Gyurcsány felháborodott: el a kezekkel a Költségvetési Tanácstól. Még van képe Gyurcsánynak felháborodni?
Az eddigi 835 millió forint helyett összesen 10 millió forintból gazdálkodhatna 2011-ben a Költségvetési Tanács.Igy lecsökken az ellopható pénzek mennyisége is.
Én értem azt hogy a Fidesz azért akarja felszámolni őket mert bírálták a költségvetést/mellesleg ez a dolguk/.
De egyáltalán van szükség ilyen szervezetre,mert az évi 800 milliós költségvetése szerintem ablakon kidobott pénz.
A KT őrködne a költségvetés betartásán.
Tehát az is a feladata, hogy a Fidesz ne költekezhessen (lophasson) felelőtlenül, hanem szigorúan annyit és arra költsön a MI PÉNZÜNKBŐL amit a költségvetés tárgyalásakor törvénybe iktattak.
Nekik ez a kontroll úgy látszik terhes.
Vajon miért? Csak nem lopni készülnek?
A Költségvetési Tanácsra szükség lenne, mert ez lett volna az utolsó független intézmény, ami felhívhatná a figyelmet a felelőtlen, rossz költségvetésre. Most ezt megtették, ezért feloszlatják őket. Ez szerinted teljesen rendben van?
Meg egyébként is minden mondat hibás a kérdésedben, mert
- 10 millióból nem fog "gazdálkodni" a KT, ez a megszűnésével azonos, ezt a beterjesztő képviselő sem cáfolta;
- egyáltalán nem csökken le az ellopható pénzek mennyisége azáltal, hogy ez a pénz most átkerül egy fideszes cigányalapítványhoz (ami mellesleg a beterjesztő képviselő alapítványa volt);
- az teljesen mindegy, hogy Gyurcsány (is) tiltakozik; én sem vagyok a híve, de ha pl. Gyurcsány mondja azt, hogy a Föld gömbölyű, attól még az lehet igaz.
A vicc az, hogy olvasta át akarják adni a KT munkáját az állami számevőszékhez. megnéztem, hogy ki az ÁSZ elnöke. Na lehet tippelni, hogy milyen pártú. Igen eltaláltátok fidesz.
A KT ami még tudja ellenőrizni a kormányt.
A vicc, hogy amelyik képviselő ezt az indítványt adta be, közölte, hogy beszélt egy cigány alapítvánnyal és pont ennyi pénz kell. Az alapítvány elmondta, hogy már 4 éve nem is találkoztak ezzel a politikussal. Akkor ez is menne a zsebeikbe?
És véletlenül pont itt volt annyi pénz ami nekik kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!