Ki bánja már, hogy a Fideszre és Viktorra X -elt?
"Akkor te vagy fidesz képviselő vagy, vagy hülye. :)"
Miért kell lehülyézni a másikat mert nem azt csinálja amit te???
ezzel csak magadat minősíted.
Én már megbántam, hogy nem a Fidesz-re szavaztam.
Akkor most ott tolonghatnék a többiekkel a jó kis zsíros husos fazék körül.
Styloo válasza:
leppurd te kib@szott nagy közgazdász lehetsz, ha tudod, hogy ez hova vezet, mivel a legnagyobb közgazdászok is csak találgatnak. Aki meg azt mondja, hogy tönkreteszik a nyugdíjrendszert, azokat meg csak kiröhögöm, mert a nyugdíjrendszer már eleve nagy rakás lósz@r, rontani nem sokat lehetne rajta...
UI: Én is közgázra járok.
A nyugdíjrendszer így is fenntarthatatlan marad, mivel az alapvető problémát nem az okozza, hogy mennyit utaltak a nyugdíjkasszáknak. (mivel az kb 2013 után kezdett volna el igazán megtérülni, akkor mentek volna nagyobb számban nyugdíjba magánnyugdíj tagok)
Az alapvető probléma a nyugdíjrendszerrel, hogy felosztó kirovó alapon működik, melyet a 2. VH után vezettek be magyarországon, mert fegyverkezésre elment minden pénz, illetve így a fedezet (pénz) nem értéktelenedik el, mert mikor befizeted, utána azt kiviszi valakinek a postás.
A rendszer idáig még jól is működhetne, ha nem lenne elöregedő a társadalmunk, ha nem lenne néhány éven belül 1 millióval több nyugdíjas, mint dolgozó.
Gondolom, ha közgazdaságtant tanulsz, akkor tudod, hogy hány aktív munkavállaló (foglalkoztatott) van jelenleg magyarországon (legalább kb) segítek, 3,7 millió...
Ebből 1,5 millió a közszférában dolgozik, tehát nem termelő munkát végez. (mondjuk járulékot fizet)
Ezáltal kijelenthetjük, hogy 2 millió ember tart el 10 milliót. Ezzel van a probléma kedves barátom.
Erre hogyan reagált a fidesz? Sehogy, ugyanúgy költekezik az állam, támogatásokat ad a nem dolgozóknak, vannak, akik csak a gyerekükért annyi pénzt kapnak, mint más, aki tisztességesen dolgozik.
Mi a megoldási terv? Adócsökkentés, jól hangzik, de kiket érint érezhetően pozitívan? Azokat, akik 250-300 forint fölött keresnek (nem, nem MSZP-s propaganda, számolj csak utána). Tehát 1000 milliárd forint többletköltséget jelent úgy, hogy ezzel nem segítenek a rendszer problémáin.
Lehetett hallani a csontvázakról:
Hol vannak? Mondtak kb 10 milliárd forintnyit? Ez eltörpül az ő eddigi tevékenységükhöz képest.
RobinHood adók: annyit értek el, hogy hátráltatják a technológiai fejlődést (telekommunikációs cégek), illetve áthárítják a költségeket az ügyfelekre.
És ez csupán a jéghegy csúcsa.
A közgázt tanulni és alkalmazni nem azonos dolog.
Styloo válasza:
Teljes mértékben igazad van, de egy pár fontos dolgot kihagytál, köztük a II. VH után bekövetkező "Baby boom"-ot (ami szinte világméretű volt) Ez annyit takar, hogy ugrásszerűen megnőtt a születések száma (Egy populáció fenntartásához családonként 2,3 gyereknek kell születnie és abban az időszakban sokkal nagyobb volt. Jelenleg olyan 1,5 körül van Magyarországon). Lényeg az, hogy azok, akik akkor születtek most mennek nyugdíjba... Na ez a szívás :)
Másrészt az adócsökkentéseket csak az SZJA-ban vezették le a 10 eltörölt kis adót nem számolták bele, ami a minimálbéresek keresetén is meglátszik. Ezzel a lépéssel szerintem az Orbán kormány azt akarja elérni, hogy a gazdagabbak adócsökkentésével egy nagyobb gazdaságélénkítést és GDP növelést idézzenek elő. Amúgy én Jobbik-ra szavaztam, de nem vagyok az a politikán összeveszős típus :)
Boldog karácsonyt!!!
Egy "Fideszre szavazó"
Az nem gazdaságélénkítés, ha luxuscikkek megvásárlását támogatják még inkább, jó valamilyen szinten az, de ennyi pénzt lehetett volna értelmesebb gazdaságélénkítő intézkedésekre, munkahelyteremtésre is költeni.
Ha pl a közmunka-programot normálisan megcsinálnák, normális vezetéssel, azzal is rengeteget lehetne nyerni.
Itt van rengeteg papíron nem dolgozó ember, építsenek autópályát, az államnak csak a szakembereket és az eszközöket kellene biztosítani.
Takarítsanak az utcákon, középületekben, és ne a PPP-ken keresztül tolják kifelé a pénzt az állami intézményekből.
Annyi lehetőség lenne ebből a pénzből, amivel igazán lehetne élénkíteni a gazdaságot, és, ha segély mellé csak egy kicsivel több pénzt tesznek, de ezért dolgozik az ember, az jobb a társadalomnak is.
És ezután bevezethető lenne az aki nem dolgozik, ne is egyék elv, mivel mindenki, aki munkaképes kaphatna munkát állami intézményeknél... Igen, ez valahol a kommunizmus felé mozdul, de hatékonyabb, mint arra ösztönözni mindenkit, hogy ne dolgozzon, mert az állam úgyis eltartja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!