Szerintetek kik voltak a legkártékonyabb személyek a magyar történelemben?
Károlyi Mihály jól látta, hogy abszolút nem az számít, hogy magyar, román, szerb, albán, ukrán stb. az ember, hanem az, hogy engedni kell, hogy saját belátása szerint cselekedjen, nepedig valamilyen ideológiát szolgáljon.
Ezért számomra szimpatikus személyiség, és abszolút nem kártevő.
Áh, minden világos már! Te is azok közé a szupermagyarok közé tartozol, akik szerint csak az magyar, aki beleillik a ti ideológiátok szerinti "magyar" definíciójába.
Nos, én magyarnak vallom magam, mert:
-Magyarországon születtem
-A szüleim magyarok
-A magyar az anyanyelven
-A magyar kultúra az anyakultúrám
Nekem ez elég ahhoz, hogy magyarnak tartsam magam, és azt, aki úgy gondolja, hogy a magyarság-érzésbe beletartoznak olyan dolgok is, mint a minnél nagyobb terület birtoklásának vágya, és a katonáskodás szeretete, csak sajnálni tudom...
Akkor te nem magyar vagy ha jól tévedek, hanem valami nemzetiségi, vagy kisebbség, de nem itéllek el. Igaz magyar embernek Károlyi a legnagyobb ellensége, a magyarságnak Trianonnál nagyobb tragédiája nem volt a történelemben... (Még a Török se)
én se lennék magyar? má megen... az hogy te képes vagy haragudni, és ellenségként tekinteni egy kb 80 éve halott figurára az a te saját problémád. ne ehhez kössük a magyarságot.és észre kéne venni hogy trianon csak a kicsúcsosodása volt egy problémának.. egész addig nem sokakat érdekelt, utána egyből mindenkit.
"Trianon okozta a legtöbb szenvedést és kárt a Magyarságnak. Ha nem szerelik le a királyi hadsereget, nem szálltak volna meg minket a pofátlan, talpig fegyverben álló idegenek..."
De azt nem fogod fel, hogy ha nem szállnak meg és nem darabolták volna fel az országot, akkor is kiváltak volna a nemzetiségek?
Jó, fogadjuk el, hogy Károlyi bűnös a megszállás miatt, de azt már nem veszi be a gyomrom, hogy egy elkerülhetetlen eseményt a turbómagyarok egy személyhez akarnak kötni. Itt nem személyek a felelősek, hanem egyszerűen így alakult a sorsunk, a tatárjárás és a török hódoltság után nemzetiségekkel lett betelepítve az ország. Ez mikor jut el a turbó agyatokba?
Kun Béla
Károlyi Mihály
Rákosi Mátyás
Horthy Miklós
Kossuth Lajos
Gerő Ernő
Kádár János
Szerintem ezek miatt az akasztófára valók miatt süllyedtünk idáig,persze részben.A lista nem teljes,ha azt vesszük,hányan károsították meg a magyar államot,könyveket lehetne teleírni.
Horthy Miklós
II. (Dobzse) Ulászló
Tisza István
Gömbös Gyula (Bárdossy László, Kállay Miklós, Sztójay Döme)
Szálasi Ferenc
Az összes Habsburg, Mária Teréziát kivéve. (Ferenc József-fel az élen)
Rákosi Mátyás
Görgey Artúr vagy Kossuth Lajos (mindenki döntse el hogy kettejük közül melyiket tartja felelősnek a folyamatos rossz döntésekért.)
Bocsánat hogy nem időrendben írtam, de így hirtelen ők jutottak az eszembe. A mai korból inkább nem említenék senkit, mivel abból úgyis csak vita lenne, de biztos tud mindenki ilyen alakokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!