Ugye most azért lesz a mnyp államosítása, mert nem tudják eltartani a mostani nyugdijjasokkat. De ki fogjha eltartani a mostani fiatal dolgozókat?
"Igen a fidesz hosszú távra tervez, de ezzel amit most csinálnak az elemzők és közgazdászok szerint olyan 2014-ig lesz elég a pénz."
Akkor nyugodtan visszadhatják a diplomájuk. Ebből a pénzből 2011 végére már egy vas sem lesz meg. Nem poénból vette el, hanem mert be akarja forgatni máshová. Azonnali pénzre van szüksége.
"úgy döntöttem ezután, senkinek sem fizetek egy büdös buznyákot sem! feketén dolgozom, ha lehet minél többet, természetesen külföldön, és a megszerzett jövedelmem ott fektetem be, úgy hogy jusson majd akkorra is, ha szükségem lesz rá!"
Igazad van a legjobb döntés.
"majd a "mostani fiatal dolgozók" gyermekeik és unokáik."
1 válaszoló vagyok...
Van 2 egészséges gyermekem, ...felsőfokú tanulmányaik elvégzése után, hál Istennek jó és biztos munkahelyet találtak, ahol megbecsülik őket és munkájukat. Van 4 gyönyörű, unokám.... ledolgoztam 42 évet... nem félek, hogy nem lesz nyugdíjjam. (egy fillért nem fizettem magánnyugdíj pénztárba, de nyugdíj elő-takarékossági pénztárba igen. Ez a járadék, úgy tűnik, pótolja a csökkenő jövedelmem a nyugdíjba vonulás után.)
21.00. Te nagyon naív vagy,ha elhiszed Matolcsi érvelését!
Szerinte is évente 900 milliárd hiányzik a nyugdíjkasszából!
Ez a követzkező években is így lesz!
A Fidesz nem gondolkodik hosszútávon,csak az idei meg a következő évre. Azért,mert Matolcsi és Orbán mást mond,az még nem biztos,hogy igaz!
Most nem csak azért vetett ki különadókat (igaz a Fideszesek könnyen kijátszzák,amikor nem fizetésként,hanem jutalomként stb, veszik fel a 2 milla feletti összegeket)
mert az Únió által előírt hiánycélt tartani kell.
Kell neki a kieső bevételt pótolni,ami a gazdagok adócsökkentése miatt keletkezett.
De kell ahhoz is,hogy jövőre 1.3 milliárdot költhessen propagandára,és a 77 millió euró is kell a Magyar Elnökség költségeire.
Nem Matolcsit és a többi Fideszes dumáját kell hallgatni. Hanem a gazdasági elemzők írásait,magyarokét és külföldiekét egyaránt. (Lehetőleg eredetiben,mert a fordítások sokszor manipuláltak)
Akkor tudnád,hogy 2013-ban már nem lesz elég az ellopott pénz,és ha nem jön be Orbán álma,hogy több lesz az adófizető,akkor nagy bajban leszünk. (Erre nagyon kicsi az esély)
Semmilyen gazdasági koncepciója nincs a Fidesznek. A befektetők is egyre nyugtalanabbak,az pedig nagyon komoly gondokat fog okozni.
Nyugdíj pedig a mostani fiataloknak biztosan nem lesz.
Semmilyen kormány nem garantálhat semmit 20-30 évre előre.
""majd a "mostani fiatal dolgozók" gyermekeik és unokáik."
1 válaszoló vagyok...
Van 2 egészséges gyermekem, ...felsőfokú tanulmányaik elvégzése után, hál Istennek jó és biztos munkahelyet találtak, ahol megbecsülik őket és munkájukat. Van 4 gyönyörű, unokám.... ledolgoztam 42 évet... nem félek, hogy nem lesz nyugdíjjam. (egy fillért nem fizettem magánnyugdíj pénztárba, de nyugdíj elő-takarékossági pénztárba igen. Ez a járadék, úgy tűnik, pótolja a csökkenő jövedelmem a nyugdíjba vonulás után.)"
A gond az, hogy nem mindenkinek van gyereke. Ez nem csak itt probléma hanem az egész Euban.
"A mágánnyugdíj pénztár is csődbe mehet, de az államok ritkábban." Hát... az utóbbi egy (vagy fél?) év bejelentése: Görögország, Portugália, Írország.
Amiről sokan nem írnak, avgy csak nem gondolnak bele: van olyan nemzetiség, ahol hátrány a sok gyerek. Néven nevezem: cigányság. Jelenleg kb. 1 millió cigány után fizetünk segélyt, családit, stb. Ennyi ember nem fizet nyugdíjjárulékot, nem tesz be az államkasszába semmit. Namármost egy átlag 20 évesnek már van 4 gyereke. Vagyis 20 évente megduplázódik a nem fizetők létszáma. Én 40 év múlva mehetek nyugdíjba (ha megérem, stb.), szerény számítás szerint akkor 4 millió segélyes lesz, plusz gyerekek, plusz nyugdíjasok.
Európai elemzés szerint jó nyugdíjrendszerre akkor van esély, ha egy nem dolgozóra (munkanélküli, nyugdíjas) 3-4 aktív dolgozó jut. Számoljatok: lehetetlenség ilyen népességfogyás mellett... Ha Magyarországon nem lesz változás, nekem biztos, hogy nem lesz nyugdíjam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!