Mi a véleményetek arról, hogy a fidesz a helyszíni bírság felső határát 20 ezerről 100 ezer forintra emelné?
"Aha, csak van akinek az egész havi fizetése nincs ennyi. Aztán ha a rendőr szívatós kedvében van, és valami elhanyagolható apróságért ossza ki a százezret? "
A KRESZ szerint közlekedésre alkalmatlan gépjárművel ne keljen útra senki. Ez már egy elrettentés. Olyanért nem büntet meg a rendőr, ami nem jogos. Pl nem vagy bekötve-> jogos a büntetés. Nincs mellény-> jogos a büntetés (a szabállyal nem értek egyet, de ettől még szabály), nincs háromszög, jogos a büntetés, nem adsz elsőbbséget-> jogos a büntetés. Nincs öv hátul->nincs büntetés, mert nem kötelező. Nincs bekötve az öv hátul->jogos a büntetés. Nincs a gyerek a gyerekülésben->jogos a büntetés. Gyorsan mész és kiszednek->jogos a büntetés. Soroljam?
Utolsónál a "pont", - ahogy ezt megelőzően már rá is világítottam erre a tényre, - az ország vezetőinek nem az az érdeke, hogy a magyar állampolgárok emberi körülmények között éljenek, hanem pénzt csinálni mindenből, - adott esetben az emberek biztonságából...
A rendőr egy végrehajtó közeg pusztán csak- ebben a mocsodék gépezetben, egy bohóc, akit eszközként használ fel/ki a mindenkori hatalom, semmi több.
Éppen a minap beszélgettem az ügyről két "utcai" rendőr ismerősömmel.
Véleményük röviden:
-célja a pénzgyűjtés
-értelme kérdéses, a fent elhangzott okok miatt(gazdagot nem érdekli, csórón nem lehet behajtani)
-helyette vegyük el a jogsit hónapokra, vagy végleg
-következménye az ő szempontjukból: megint a "kisrendőrnek" kell konfrontálódni az állampolgárral, tovább rontva az eddig sem túl jó kapcsolatot, hiszen Ő mondja ki a verdiktet(ami elő van írva az okosok által),
ergo majd elfordítja a fejét alkalmanként, nem megy bele a csinnbe.
Tudom, hogy egyesek életveszélyesen vezetnek, de a lényeg nem a büntetés összege lenne, hanem a visszatartó erő. A zsebből kiperkáló újgazdag is meggondolná, ha veszélyben lenne a jogsija, a csórót meg nem tenné padlóra lehet egy életre. Ha nincs jogosítványa néhány hónapig, évig, hát így járt, mehet BKV-vel.
Kicsit off hozzaszolas, de utolsonak reagalva: ne bantsd a dohanyosokat! Nem miattuk lesz asztmas meg allergias minden szarra a gyereked, hanem a szmog miatt meg a benzinfustben felrejlo rengeteg karos anyagtol. Erre senki sem gondol??????
Amugy az otletet tamogatom (jogositvany elvetelevel egyetemben), es azt is, hogy a kisembereket is birsagoljak csak jol meg... rajuk is szabaly vonatkozik. Ha nem birjak betartani, lehet fizetni. (En is kisember vagyok.)
Mostanság a gyorshajtási pénzek az adott rk-ra kerülnek, maradnak. Így érdekelt a helyi rendőrség, hogy a környezetükben lévő "ki ha én nem" autósokat, valamint a figyelmetlen autósokat, utóbbiak vannak többen, valamiféleképp kordában tartsák.
Ugyanakkor felhívnám a figyelmet, hogy szépen virágzik a nem tanulok, nem vizsgázok hanem megveszem jogsit hozzáállás. Vidéken általában imerik egymást az emberek. Tudják, hogy az a szerncsétlen vett jogsis 18 év körüli személy funkcionális analfabéte. Mégis van jogsija! Igaz, hogy csak két falu között jár a kocsijával. Itt a GYIK-ban már volt olyan hozzászóló aki már újólag jogsi nélkül autózik, úgy, hogy már volt egy halálos balesete is! Büszke rá!!!! Még az a szerencséje némely szabálytalankodónak, hogy az anyósülésen magához kötözött pár éves gyerekér maximum jelyszínit fizet. A gyámügyet nem értesítik a kiskorú veszélyeztetésről!!
A kérdés nem rossz!
Csak van ezzel a tervezettel egy igen nagy probléma.
Mi bíztósítja a szabálytalankodót, hogy ténylegessen az a bűntetést kapja amit megérdemel!!!!
Tudva, hogy a rendőrők premizálva vannak a búntetésért, és ismerve a magyar rendőrség "pártatlanságát" egy ugyanazon szabálytalanságot személyfűggően külömböző mértékben fognak díjazni.
A magyar csórót a húszéves öreg opeljával PL hetvenezerrel jutalmazza, míg a menő csávót a BMV-jével, mert annak vannak kapcsolatai, és ismeretsége már ugyanezért csak harinc ezerrel jutalmazza.
Az egyik a melzsebéből kivágja a másiknak hatalmas anyagi sokkot okoz!!!!!!!!
Most én kérdezem meg Önöktöl, hogy tényleg erre van szúkség????
Ismerve az emberi tulajdonságokat szerintem ez sajnos 100%-bann így lessz!!!
A nótárius szabálytalankodokat ez sem fogja vissza!!! Mig a csóró vezetők akik igyekeznek szabályosssan közlekedni a földhőz döngöli, és komoly anyagí problémába fogja taszítaní!!!
Ha ezt akarják nagyon jó uton haladnak, mert ez csak erre lessz jó.
Tisztellettel egy reálisan gondolkodó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!