Igaz, hogy Orbán Viktor ateista volt?
Ezt az Echotv-n hallottam a kiút című műsorban, ahol egy baloldali (bankigazgató?) hozta fel és a műsorvezető - Vámos - sem tagadta. Állítólag valami vatikáni paktumot is ellenzett.
Nem befolyásolja semmiben sem a politikai nézeteimet, de ha ez igaz, akkor még gyomorforgatóbb, mint a Gyurcsány "bérmálkozása".
Szerintem a valllas vagy megteres, esetleg, atteres masik vallasra vagy poganybol keresztyennek lenni stb. ez minden embernek a sajat lelkiismerte meg ha orbannak vagy barhogy mashogy is hivjak az illetot! Az, hogy valaki Istentagadobol hivo lesz johet ihletbol, lelki okobol stb. mondjuk orban eleg sok Isten tiszteleten vett reszt az utobbi idoban es ha ihletet kapott az csak is az O dolga szerintem ehhez senkinek semmi koze nincs!
ui: nem szeretem es nem is vedem orbant de ugy gondolom a vallas a legutolso amit szamon lehet kerni az emberen egy normalis orszagban...
"ui: nem szeretem es nem is vedem orbant de ugy gondolom a vallas a legutolso amit szamon lehet kerni az emberen egy normalis orszagban..."
Engem sem érdekel, hogy ki vallásos-e vagy sem, csak nem tudtam és kicsit meglepett, hogy valami liberális párt tagja volt és ateista. Nekem ez egy kicsit politikai fogásnak tűnik.
"nem szeretem es nem is vedem orbant de ugy gondolom a vallas a legutolso amit szamon lehet kerni az emberen egy normalis orszagban..."
Ezzel azért van néhány probléma... A Fidesz és a KDNP ugyanis nem egészen kezelik magánügyként a vallásosságot. A kereszténységet a magyar államiság elválaszthatatlan részének, illetve egy követendő normarendszernek tekintik. Az Alkotmányba bele kívánják foglalni, hogy az ország keresztény ország, két ember együttélését, az oktatást, a nyitvatartási időket, a médiát is a vallásosság alapján kívánják meghatározni. Ha úgymond senkinek semmi köze az én vallási meggyőződésemhez, akkor miért várják el tőlem, hogy életemet a kereszténység bármilyen szinten meghatározza? Illetve hogyan vegyem komolyan mindezt egy olyan embertől, aki néhány évvel ezelőtt még hangosan gúnyolta a papokat?
„Ha úgymond senkinek semmi köze az én vallási meggyőződésemhez, akkor miért várják el tőlem, hogy életemet a kereszténység bármilyen szinten meghatározza?”
Ez eddig is így volt, ha nem tűnt volna fel.
Egyébként ha ugyanezeket a változásokat úgy hoznák meg, hogy nem mondaná senki hogy a kereszténységhez bármi közük van, akkor elfogadnád?
Másképp fogalmazva: A konkrét intézkedésekkel van szerinted probléma, vagy az erkölcsi alappal? Esetleg valami egyébbel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!