Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit gondoltok arról amit...

Mit gondoltok arról amit egyszer egy kérdező kritizált? Azt, hogy a mi pénzünkön kitaníttatnak egy nagyon jó orvost, de ő meg elmegy egy magánkórházba dolgozni.

Figyelt kérdés

Neki az volt a baja, hogy a mi pénzünkön tanul, de mi nem kapunk az ő munkájából mert magánkórházban dolgozik.

De miért nem részesülhetne belőle valaki?

Ha megfizeti akkor megkapja.

Ugyanolyan mint egy tv. Minél többet fizetsz annál jobbat kapsz.

Minél többet fizetsz annál jobb orvost kapsz.

Mindenki részesülhet csak fizesse meg.

2010. dec. 2. 07:26
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:

"le van százalékolva, mégis minden nap felszáll a buszra, hogy dolgozni menjen"

és még te beszélsz törvénytelenségről?

ez is törvénytelen

de szükséges

Álláshirdetések...

peersze! Csak 1 álláshirdetésre 10 munkavállaló jut!

van akinek buszozni sincsen pénze, ugyanis addig nehezen tudsz pénzt szerezni, amíg nincs munkád (ha csak nem lopsz)

a munkanélküli segélyből meg éppen hogy nem halsz éhen.

"ez így nekem jobban megéri, mert így fizetést kapok és nem táppénzt. "

és ez mennyibe érinti a 300 Ft-ot és azt, hogy van aki nem tudja kifizetni? Te ki tudod fizetni, más nem...

"majd ha nem látok hírdetéseket, akkor elhiszem. addig meg maradok ennél: a többség nem akar dolgozni, vagy feketén dolgozik. aztán meg majd ott sír, hogy nincs nyugdíja"

Azt hiszem ez után a szöveg után fölösleges veled vitatkozni.

"az én megtakarításomat meg államosították."

Nem csak a tied

2011. jún. 14. 08:04
 32/42 anonim ***** válasza:

"és még te beszélsz törvénytelenségről?

ez is törvénytelen"

nem az. 50%-ra van leszázalékolva, azaz rendes munkát nem végezhet, de kapni sem kap semmit. úgyhogy megváltozott munkaképességüek foglalkoztatására alapított cégnél dolgozik. mi lenne, ha csak olyasmiket állítanál, amiről fogalmad is van?

"Csak 1 álláshirdetésre 10 munkavállaló jut!"

mégis mindenhol kint vannak... lehet, hogy az az egy sem megy arra?

"van akinek buszozni sincsen pénze, ugyanis addig nehezen tudsz pénzt szerezni, amíg nincs munkád (ha csak nem lopsz)

a munkanélküli segélyből meg éppen hogy nem halsz éhen."

most akkor mit állítasz? hogy nincs munka, vagy azt, hogy nem tud elmenni dolgozni. döntsd el. a kettő együtt nem megy...

mellékesen a rendszerváltás óta ez a rinya, hogy nincs munka, amikor meg azt mondja az ember, hogy dehát ott van, akkor jönnek a kifogások, messze van, nem fizet eleget, aljamunka stb.

anyóséknál a fél falu munkanélküli, a környező földeken meg románok dolgoznak. na, vajon miért. direkt le szoktam menni a kocsmába begyűjeni az infókat, azt hiszed bárki is morog azért mert a románok dolgoznak a földeken, nem ők? egy nagy fenét! röhögnek rajtuk. az erdélyi magyart simán lecigányozzák, mert nem rest többszáz kilométert utazni, hogy a családjának enni adhasson.

ezért tart itt ez az ország, meg magadfajták miatt, akik besz*pják ezt a púder szöveget, hogy jaj nincs munka. van csak büdös.

"és ez mennyibe érinti a 300 Ft-ot és azt, hogy van aki nem tudja kifizetni? Te ki tudod fizetni, más nem..."

jaj, ne mondjad már, hogy nem tudja kifizetni. nem a francokat nem.

"Azt hiszem ez után a szöveg után fölösleges veled vitatkozni."

vitatkozni tényleg az. te ugyanis azt teszed. én vitázni próbálok, csak kevés vagy, mint partner...

mellékes már most többszázezer olyan ember van a TB adatbázisában, akinek már fix, hogy nem lesz nyudíja, mert addig már nem tudja összekaparni a szükséges szolgálati időt. most elvan, mint marci hevesen, feketézik, röhög a markába, hogy a sok hülye meg fizeti adót, járulékot, aztán meg majd ott fog siránkozni, dehát ő végigdolgozta az életét, miért nem kap nyugdíjat. te meg majd mész tüntetni, hogy jaj szegény bácsika, nénike...

