A Polip-tábor, Polip Egyesület tulajdonképpen mi? Fiatalok agymosó programja vagy mit lehet tudni róla?
Megdöbbenve láttam 1-2 videót a legutóbbi táborról, és a fiatalok (18-19 évesek) olyanokat nyilatkoztak, hogy
"nagyon érdekes volt Menczer Tamás gondolatait hallgatni"
"Dúró Dórát végre láthattam és hallhattam élőben, mert számomra ő az igaz magyar"
Elég sok közülük MiHazánkos pólót viselt, és azt mondta, szerencsére a fiatalok között a MiHazánk lett a legnépszerűbb párt (Medián szerint), és szintén szép számban a Jobbik Ifjúsági Tagozata feliratokat viselték.
Szóval mi folyik itt? Én eddig erről nem hallottam, de amikor 18-20 éves fiatalok ámulattal isszák Menczer szavait és a szélsőjobbos radikalizmusban látnak minden megoldást, az bizony nem kicsit megijeszt. Azt hittem, ők azért ennél tovább látnak, de ???
Valakinek vannak mélyebb ismeretei erről a táborról? A neten olvasható infókból nem sok minden derül ki.

Nekem erről egy olasz filmsorozat jut eszembe, ahol a polip a maffiát jelentette, amelyik a csápjaival mindenkihez elér.
Nyilván van egy rétege a fiataloknak, aki így gondolkodik.
Mint ahogyan a kitörés napi emléktúrán láthatóak voltak náci fiatalok is.
Ettől még egyik sem jelenti a mai fiatalság jelentős részét.
Azért sajnos olvastam nem egy olyan tanulmányt, mely szerint a mai tizenéves FIÚK igen nagy %-ban radikalizáldótak. Aztán ennek okain lehet gondolkodni, de egyesek szerint kicsit se véletlen és nem is nagy csoda.
"mert egyedül a Fidesz és a Mihazánk képes olyan kellően radikálkis, jobboldali intézkedéseket meghozni, amely a magyar emberek érdekeit védi"
>>> ezzel a szélsőséges nacionalizmussal megfogják a fiatalok nagy részét. sikerült elültetni, hogy mindenki ellenség, de Viktor megvédi a magyarokat a gonosz elől, legyen az akármi is (bevándorlás, gender, liberalizmus, a romlott nyugat). csak ugye az ember pont a fiataloktól várná, hogy nyitottabban gondolkodnak, ezért is nagyon lesújtó ezt hallani és olvasni.
Persze köztük is van egy világlátott és így nem a "magyar érdekek pl= bu.ik elleni harc" elv mentén gondolkodnak, de azt hiszem, ők kisebbségben vannak. A nehéz anyagai, szociális körülmények pedig egyenesen rájátszanak a radikalizálódásra.
Hát nem tudom, nagyon nem oké ez így.
Mindenesetre kérdezz meg ugyanarról a jelenségről pár német, holland, svéd fiatalt, majd utána pár magyart, és a különbség megdöbbentő.

De hidd el, ez sokaknak nagyon tetszik. Merthogy "megvédik" a magyar népet, akit amúgy senki se véd meg és mindenki csak bánt.
Én is megrökönyödtem, de egyre többször találkozok durván szélsőjobb véleményekkel, de még olyanoktól is, akikről el nem tudtam volna képzelni.
A pride betiltásával kapcsolatban még külföldi fiatalok is készítenek videót, hogy bezzeg a magyar kormányfő megvédi az embereket. nem jutok szóhoz, de attól még találkozok vele sajnos és egyre gyakrabban.
(ha megtalálom, belinkelem, még meleg jobbos is nyilatkozott úgy hogy nagyon helyes a pride betiltása)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!