Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ez év Januárjában enegiatakaré...

Ez év Januárjában enegiatakarékos izzókra cseréltem az össze korábbi égőt. Most az évvégi elszámolásnal az eddiginél magasabb lett a villanyanyszámla. Ez megint egy átverés?

Figyelt kérdés
Továbbá azt is tudomasomra hozták,hogy Jan.1-től a havi számlába beépítik a válságadót,10 %-tól felfelé,ehhez még még hozzájön az nergaia áremelés is !Szeretném megkérdzni,hogy a kormánynak lételeme a hazudozás?!
2010. nov. 23. 07:46
 1/7 anonim ***** válasza:
90%

Most ennek mi köze az energiatakarékos izzókhoz? Most szemléltetni akarod, hogy áremelés volt, és tényleg megemelték az árakat? Vagy nem értem a problémádat :S

Egyébként meg hülyeség volt minden égőt kicserélni energia takarékosra. Az az égő, amit csak pár percre fel meg le kapcsolsz, többet fogyaszt és hamarabb tönkremegy, ha energiatakarékos. Az energiatakarékos égő arra jó, hogyha felkapcsolod, és ég 5 órán át. Akkor megéri, mert tényleg spórolsz vele áramot, de fel-le kapcsolgatáskor csak tönkremegy. Nem arra találták ki ugyanis.

2010. nov. 23. 08:02
 2/7 A kérdező kommentje:
Az égők folyamatosan égnek,általában 6 órán keresztül,tehát nem a gyakori áramfelvétel,valamint az izzók konstrukciója nővleli a számlát!
2010. nov. 23. 08:13
 3/7 anonim ***** válasza:
56%

Igen,lételemük a hazudozás,szó szerint!

Az energiatakarékos égőkben nem hiszek,szerintem ugyanannyit fogyasztanak,mint a hagyományos,ha nem többet és állítólag a fényük is károsabb a szemnek.

Én hallottam olyasmiről,hogy teljesen ki fogják vonni a hagyományos izzókat a forgalomból,na amikor ezt hallottam,akkor egyből azt gondoltam,biztos azért,mert az "energiatakarékos"többet fogyaszt.Végül is,kinek érdeke,hogy a fogyasztó jól járjon??

2010. nov. 23. 08:27
 4/7 anonim ***** válasza:
84%

Én is lecseréltem az izzókat, egy-két kisebb lámpában maradt csak hagyományos, amibe nem kaptam energiatakarékost és annak ellenére kevesebb lett a villanyszámlám, hogy klímát szereltettem nyár elején.

Ha nem muszáj, akkor az energiatakarékos izzókat sem hagyom égve, áramtalanítom a feleslegesen készenlétben levő cuccokat és A+ osztályú, inverteres klímákat vettem, amik annyit sem fogyasztanak, mint egy nagyobb plazma tévé.

Szóval nem kell elméleteket generálni. Sokan abba a csapdába esnek, hogy ha energiatakarékos izzót vesznek, akkor többet is marad felkapcsolva. Light kóla effektus.

2010. nov. 23. 08:49
 5/7 anonim ***** válasza:
85%
Lehet, hogy tényleg többet mentek, vagy más gépezet vitte az áramot. De az is lehet, hogy rossz fajtára cserélted. A LED-esek pl. ténylegesen jóval kevesebbet fogyasztanak, bár drágábbak, de az életidejük is hosszabb mint bármelyik másik izzófajtának.
2010. nov. 23. 09:03
 6/7 anonim ***** válasza:
És még add hozzá az égők árát.
2010. nov. 23. 09:59
 7/7 anonim ***** válasza:

A kérdésnek - mint a témakör is mutatja - semmi köze az energiatakarékos izzókhoz. Rendben, ezeket kicserélted. Vettél LCD tévét az idén? kb duplája a fogyasztása mint a régi tévéknek. Vettél új számítógépet az idén? Gáztűzhely helyett elektromos főzőlap vagy sütő? Egyéb új elektromos készülék?

Csak azért kérdezem, mert nekünk ponthogy csökkent az energiafogyasztásunk a tavalyihoz képest, így kb másfél hónap ingyen áram vár ránk (nem kértük vissza a pénzt, előbb-utóbb úgyis ki kell fizetni).

Mielőtt a jelenlegi kormányt szidod: az idei energiaárakat tavaly állapították meg. A hazudozás meg igen, lételemük. A válságadó közel sem 10%, és JÖVŐ januártól várható áremelkedés emiatt.

2010. nov. 23. 12:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!