2011. jún. 14. 09:11
 33/42 anonim ***** válasza:

Nem értem miért vannak így rászállva az orvosokra?

Nem csak az orvosok mennek külföldre hanem a hullamosótól az atomfizikusig mindenki.

2011. jún. 14. 10:19
 34/42 anonim ***** válasza:
90%

valószínűleg azért, mert se a hullamosó, se az atomfizikus hiánnyal nem szembesül a hétköznapi ember. azzal viszont, hogy az egészségügy úgy sz@r ahogy van, meg szinte nap, mint nap szinte mindenki.

pártunknak, kormányunknak az az alap taktikája, hogy oszd meg és uralkodj. nap, mint nap nekiugrik egy-egy csoportnak, de ezt úgy teszi, hogy közben megpróbálja a társadalmat, a közvéleményt ellenük hangolni.

az orvosok viszonylag könnyű célpontok, mert az emberek többsége már adott hálapénzt, kifogott tehetségtelen, lusta orvost és látott böszme kocsikkal furikázó kiváltságos professzorokat.

az, hogy az átlagorvos szegény, mint a templom egere, meg rohadtul nem érdekel senkit, sőt megkockáztatom, még némi káröröm is van bennük...

mindemellett a probléma valós, az államilag finanszírozott képzésben lediplomázott orvosok képzésére egy gatya pénzt elköltöttünk, ha elmennek külföldre, akkor az a pénz repül ki az ablakon. ezt mindenképpen meg kellene akadályozni. a kézenfekvő a magasabb bérezés lenne, arra viszont nem nagyon van forrás, úgyhogy jó eséllyel valami mást fognak kitalálni.

és akkor jön majd az igazi kalamajka...

2011. jún. 14. 10:49
 35/42 anonim ***** válasza:
100%

Egy olyan állam mit érdemel ami többre értékel egy hivatásos utcaseprőt mint egy kezdő orvost.

Rezidens hely azért van mert kevés bár egyetem a többségétől elméleti(nem hasznos) előadásokért pénzt kér ha jól tudom havi 50E-t elkér de nem ad abból semmit a rezidensképzőnek.

A vizit díj csak a háziorvosoknak kedvezett a többinél bekerül a közösbe és úgy folyik el, és valamit visszakap.

Az orvosi nem egy buliegyetem ott sokat kell szenvedni, oda bejutni se könnyű, bennmaradni se, elvégezni sem.

Ez az állandó irigykedés sem értem, ők sem ingyen kapják a diplomát.

Ha sokallod 1,5M-ót az egyetem körmére kéne nézni. Milyen fizetések, anyagfelhasználás mellett mennyi beteget lát el, mennyit embert alkalmaz. De hát ott nagy emberek, egyetemi tanárok stb. uralkodnak azokat nem bántjuk. De az országot elhagyó orvosok ellen kell a népet szítani.

"akik most letették letétbe a felmondásukat, tegyék mellé a diplomájukat is". Heintz Tamás fidesz

Szerintem neki kéne visszafizetni mert neki most már biztos van miből.

Ha pedig fizetős lenne oktatás még kevesebb mennének orvosnak hiszen aránytalanul drága a többi képzéshez képest. Szerintem egyébként, nem garancia a magánrendelő sem minőségre csak többet kell fizetni. Ha pedig az oktatás díját az orvos (az a kevés aki kifizeti a tandíjat) beépíti a munkadíjába régen rossz, egy kozultáció 50E Ft lesz, de a megspórolt pénzből nem lesz több a fizetésed azt az állam lenyeli, elveri stb...

Akkor még inkább csak halálos betegként látogatod meg az orvost. Tehát több lesz a munkaképtelen, és rájön az állam mégis támogatni kéne az orvosokat.

2011. jún. 14. 10:55
 36/42 anonim ***** válasza:

Az utcaseprős mondatot kivéve teljesen egyetértek veled...

Ökörköri

2011. jún. 14. 23:15
 37/42 anonim ***** válasza:

A magánrendelők mivel több pénzt zsebelnek be hát csorgassanak vissza valamicskét a képzés irányában.

Ökörköri

2011. jún. 14. 23:19
 38/42 anonim ***** válasza:

"ezért tart itt ez az ország, meg magadfajták miatt, akik besz*pják ezt a púder szöveget, hogy jaj nincs munka. van csak büdös.

"

Hagyjuk, hogy ki miatt tart ott, ahol. A személyeskedést befejezhetnéd!

