Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért vándorolnak ki Magyarors...

Miért vándorolnak ki Magyarországról az emberek?

Figyelt kérdés

Politika?

Megélhetés?

Nem érzik Magyarországuk az otthonuknak?

Vagy esetleg mind három?

2010. dec. 24. 12:14
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
74%

""Mert elhitetik magukkal, hogy az országgal van baj, és nem velük." Ott a pont. Azok vándorolnak ki akik a sültgalambot várták az országban, mindent a kormánytól vártak de nem kapták meg(vajon miért...) és azt hiszik odakinn királyi életben lehet részük..."

Van egy rokonom aki angliában egy szállodában dolgozik. Meg tud élni belőle és még tud félre is rakni. Ezt itthon egy szállodai fizetésből meg tudnád oldani?

Egy másik rokonomnak pedig ki kellet mennie 3 hétre Amerikába munka miatt. Amit ott tapasztalt az árakkal az vicc volt. Jó sok dolgozott vett mert itthon sokkal többért tudná megvenni. A szakmájában és a tapasztalatával kint évi 100E dollárt kapna. (20M forint)

Gondolkodik rajta erősen, hogy kimenjen. (a gond, hogy itt van az autója(amit soha nem fog kifizetni(hitel)) és a lakása. De kint már kapna munkát mert mondták neki, hogy ha kell akkor szóljon.

3 hét alatt elköltött 1000 dollárt úgy hogy minőségi dolgokat vett. (kaja, pia, ruha, stb.)

Ami sok az a lakás/ albérlet.

Durván 2X-e lenne ott az albérlet mint pesten. De a fizetése úgy 3.5X lenne több. (kb 1.8M)

2010. dec. 24. 20:43
 22/31 anonim ***** válasza:
41%

"mert sok a cigány és nincs biztonság

aztán megélhetés

utána jobb munka körülmények

jobb élet körülmények

"

na mi van nem tetszik hogy sok a cigány? :)

hülye libsik le pontozzák

2010. dec. 24. 21:15
 23/31 anonim ***** válasza:
Én azért szeretnék elmenni, mert közép- és hosszú távon nem érzem biztosítottnak a jövőmet itt. A gazdasági és jogi környezet már annyira kiszámíthatatlan nálunk, hogy épeszű befektető kerüli vagy elhagyja az országot, a magyar tőke pedig önállóan nem elég – ez sajnos tény, el kell fogadni. Viszont ha elviszik a "pénzt", akkor az emberek miért maradnának...?
2010. dec. 25. 01:18
 24/31 anonim ***** válasza:
56%

"épeszű befektető kerüli vagy elhagyja az országot"

úr isten te még mindig azt hiszed a külföldi tőkés a messiás :D

lesz@r téged csak legyen meg a haszna más nem érdekli

2010. dec. 25. 01:23
 25/31 anonim ***** válasza:

És mit gondolsz, honnan lennének munkahelyek, ha nem a külföldi tőke által? Mindenki a CBA-ban, a MOL-nál és az OTP-ben dolgozna?

Amúgy igen, valóban a lényeg az a külföldi tőkések számára, hogy legyen meg a haszon. Mint ahogy a magyar tőkések számára is. Különben tönkremennének. Remélem, hogy ez így világos.

2010. dec. 25. 11:33
 26/31 anonim ***** válasza:

A válasz megírásának időpontja: tegnap 20:43

Egyetértek, de innen a többség a képzetlen rétegből vándorol ki, annak a reményében hogy majd odakinn milliomos lesz. Ez tény. Nekem középfokú OKJ-s papírom van. Tanulok és már kapom "fű alatt" a munkákat. Mert odateszem magam,suli mellett magamtól is autodidakta módon tanulok és jól választottam szakot, nem azt vártam hogy a kormány mit ajánl nekem, meg mik a slágerek. Aki gondolkodik az Mo.-n is megél.

ui.: Ismerősöd helyében itthagynám a házat meg a kocsit, röhögve kifizetném a hitelt és ha meguntam amerikát, hazajönnék a házamba. Jah, mellesleg a 1.8millió forintot elosztva hárommal az nem kevés, ne mondd hogy szegény nem él meg belőle...

2010. dec. 25. 12:42
 27/31 anonim ***** válasza:
76%

A válasz megírásának időpontja: tegnap 20:43

Egyetértek, de innen a többség a képzetlen rétegből vándorol ki, annak a reményében hogy majd odakinn milliomos lesz. Ez tény. Nekem középfokú OKJ-s papírom van. Tanulok és már kapom "fű alatt" a munkákat. Mert odateszem magam,suli mellett magamtól is autodidakta módon tanulok és jól választottam szakot, nem azt vártam hogy a kormány mit ajánl nekem, meg mik a slágerek. Aki gondolkodik az Mo.-n is megél.

ui.: Ismerősöd helyében itthagynám a házat meg a kocsit, röhögve kifizetném a hitelt és ha meguntam amerikát, hazajönnék a házamba. Jah, mellesleg a 1.8millió forintot elosztva 3.5-tel az nem kevés, ne mondd hogy szegény nem él meg belőle...

2010. dec. 25. 12:42
 28/31 anonim ***** válasza:
100%

"Jah, mellesleg a 1.8millió forintot elosztva 3.5-tel az nem kevés, ne mondd hogy szegény nem él meg belőle.."

Nem szegény, de azért az pont elég arra, hogy egy ember fenntartsa a háztartást. De ha valaki többet akar?

2010. dec. 26. 10:14
 29/31 anonim ***** válasza:
45%

Politika- igen

Megelhetes- igen

Nem ereztem Mo-t az otthonomnak- Nagyon idegen volt tolem, soha nem volt otthonom Mo, csupan ideiglenes lakhelyem

2010. dec. 26. 13:31
 30/31 anonim ***** válasza:

"A válasz írója 62%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: tegnapelőtt 20:43"

A kaja, pia, ruha mind OLCSOBB az USA-ban, mint Mo-n!!

Sot meg az elektronika, autok, benzin is. Szamlak valtozo, a kabeltv, internet, mobil, telefon sokszor dragabb mint Mo-n.

A lakhatas koltsege meg regionkent nagyon elter, de nem paneltombokben lakunk, es az atlagos haz 200+ nm-es.

Rengeteg a lehetoseg.

2010. dec. 26. 13:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!