Mit szólnátok hozzá, hogyha ebben a vidiben az 5:43-7:10-ig elhangzó dal lenne az új magyar himnusz zenéje, vagy valami hasonló stílusú?
Már tudom, te vagy az a nagymagyar, aki azt gondolja, hogy attól, amiért osztrák, nem magyar.
Sz@rt nem.
Amit magyar ír, az magyar. Aki expresszionista, azt az expresszianizmus írta?
Nem.
Le van sz@rva, hogy milyen korban származott. A MIÉNK.
Másrészt: te vagy az EGYETLENEGY olyan ember, akit a Himnusz zavar. Ezesetben inkább húzd le magadat a vécén, mert szégyen, hogy zavar a magyarok Himnusza. Ha zavar, akkor menj el Angliába, és énekeld a God Save the Queen-t, hátha az jobban fog tetszeni, vagy ott az Einigkeit und Recht und Freiheit, arról is azt mondtad, hogy kocsmadal, amire a jóhiszemű azt mondja, hogy egy vicc.
Szóval az égvilágon senkit nem zavar az egész UNIVERZUMBAN a magyar himnusz, te vagy az egyetlenegy, fogd fel, ne rágódj ezen, nincs szükség arra, amit te akarsz, nem vagy tisztában a körülményekkel, és azt akarod bevezetni, hogy ne is tanuljunk németül, a zongoristák ne tanuljanak bécsi klasszicizmust és minden a magyar népzenéről szóljon.
Ha ennyire szereted, akkor hallgasd, de nem akarom, hogy egy ilyen dal legyen a himnuszom.
Kölcsey és Erkel remekül megalkotta a Himnuszt, a világon a legszebb dal.
A te kalóznótád meg nem fogható hozzá. Egyszerűen sz@r, köszöntem. Ne hallgasd a Himnuszt, ha nem tetszik, vagy menj ki addig az ünnepségeken, és szívj el egy cigit.
Ha nem is a Himnusz helyett, de a Szózat mellett ezt is játszhatnák ünnepeinken.
Ez valami provokáció? :D xD Vagy ezt komolyan gondolod? Ráadásul ez egy kalap sz@r. Semmi stílusérzéked nincs. Akkor már inkább ez:
http://www.youtube.com/watch?v=E8quV-4Shek
Ez teljesen ősmagyar (főleg az előadóművész).
Nem rossz a Republic szám, de szerintem a mai zenei ízlések káosza miatt ez szinte lehetetlen lenne.
Másrészt:
Fekete Pákó jó poén volt, ment a kezecske (felfelé)
A lényeg meg az, hogy a Himnusz az a HIMNUSZ. Lehet, hogy Nyugat-Európában ezt évente variálják, de ha mi 1000 éve itt vagyunk, akkor a Himnuszunkat sem kellene 200 évente variálni.
Egyszerű: ne hallgasd. Nem kötelező. Ne kommentelj. Gondold azt, hogy ez a Himnusz. Ha van valami ünnepség, akkor dúdold ennek a dallamát.
10 emberből 15 azt mondaná, hogy a Himnusz szebb. És bizony az is. Nem kell új himnusz. Egyszerűen már nekem kellemetlen, hogy vannak ilyen emberek, akik azt gondolják, hogy ez rossz. Azt az érzést kelteti bennem, hogy nem szép. Sz@rt nem. Ennél szebb zene NINCS, Szózat sem olyan szép. Bár tény, hogy az is egy remek zenemű.
Röviden válaszolva:
Nem örülnék, és leváltatnálak.
én vagyok aki az íres írta
Az íreknek van az a zenéjük, népzene.
A mienk is lehetne népzene (magyar népzene)
bocs ha nem jött le az írásomból
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!