Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nem nevezik át végre az...

Miért nem nevezik át végre az irredenta utcaneveket?

Figyelt kérdés
Tűrhetetlen, hogy még a liberális vezetésű Budapesten is ilyen utcanevek vannak, mint pl. Pozsonyi utca vagy Kolozsvári utca. Miért nem nevezik át Bratislavai utcára és Cluj napocai utcára?
ma 10:47
 1/5 anonim ***** válasza:
25%
Ne adj ötleteket Karácsony elvtársnak. :D
ma 10:53
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Engem inkább az zavar, hogy a magyar szabadságharcot leverő Ferenc József rengeteg családtagjáról van közterület elnevezve Budapesten. Értem én, hogy közben volt egy kiegyezés, na de ez akkor is túlzás. Ennyi erővel Kádárról és a Kádár-rendszer politikusairól is tucatjával lehetne utcát-teret elnevezni, hiszen a konszolidáció időszaka után kelet-európai viszonylatban jóléti, békés társadalom épült ki a Kádár-korban.
ma 11:02
 3/5 anonim ***** válasza:
68%

Nagyon erőltetett kérdés... Kolozsvár az Kolozsvár nem irredenta.

Horthy szobor jobban zavar az országban, mivel aláírta a magyar honpolgárok egy kisebbségének kirekesztését szolgáló törvényeket önszántából.

Persze én konzervatív ember vagyok viszont nemzetbarát.

ma 11:09
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Cluj-napocai szalonnát pirítok a brasovi aprópecsenyéhez, mert nem akarok megint wieni szeletet enni ebédre.
ma 12:18
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
És nevezzük át a bécsi szeletet, a brassói aprópecsenyét, a párizsi felvágottat is. Meg micsoda irredenta dolog Jean Calvin, Franz von Lothringen, Leopold von Habsburg, Aleksandar Petrović, Caroberto d'Angiò, Gerardo di Sagredo, Nikola Šubić Zrinski nevét magyarul leírni és közterületet nevezni el róluk.
ma 12:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!