Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » T*i is a magánnyugdíjba maradtok?

T*i is a magánnyugdíjba maradtok?

Figyelt kérdés
Gondolom ezek utána húzások után, amit csinál Orbán nem sokáig fog itt vagánykodni, hamarosan (remélem) nyakon lesz basz*va, így ez érvényét veszti.
2010. nov. 25. 20:21
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
25%
Semmi szín alatt. Be sem akartam lépni ebbe a magánszarba, csak az akkori munkáltatóm kényszerített. Össze teszem a két kezem és hálát adok az égnek, hogy végre kiléphetek!
2010. nov. 25. 20:23
 2/12 anonim ***** válasza:
49%

Hát igen elsőnek is igaza van egy kissé, de a megvalósítás már nem olyan jó, mint ahogy azt képzeli!

Én a magánba maradok, mert úgyis le lesznek váltva!

ha meg külföldre megyek akkor úgyis mindegy lesz!

2010. nov. 25. 20:28
 3/12 anonim ***** válasza:
49%

igen, már csak elvből is, meg azért is, mert ha nem hiszem, hogy képesek lesznek a mocskos fenyegetésüket beváltani (vagy ha igen, akkor már szerintem nem csak én leszek az, aki szívesen végignézné, hogy égnek bent, amikor rájuk gyújtják a parlamentet), és ha még át is viszik, akkor is én nem az elkövetkező 4 évben fogok nyugdíjba menni, ezért amikor az én nyugdíja megyek, ezek már rég sehol nem lesznek (sőt, várható élettartamot nézve - "spontán" égések lehetőségét leszámítva is - addigra várhatóan már a hétvégi szórakozásom lesz, hogy minden héten kimegyek és lehugyozom a sírjukat).

Szóval nem tudnak különösebben megijeszteni.

Arról nem is beszélve, hogy azokkal, amiket művelnek, mire én érnék oda, már rég összeomlik a nyugdíjrendszer, szóval inkább azzal vesztenék, ha belépnék az államiba.

2010. nov. 25. 20:36
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Bár aki közel van a nyugdíjkorhatárhoz, az inkább lépjen át, hogy legalább lásson valamit a nyugdíjából! Aztán majd meglátjuk (de szomorú, hogy így élünk jó ideje: majd meglátjuk)

-.-

2010. nov. 25. 20:41
 5/12 anonim ***** válasza:
80%

aki mostanában (4 éven belül) menne nyugdíjba, az veszélyben van, mert ott tényleg csak azon múlik, hogy tényleg keresztül tudják-e verni (ami azért egyáltalán nem biztos), és hogy hatalmon maradnak-e addig, amíg ő nyugdíjba megy.

Aki már több, mint 4év múlva megy nyugdíjba, annak nem éri meg. Már csak azért sem, mert lesznek még itt választások, ahol már rögtön nem fognak így keménykedni.

2010. nov. 25. 20:44
 6/12 anonim ***** válasza:
32%

" Már csak azért sem, mert lesznek még itt választások, ahol már rögtön nem fognak így keménykedni."

Én már előre elképzelem az Orbánféreg igéreteit és s*ggnyalását a választások előtt. A nép meg majd azt mondja neki: Nem drágám, te nem kormányra kerülsz, hanem börtönbe. xD

2010. nov. 25. 21:10
 7/12 anonim ***** válasza:
Én maradok a magánban, mert nekem még sok év van nyugdíjig (még csak 4 éve dolgozom), másrészt nem is ezt ígérték, amit most csinálnak, habár én már akkor se kajáltam be az ígéreteiket, amikor kampány volt. Mire én nyugdíjba megyek, lesz pár döntés erről, nem vagyok mostanában érintett, kivárok.
2010. nov. 25. 21:12
 8/12 anonim ***** válasza:
63%
Igen, mindenképpen maradok a magánban.
2010. nov. 25. 21:26
 9/12 anonim ***** válasza:

Mi váltunk, mert széllel szemben pisilni nem kifizetődő. Sok az a huszon-valahány százalék. Azután amikor kitalálják hogy vissza kell lépni viszalépünk, nyasgem. Normális nyugdíjunk szerintem így sem lesz meg úgysem, tökmindegy. Próbálunk valamennyit félrerakni havonta, ill. eldöntöttük hogy ha majd egyszer örökölünk minden pénzből lakást veszünk, amit később kiadhatunk vagy életjáradékra válthatunk. Talán azt nem nyúlja le az aktuális karhatalom, bár mondjuk 30 évre előre ezt sem lehet tudni...

Amúgy nem hiszem hogy itt 4 év múlva lesznek választások, hiszen még a kampányban is mondták hogy 8 évre készülnek. 8 év majdnem egy évtized, nem mindegy hogy gyűlik-e valamennyi pénz a nyugdíjra vagy sem.

2010. nov. 25. 23:18
 10/12 anonim válasza:

Nagy dilemmában vagyunk mi is. Nekünk 20-25 év van a nyugdíjig. A demográfiai változásokat figyelembe véve, kitől fognak akkor nyugdíjjárulékot vonni? Kik és hányan fognak dolgozni Magyarországon? Nem valószínűsítem, hogy ebben az országban úgy megnőne a gyermekvállalási kedv, hogy a mi korosztályunkat nyugdíjasként simán "eltartják".

Érdemes elolvasni a cikket, amit belinkeltem.

Továbbá lesznek itt még változások. Lehet, hogy érdemesebb maradni és kivárni.

[link]

2010. nov. 30. 09:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!