Melyik 20. századi magyar rendszerben élnél legszívesebben?
1. Monarchia (1918-ig)
2. I. Magyar Köztársaság (1918-19)
3. Tanácsköztársaság (1919)
4. Horthy-rendszer (1919-1944)
5. Nyilas uralom (1944-45)
6. II. Magyar Köztársaság (1945-49)
7. Rákosi-rendszer (1949-56)
8. Kádár-rendszer (1956-89)
9. III. Magyar Köztársaság (1989-napjainkig)
1. Horthy
2. Monarchia
A többi sz.r.
Tény, hogy átlag emberként a Monarchia és a Kádár-rendszer a legjobb, legélhetőbb, legbiztonságosabb. Értékrendet tekintve egyértelműen Horthy-rendszer. Politikus ként egyáltalán nem élnék az Első Magyar Köztársaságban, hisz szinte lehetetlen lenne rendet rakni, utána a Tanácsköztársaságba, de politikusként most élnék, mivel nem kéne dolgoznom, csak új hitelt felvenni, ellopni, és elmenekülni. Ha átlag polgárnak tekintem magam akkor:
1
8
4
9
5
6
7
3
2
Ez viszont egy nagyon jó, és találó kérdés volt, végre valami normális téma. Gratulálok a kérdezőnek!
1. Monarchia (1918-ig)
4. Horthy-rendszer (1919-1944)
8. Kádár-rendszer (1956-89)
5. Nyilas uralom (1944-45)
Utolsónál inkább arra lettem volna kíváncsi, hogy háborúmentes időszakban mit tud megvalósítani az elképzeléseiből. Nyilván nem mindent, de ha csak a fontosabb pontokon sikerül, már az is érdekes lenne. Sose fogjuk megtudni.
ma 00:58
Köszönöm az elismerést, gondoltam felteszek egy olyan kérdést, ami egyrészt érdekel, másrészt csak részben érint aktuálpolitikai dolgokat, inkább történelem. Te is fontos dologra hívtad fel a figyelmet. Több szempontból kell értékelni ezeket a korokat. A két legfontosabb szerintem maga az ideológia, a másik pedig, hogy a kisember hogy tudott boldogulni az adott korban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!