Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Milyen hatalmi intézkedés...

Milyen hatalmi intézkedés hatására fogna fegyvert a jelenleg fennálló hatalommal szemben?

Figyelt kérdés
Kérem adja meg korát, nemét és pártpreferenciáját!
2010. nov. 28. 06:40
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
68%
Ez egynemzetbiztonsági felmérés a várható támadásról? :)
2010. nov. 28. 06:46
 2/15 anonim ***** válasza:
68%
Én békét akarok mindenféleképp. Senki ne fogjon fegyvert. Az emberi hülyeség miatt volt eddig is mindig háború.
2010. nov. 28. 06:50
 3/15 anonim ***** válasza:
82%

Rákosi diktatúrája 8 évig tartott,a Fideszé pedig még csak féléve!

Amikor kitört a forradalom,akkor is csak a lakosság 1-2 %-a fogott fegyvert,a többség csak egyetértett velük.

Ma sem lenne ez másként! Aki tud józanul gondolkodni,fontos neki a családja,az otthona, a béke,az nem fog fegyvert!

Más dolog hőbörögni,és más háborúzni!

Háborúra nincs szükség,mert csak az ártatlanok halnának meg.

2010. nov. 28. 07:00
 4/15 A kérdező kommentje:
Tehát akármit is tesz a kormány, mi csak üljünk ölbe tett kézzel?!
2010. nov. 28. 07:16
 5/15 A kérdező kommentje:
Az előző válaszolók szerint, akkor minden forradalom hiába való volt, és a demokrácia csak úgy jött magától?
2010. nov. 28. 07:18
 6/15 A kérdező kommentje:
1848, 1849, 1956 mártírjai hülyék voltak?!
2010. nov. 28. 07:19
 7/15 anonim ***** válasza:
75%

"Tehát akármit is tesz a kormány, mi csak üljünk ölbe tett kézzel?!"

Ilyet senki sem írt. Te nyugodtan lerohanhatod a rohamrandőrséget.

2010. nov. 28. 07:46
 8/15 anonim ***** válasza:
48%
Nekem mindegy mi van csak vér folyjon.
2010. nov. 28. 07:53
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező! Bár nem tudom ki mennyi idős, hadd ajánljam fel a tegeződést, ami ezen az oldalon bevett szokás és lényegesen közvetlenebbé teszi a társalgást. Én nem vagyok sem militarista beállítottságú, sem a másik véglet, aki elájul egy stukker látványától. A hazai jogszabályok alapján nálunk elvileg éles lőfegyvere nincs a lakosságnak. (Ez nem az USA)

Abban az esetben én nem ismernék sem törvényt sem szelídséget, hogyha a saját vagy a családom életét, biztonságát kellene megvédenem. Nagyon bízom abban, hogy erre nem lesz szükség.

38 éves férfi vagyok, nincs pártpreferenciám, sajátos értékrendem van, ami ennyi röviden: "ÉLNI ÉS ÉLNI HAGYNI"

2010. nov. 28. 08:01
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

A forradalmak mártírjai nem voltak hülyék! De mindegyik forradalom elbukott.Mint a történelem legtöbb forradalma. Utánuk pedig mindig súlyos megtorlás jött. Haynau uralma 20 évig tartott,56 után is 10-15 évenek kellett eltelnie,hogy élhetó legyen az emberek élete. A rendszerváltás békésen zajlott le,de azon már lehetne vitatkozni,hogy az átlag emberek számára milyen életet hozott!

De van egy jelentős különbség az 56-os és a mai helyzet között.

A forradalmat a diákság kezdte,de a munkások nélkül nem lett volna forradalom. Akkor még Pesten és a nagyvárosokban nagylétszámú munkásság élt. Voltak szakszervezetek,akik harcba vitték az embereket.

Ma már sehol nincs nagy létszámú munkásság,a szakszervezetek vezetői is a kormány oldalán állnak. Az emberek pedig féltik a munkahelyeiket. Ezért valószínűtlen,hogy forradalomra lehetne mozgósítani a társadalmat.

2010. nov. 28. 08:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!