Bizonyára büdös, akkor, amikor a munkanélküli segélyből éppen hogy nem halsz éhen...

Az, hogy te éppen mit látsz a saját kis mikrokörnyezetedben, nem általánosítható az egész országra. Lusta emberek mindenhol vannak, de nem ők a többség...

Úgy látom veled vitatkozni nem érdemes.

A rokkantságnál is könnyű utána kitalálni, hogy 50%-os rokkant "csak", közölhetted volna ezt előre is...

"hogy nincs munka, vagy azt, hogy nem tud elmenni dolgozni. döntsd el. a kettő együtt nem megy... "

Szövegértés egyes.

Azt állítom, hogy van munka, csak kevés! Így már világos?

"kkor jönnek a kifogások, messze van, nem fizet eleget, aljamunka stb"

Ez összetettebb kérdés

ha messze van:

utazás pénzbe kerül, nem mindenki hagyja csak úgy ott a családját. országszinten rosszul vannak elosztva a munkahelyek. hatékonyabb településrendezéssel ez megoldható lenne.

"nem fizet eleget"

úgy vélem ez jogos szempont. lehet, hogy az egyik munkához "túlképzett" másikhoz "képzetlen". Illetve vannak diplomás munkanélküliek is. elhibázott a szociálpolitika

ja és jó lenne, ha nem mindent a mezőgazdasági munkákhoz mérnél

"az erdélyi magyart simán lecigányozzák, mert nem rest többszáz kilométert utazni, hogy a családjának enni adhasson.

"

Primitívek mindenhol vannak.

"jaj, ne mondjad már, hogy nem tudja kifizetni. nem a francokat nem.

"

pedig van aki nem tudja. Komolyan azt hiszed, hogy majd a 300 Ft-ok megoldják a problémákat az egészségügyben?

"én vitázni próbálok, csak kevés vagy, mint partner... "

Tekintve, hogy szétoffoltuk a kérdést, így erre ne nagyon hivatkozz. Inkább te vagy kevés, mivel alapvető problémákat nem látsz be!

"aztán meg majd ott fog siránkozni, dehát ő végigdolgozta az életét, miért nem kap nyugdíjat."

Azok még bőven kapnak, akiknek 10-20 évük van hátra.

A mostani fiatal munkavállalók már nem is appellálnak nyugdíjra (legalábbis államira)

"e meg majd mész tüntetni, hogy jaj szegény bácsika,nénike..."

Én nem tüntetni megyek majd...

Ne hidd magad olyan tájékozottnak, mert egyáltalán nem vagy az.

Az állításaid jó része sima demagógia, saját tapasztalataid legyőzhetetlen érvként tünteted fel.

2011. jún. 14. 23:24
 39/42 anonim ***** válasza:

"A rokkantságnál is könnyű utána kitalálni, hogy 50%-os rokkant "csak", közölhetted volna ezt előre is... "

nem utólag találtam ki, hanem te feltételezted (gondolom magadból kiindulva), hogy törvénysértés. eszedbe sem jutott, hogy törvényesen is lehet... bocsánatot kellene kérned, nem nagyképüsködnöd.

"Az állításaid jó része sima demagógia, saját tapasztalataid legyőzhetetlen érvként tünteted fel."

rendben. legyen neked igazad. magyarázd meg kérlek:

Pest tele van betöltetlen állásokkal, mindenféle fajtával. Pest tele van munkanélküliekkel, mindenféle fajtával. így, egyazon időben. miként magyarázod ezt?

tudod, majd ha azt látom, hogy a falvakban úgy van munkanélküliség, hogy közben nem vendégmunkások dolgoznak a földeken, ha azt látom, hogy a városokban és környékükön nincs munkanélküliség és közben betöltetlen állások sora keres munkaerőt, akkor elhiszem, hogy a rossz eloszlás a gond. de addig csak azt látom, hogy rendgeteg olyan ember van, aki nem is akar dolgozni és ameddig ezt látom, nem hiszem el senkinek, hogy mindent elkövetett. van munka, lehet dolgozni, a többi csak kifogás. ennyi.

2011. jún. 15. 09:49
 40/42 anonim ***** válasza:

"hanem te feltételezted (gondolom magadból kiindulva), hogy törvénysértés. eszedbe sem jutott, hogy törvényesen is lehet... bocsánatot kellene kérned, nem nagyképüsködnöd."

magamból kiindulva? miért is vagyok törvénysértő?

Bocsánatod kérnem?

tőled?

ha rajtam múlna, már rég követ törnél egy bányában...

2011. jún. 16. 14:44
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!