Mi a baj a nyugattal?
Én úgy gondolom, hogy azért utálják mert itt nincs olyan életszínvonalat mint ami ott van.
Akkor ezek az emberek miért vásárolnak olyan terméket amik a nyugatról jönnek vagy ott találtak fel?
Nyugatról jött az ipari forradalom, a polgárosodás, a felvilágosodás.
Mi lenne velünk nyugat nélkül? Olyanok lennénk mint Észak Korea. A Kínaiak el voltak sokáig nyugat nélkül, de nekik azért negyed kontinens méretű országuk van.
Most jutott eszembe aki nyugatellenes az akkor nem használ netet se.
"hiszen kényelmes életet és élvezetet ígér"
Akkor mi a baj? És egyébként a kultúra hogy ad kényelmes életet?
"Akkor mi a baj?"
Az, hogy a nyugati kultúra abban is hisz, hogy ezek a dolgok fogják elhozni a boldogságot, ami, mint látjuk, nem így van.
"És egyébként a kultúra hogy ad kényelmes életet?"
Úgy, hogy abban hisz, hogy az a megoldás, hogy a tudomány és a technika fejlesztésével olyan életet kell kovácsolni az embereknek, amiben kevesebb fizikai munkát kell végezni.
"Úgy, hogy abban hisz, hogy az a megoldás, hogy a tudomány és a technika fejlesztésével olyan életet kell kovácsolni az embereknek, amiben kevesebb fizikai munkát kell végezni.
"
Én személy szerint a technikai fejlődéssel jól járok, ugyanis informatikát tanulok. engem mindig is érdekelt a technika.
Ebből látszik, hogy az nem tetszik az embereknek, hogy a gyárakba robotokat állítanak. Mi lenne velünk fejlődés nélkül. Ugye az ilyen embereket hívták régen géprombolóknak, ők voltak a legtudatlanabbak, legprimitívebbek. Mi lenne most velünk ha annak idején nem találták volna fel a gőzgépeket? Ugyan az mint most a robotok.
Akinek nem tetszik az elmehet valami elmaradt országba ahol a fejletlenséggel együtt jár a szegénység és a rosszabb orvosi, életi körülmények.
"Neked elárulom, hogy a dicső szocializmusban a nyugati kölcsönökből volt akkora "jólét". Szerinted miért omlott össze 20 éve a rendszer?"
Bár nem értem a szocializmus hogyan kapcsolódik a kérdéshez, de most én is elárulok neked valamit. 11milliárd volt az államadósság, magyarul játsszva fizettük volna ki a te munkanélküli segélyedből. És tudod mennyi az aranykészletünk? 63tonna. kilónként 80millió értékben. Számolgass tudatlan barátom. :)
" A technikai fejlettség az alapja a magas életszínvonalhoz, a hosszú és tartalmas élethez."
Tudsz még ilyen jópofa mondatokat? A technikai fejlődés kizsákmányolja a környezetet a bolygót és egyenes út az éhhalálhoz, valamint az elsivatagosodáshoz. Sokkal kevesebbet szenvednél ha simán csak főbelövöd magad.
"Purgerius válasza:
"Minden nyugati terméknek magyar feltalálója volt. Még a számítógépnek vagy az atombombának is. Magyar emberen kívül még soha senki semmit sem talált fel"
ez a válasz minősíti a keletimádókat, azt hiszem!
Hiába, jobbágyország voltunk, azok is maradunk! "
Purgi nem az ország jobbágy, csak te. :)
"A lényeg az, hogy a lakosság nagy részének a szemében ez nem világos dolog, és ahová betette a lábát a nyugati-kapitalista kultúra, ott egyszerűen kiszorítja a helyi kultúrákat."
Az még a kissebbik gond. De az állampolgárokat ráadásul munkanélküliségbe, minimálbéres rabszolgasorba, létbizonytalanságba, nem ritkán hajléktalanságba kényszeríti.
"Tudsz még ilyen jópofa mondatokat? A technikai fejlődés kizsákmányolja a környezetet a bolygót és egyenes út az éhhalálhoz, valamint az elsivatagosodáshoz. Sokkal kevesebbet szenvednél ha simán csak főbelövöd magad."
Akkor állítsuk vissza a céheket, a jobbágyságot, az akkori életkörülményeket, az akkori orvosi ellátást, kényelmet. Ugye nincs net, nincs világítás, se tv, gázfűtés, sz.gép, autó, repülő, mp3, stb.
Na mégse olyan jó. Vagy igen?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!