugália szintjén legyünk. A realista véleményem szerint pedig 40. Szóval nyugdíjas korunkra talán összejön vmi.
Nem érdekel, hogy milyen a nyugati életszínvonal. Mi soha meg sem közelítettük ezt, a kommunizmus alatt is csak azért éltek "jól" az emberek, mert mesterségesen generálták nekik ezt az állapotot.
A saját életszínvonalunkat kellene megteremtenünk: a hagyománytiszteletet, az élet szeretét, a rendet, a követhető szabályokat kellene felállítanunk.
Magyarország földrajzilag egy tökéletes ország, de még egyetlen ötletet sem hallottam arra vonatkozóan a politikában, mennyire lehetne ezt gazdaságosan, az országra pozitívan visszahatva (!) kiaknázni.
Azt viszont egyre többet olvasom és látom, hogy mindenféle jöttment a saját (!) hazámat használja a nyerészkedéseihez, a mi adónkat lopva, a mi levegőnket szívva.
Majd akkor lesz itt rend,meg mindenféle felemelkedés, ha az emberek 80 %-a ráébred arra, hogy mennyire szemfényvesztés, amiben élnie kell és ha majd tesz is ez ellen valamit (és itt nem egy esetleges forradalomra gondolok).
Mindenki mélyen gondolkodjon el, mi lesz itt 1-2 éven belül, mert ha így haladunk, majd sirathatjuk a létünket.
"A saját életszínvonalunkat kellene megteremtenünk: a hagyománytiszteletet, az élet szeretét, a rendet, a követhető szabályokat kellene felállítanunk. "
De még mindig pénz kell a kajáért.
És mikor majd látjuk a nyugatiakat új autót venni, jobb házban lakni, új tévét használni, jó helyekre mennek el nyaralni felmerül bennünk a kérdés, hogy ez nem jobb e mint a hagyományok.
Mo.-on csak a jobbik tagjait érdekli főként a hagyomány.
Hogy jobb, kényelmesebb életet tudjunk magunknak teremteni ahoz pénz kell. Amit magyarországon nem lehet úgy előteremteni mint a nyugaton.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!