Jo lenne a Csendorseg felallitasa?
Mas europai orszagban is sikeresen mukodik a rendorseg mellett a csendorseg is.
Nalunk is fellehetne allitani segitenek egymast,jobb lenne a kozbisztonsag.
Tény hogy rossz a közbiztonság egyes helyeken, de nem értem, hogy ilyenkor egyesek miért a múltban való romantikus nosztalgiázásban találják a megoldást? Vagy ami régen volt az mind jó volt? Oh, be szép is volt akkor! Állítsuk vissza a feudalizmust!
A megoldást én a rendőrség megerősítésében látom a kérdéses helyeken. Miért is lenne jobb, ha létrejönne még egy szervezet? Csak növelné az amúgy is nagy bürokráciát!
nem mindegy a név? működött anno? miről beszélünk...
amúgy meg cigányok zsarolták iskola társukat félelmében a szüleitől lopott pénzt és odaadta a cigóknak
na ez mi?
nálunk cigó téglát tett 1 táskába elment mellette 1 nő bum fejbe vágta ez elterült kirabolta megerőszakolta
3 hete szintén nálunk cigányok gyilkoltak
és basszus nem svédek nem mit tudom én svábok vagy maga E.T. hanem romák
ennyit viktor forradalomról meg a 2 hét-ről
és kell az új erő mert már nem lehet élni se békébe
Állitsug fel helyette a roma őrsereget! :D Az biztos jobb lessz.
Ugy is védik őket.Talán még támogatásra is lelnének.Igy megalakulna az uj legális feketemaffia.
csak aztán nehogy párthű legyen az a csendőrség.
amugy hülyeség. a csendőrségnek teljes infrastrukturát kéne kiépiteni, és a rendőrség mellett kéne fenntartani, ergo hatalmas + költséget jelentene. abból a plusz költségből ugy meg lehetne reformálni a magyar rendőrséget h rá se lehetne ismerni.
Nem a kakastoll hiányzik, hanem a létszám, a minőség, és a felfogás.
Nem éltem a csendőrvilágban, de az öregektől sokat hallottam róla. Mesélek, akit érdekel.
Csendőrnek lenni megtiszteltetésnek számított, nem "hülye zsarukként" aposztrofálták őket.
Biztos állami állás volt, karddal az oldalán, puskával a vállán, gyalog járőröztek a megadott útvonalon, nem a hátradöntött ülésben.
Ha bement a csendőr a kocsmába, a maga 190 centijével, és 90-100 kilójával, ott kérem csend lett.
Volt jogköre, (amivel némelyek persze vissza is éltek, de hát ők is emberből voltak) amit ma 3 oldalas jelentéssel kell alátámasztani, ők lerendezték két(4-8-12) pofonnal, vagy a cigány nyakába kötötték a lopott tyúkot, és egy félnap "együtt járőröztek" a településen.
Ezáltal nem váltak "jelentésgyártóvá", ergo több idő maradt a tényleges munkára.
Jól meg voltak fizetve, féltették a munkájukat.
Végezetül egy helyi anekdota:
Vidéken megszokott volt, hogy a kocsma mellett kapott helyet a csendőrlaktanya.A 3 fős járőr éppen a pihenőidejét töltötte az őrsön, fehér molinóban heverésztek. Közben a kocsmában az atyafiak összepofozkodtak. A járőrhármas azon molinósan átszaladt, és kardlappal "rendet tett". Két perc alatt, nem "két hét" alatt.
A bírósági tárgyaláson megkérdezték a fő verekedőt, hogy bántották-e a csendőrök. A válasz:
"Engem a csendőrök? Kérem egy ujjal sem. Hanem a PÉKEK..)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!