A Tisza és és Fidesz is megkérdezte/ kérdezi az embereket Ukrajna EU csatlakozása ügyében. Te hogy szavazol-szavaztál?

Nem kellene magyar ellenesnek lennünk. Az ukránok utálnak minket. A kisebbségi magyarokat verik, ledöntik jelképeink, elnyomnak minket és még magyarul sem beszélhetünk. Lenyilatkozzák tábornokok, hogy a balatonig mennének meg egy dandárral elfoglalnák az országot. Majd még az emberek meg is akarják szavazni őket az EU-ba? Noormáléis? 😂😅
Van ennél lejjebb? Arról nem is beszélve, hogy hatalmas agrártámogatásokat kapnak többek közt helyettünk is. Az ország tönkremenne

Érdekes, hogy megszaporodtak itt a Kárpátaljáról kommentelők! És érdekes módon úgy beszélnek, mint egy fideszes. Na mindegy, vannak véletlenek.
Ami a többségi kárpátaljai magyar álláspontot illeti, én ezt tudom elfogadni mérvadónak:

Akkor se dönthetnek a fejünk felett, mint azt sokan elhiszik. Új ország felvételéhez az összes tagországnak egyet kell értenie, így Magyarország bármikor és bármeddig megvétózhatja ezt a döntést.
Én úgy gondolom, hogy ha és amikor Ukrajna teljesíti a csatlakozáshoz szükséges feltételeket, akkor nem szabad tőlük megtagadnunk a tagságot. Hogy miért? Azért, mert 21 éve tőlünk is megtagadhatták volna, mert csak, de nem tették, így nekünk sincs ehhez jogunk.

A Tisza online szavazását próbálgattam. Nem volt piros csillaggal megjelölve a lakcím, mint kötelezően töltendő mező, mégsem indult el nélküle, úgyhogy szkippeltem.
A Fidesz felmérésén meg gyanús, hogy szintén beazonosítható módon adhatnék csak választ, úgy meg nem akarok, mert a nekik nem tetsző választ adnám, és ki tudnak szúrni velem, ha akarnak. Szóval azt is kihagyom.

Jelenleg ellenzem, Ukrajnát egy EU tagság nem fogja megvédeni az oroszokról, de cserébe az EU-nak megterhelő lenne, mert nem beintegráltan csatlakoznának, hanem gyorsított eljárásban kb megfelelés nélkül elvi alapon, ami azért is problémás, mert ha a mostani kormány vállalja is hogy teljesít mindent is, mi van ha lesz egy esetleges kormányváltás ahol már nem vállalnák ezeket, de ugyanakkor élveznék a tagság előnyeit?
Plusz értem hogy ideológiai alapon vegyük fel, de ugyanakkor hol vannak ezek az ideológiák amikor a 10-15 éve váró tagjelölteket kéne beintegrálni? Tizenéve nem bővült az EU pedig vannak jelöltek, akikért negyed annyit nem tesz az EU mint most az ukránokért, akik csak 2,5 éve tagjelöltek, de máris megkezdhették a tárgyalásokat, úgy hogy voltak olyan tagjelöltek akik erre a kezdésre 8- 10 évet is vártak..

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!