Ha a DK ráindít a Tiszára jelölteket, akkor el is engedhetjük a kormányváltást?
Végignéztem a 2022-es választási eredményeket. Vannak kőkemény Fideszes kerületek, ahol dupla annyi szavazatot kapott a fideszes jelölt, mint az ellenzéki és elég sok ezekből. Például Gyopáros Alpár (Csorna) meg Pócs (Jászberény) körzete. Itt akkor is kérdéses lenne a Tisza győzelme, ha egyedül indulnának. Na és akkor ott a DK meg a Mi Tanyánk is.
De vannak olyan körzetek, ahol párszáz/pár ezer szavazaton múlt csak a fideszes győzelem. Meglepődtem, mert én úgy emlékeztem, hogy tükörsima fideszes győzelem volt mindenhol, de mégsem. Van azért elég sok ilyen körzet.
Na meg vannak olyanok, mint például Hende Csaba körzete Vasban, ahol 7 ezer volt a különbség. 3 év alatt sok víz lefolyt a Dunán (Tiszán) és úgy érzem, hogy a Tiszának az ilyen körzetek hozhatóak lennének.
Illetve a Tiszának hoznia kell Budapestet, de ilyen varjús kőkemény balos körzetekben sima fideszes győzelem is lehet, ha a Tisza meg a DK is indít jelöltet.

Budapesten nyerhet mindenhol a Tisza.
Bács Kiskun az már most kijelenthető, hogy narancsos lesz, mert akkora különbségekkel nyert a Fidesz.
Baranyában 2 fideszes erőd van, 2 körzet hozható a Tiszának. Egyik hozhatóban Mellár az ellenzéki győztes, de ő elég öreg már.
Békés 2 fideszes erőd, 2 hozható.
Borsod 5 fideszes erőd, 2 hozható.
Csongrád 2 hozható, 2 erőd. Az egyik hozhatóban van egy ellenzéki, aki elég simán nyert. Az egyik erődben Lázár.
Fejér 3 erőd, 2 hozható.
Győr-Moson-Sopron 4 erőd, 1 hozható.
Hajdú Bihar 5 erőd, 1 hozható
Heves 3 erőd, tuti narancs
Jász Nagykun 3 erőd, 1 hozható
Komárom Esztergom 2 erőd, 1 hozható
Nógrád tuti narancs
Pest 8 erőd, 4 hozható
Somogy tuti narancs
Szabolcs Szatmár 5 erőd, 1 hozható
Tolna tuti narancs
Vas 2 erőd, 1 hozható
Veszprém 3 erőd, 1 hozható
Zala tuti narancs

Én vasi vagyok. Nálunk 2 választókerületben tuti narancsos győzelem lesz, ez már most kijelenthető. V. Németh Zsoltot meg Ágh Pétert lehetetlen kipucolni innen. A szombathelyi körzetben bukhat Hende, mert a tavalyi választáson is teljesen bukott a Fidesz Szombathelyen. A falubeliek majd eldöntik, mi legyen, beveszik-e a propagandát. 💁🏻♂️ 2022-ben bevették, de mondjuk Czeglédi lett indítva, aki elég megosztó.
Amiket erődként jelöltem, ott vagy dupla annyival nyert a Fidesz vagy hatalmas előnnyel. Ezeket a körzeteket nehéz lesz kipucolni. Eléggé vidéki, fejletlen helyek ezek. A hozhatóak mind nagyvárosok közelében vannak.

Budapesten az EP választás eredménye:
264 ezer Fidesz
262 ezer TISZA
98 ezer DK
63 ezer Momentum
47 ezer Kutya
35 ezer Mi Tanyánk
A Tisza június óta erősödött, a Fidesz gyengült.
A kérdés az, hogy a Momentumnak mennyire fanatikus a tábora, illetve a Fidesz hány szavazót visz el Toróéktól. Azt el tudom képzelni, hogy egy olyan max 10k DK-s átmegy a tiszához, de nekik elég fanatikus táboruk van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!