Átléptek/visszaléptek az állami nyugdíjrendszerbe?
"Azt jobb ha tudjátok, hogyha nem léptek át, akkor elveszítitek az állami nyugdíj jogosultságotokat, azt is amit a 24 % os járulékban eddíg levontak, és azt a pénzt is amit ezután is le fognak vonni. Ergo a brutto bérednek a 24 % át potyára fizeted, abból neked nyugdíjas korodra egy szemernyi nem marad. Tudom , hogy igazságtalan, és zsarolás, de muszáj lesz átlépni, erre szavaztatok.... (Tisztelet a kivételnek.)"
ad1: azt a 24%ot eddig sem én fizettem, hanem utánam fizette a munkáltató
ad2: abból a 24%ból eddig sem láttam egy fillért sem, eztán sem fogok, ergo nem változott semmi
ad3: szavazott ám a halál! ez nem volt kérdés, ezt önhatalmúlag döntötte el a 2/3-ad.
"Aztán hány évre lesz elegendő a mnyp-tól kapott nyugdíjatok majdan?:))"
Évre??? Jó ha két hónapra.
"Tudom , hogy igazságtalan, és zsarolás, de muszáj lesz átlépni, erre szavaztatok.... (Tisztelet a kivételnek.)"
igazából talán erre szavaztak az emberek:
Én azzal nem értek egyet hogy ha nem lépek át akkor elbukom az állami nyugdíjamat, merthogy 2011-től adóként vonják le nem járulékként a munkáltató által fizetett részt.
"Aztán hány évre lesz elegendő a mnyp-tól kapott nyugdíjatok majdan?:))"
Évre??? Jó ha két hónapra.
"A Brokernet vezérigazgató-helyettese Farkas András utalt rá, hogy a kormány tulajdonképpen egy EU-s ajánlást teljesít azzal, hogy a magánnyugdíjpénztárakat visszaállamosítja. Az uniós úgynevezett Zöld Könyvben ugyanis ezt javasolják a kelet-közép-európai államoknak azért, hogy valamennyire stabilizálni tudják magukat."
Jól teszik. Én minden bankot és biztosítót államosítanék.
"ad1: azt a 24%ot eddig sem én fizettem, hanem utánam fizette a munkáltató "
Figyelj már ember! A te munkáltatód túlórázott esténként, és bejárt szombat vasárnap is éjt nappalá téve dolgozni, hogy utánad ezt befizethesse? Irigyellek. Az enyém volt olyan görény, hogy ezt is velem termeltette meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!