Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha alakulna egy teljesen új...

Ha alakulna egy teljesen új párt a sok mellett, akkor mi lenne, amit akarna (1db), hogy célként tűzzön ki és hajtson végre, ha megválasztanák az emberek ezt a pártot? Max 2 mondatban.

Figyelt kérdés
2010. dec. 27. 22:39
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Nosza, mondd el.
2011. jan. 4. 06:33
 12/16 A kérdező kommentje:

Személyi jövedelemadót megszüntetjük, a bürokráciát leépíteni, de az ellenőrző szerveket hatékonyabbá tesszük, a többi adót ahol lehet ott csökkentjük, a szolgáltatásokat( víz villany, gáz, telekommunikáció) visszavenni a kormány kezébe(hatalmas bevétel és nagyobb biztonság az embereknek) hadsereg, titkosszolgálatok visszaépítése(van rá szükség? esetleg tanterven belül fiúknak), az állam arcából visszavenni, sok felesleges kiadás lefaragása, pártembereknek se adunk semmit, munkanélkülit max 2 évig folyósítani és nem kijátszhatóvá tenni a rendszert (ha értesz) oktatás és rendőrség megreformálása, politikai képviselet átrendezése, képviselők legyenek a nép csicskásai, ne a párt és pénzembereké, visszahívhatók legyenek, pártfinanszírozás beszüntetése, segélyek és juttatások felső határa(pl.: 50ezer ft) nagyobb szabadság az embereknek és magántulajdonnak, magyar állami hitelbank a bajbajutottaknak korrektebb feltételekkel. stb..

Ezeknek a finanszírozása: ahogy írtam, az állam átalakítása, "zsáklyukak bevarrása", adóreform, felesleges kiadások beszüntetése, más források.

Ja és a magyarok ellen irányuló rasszizmust és a kisebbségi önkormányzatokat beszüntetni. Határon túli magyarok támogatása jogilag. Ez a kettő nem ellentmondásos, ugyanis a magyarországi kisebbség nagy része a magyar nyelvet használja, mást nem tud, ezek után nem tekinthetők kivételezendő kisebbségnek. De a magyarok a határon túl azok. És nem vagyok rasszista. Magyarország adósságát is megkérdőjelezném, persze nem önkényesen. Azonkívül vallás és alkotói szabadság, a magyar nyelv kötelező használata mellett szabad kúltúragyakorlás, sajtószabadság, közbiztonság. Semmi eszme vagy szellem, csak a magyar szabadság.

2011. jan. 6. 19:13
 13/16 anonim ***** válasza:

Hülyeség, az szja 0-re csökkentését nem kompenzálod semmivel, ha ÁFA összegét megemelnéd 50%-ra az pedig a fekete gazdaságot erősíti.

És minden rendszer kijátszható.

2011. jan. 6. 22:29
 14/16 A kérdező kommentje:
Ha politikusok hozzák létre a rendszert, akkor kijátszható. Én nem vagyok politikus. Az szja-t pedig igenis le lehet csökkenteni 0%-ra, csak tudni kell, hogy melyik felesleges állami kiadást szüntetjük meg, amit jelenleg az állampolgárok tartanak fent. A pénz nagyobb része a kereső polgárnál jobb kézben van, mint az államnál, ahol könnyelmű emberek költik el.
2011. jan. 6. 23:29
 15/16 anonim ***** válasza:
Nézd meg a költségvetést. A legnagyobb probléma, hogy 1 millió dolgozó tart el 9 millió nem dolgozót.
2011. jan. 7. 00:10
 16/16 A kérdező kommentje:
Én elhiszem, amit állítassz, nem vagyok ellened. Amit írtam, az szja csökkentése nem egy azonnal megvalósítható folyamat, elő kell készíteni. Ha felesleges állami kiadásokat csökkentünk (pl.: kezdve a pártfinanszírozással) és sok embert ráveszünk a segélyek minimumra csökkentésével, illetve idővel a megvonásával, hogy dolgozzon, mert más lehetősége nincs, vagy átképezzük őket, akkor lesz forrás. A másik, amit írtam, hogy ha az állam sok szolgáltatást visszavesz, akkor nagy bevételekhez jutna. Minden rendszer kijátszható, de ha egyértelmű és egyszerű a törvény, minden kibúvót nélkülöz, egyféleképpen értelmezhető, akkor nincs hogy kijátszani. Ha nincs pénz munka nélkül, akkor marad a munka. Munka meg akad mindig, csak nem mindenkinek tetszik.
2011. jan. 7. 11:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!