Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha a DK ráindít a Tiszára...

Ha a DK ráindít a Tiszára jelölteket, akkor el is engedhetjük a kormányváltást?

Figyelt kérdés

Végignéztem a 2022-es választási eredményeket. Vannak kőkemény Fideszes kerületek, ahol dupla annyi szavazatot kapott a fideszes jelölt, mint az ellenzéki és elég sok ezekből. Például Gyopáros Alpár (Csorna) meg Pócs (Jászberény) körzete. Itt akkor is kérdéses lenne a Tisza győzelme, ha egyedül indulnának. Na és akkor ott a DK meg a Mi Tanyánk is.

De vannak olyan körzetek, ahol párszáz/pár ezer szavazaton múlt csak a fideszes győzelem. Meglepődtem, mert én úgy emlékeztem, hogy tükörsima fideszes győzelem volt mindenhol, de mégsem. Van azért elég sok ilyen körzet.

Na meg vannak olyanok, mint például Hende Csaba körzete Vasban, ahol 7 ezer volt a különbség. 3 év alatt sok víz lefolyt a Dunán (Tiszán) és úgy érzem, hogy a Tiszának az ilyen körzetek hozhatóak lennének.

Illetve a Tiszának hoznia kell Budapestet, de ilyen varjús kőkemény balos körzetekben sima fideszes győzelem is lehet, ha a Tisza meg a DK is indít jelöltet.

márc. 25. 21:05
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
55%
A fidesz addigra még gyengébb lesz, rúgják az öngólokat most is. Ilyen ellenfelük nem volt még mint Magyar Péter nem véletlen pánikolnak :-) a Tisza egyedül is megcsinálja
márc. 25. 21:10
 2/14 anonim ***** válasza:
95%
Én is úgy gondolom, hogy a budapesti körzetek egyáltalán nem lesznek simán nyerhetőek, mert sok a fanatikus balos/liberális ott, akik kitartanak az óellenzék mellett.
márc. 25. 21:12
 3/14 anonim ***** válasza:
85%
varju laszlo elsopro gyozelme utan miert is ne inditananak ? nagy tevedes hogy ennek nem lehet orszagos lekepzese. Nyilvanvalo a TISZA nak ott nem kell inditania ahol eros a DK. ha ra indit a TISZA akkor nehez lesz itt barmit barkit is levaltani
márc. 25. 21:12
 4/14 anonim ***** válasza:
94%
A DK mindenkepoen ra fog majd inditani, ok tojnak a kormanyvaltasra. Nekik a lenyeg az h tenyezok maradjanak...
márc. 25. 21:19
 5/14 A kérdező kommentje:

Budapesten nyerhet mindenhol a Tisza.

Bács Kiskun az már most kijelenthető, hogy narancsos lesz, mert akkora különbségekkel nyert a Fidesz.

Baranyában 2 fideszes erőd van, 2 körzet hozható a Tiszának. Egyik hozhatóban Mellár az ellenzéki győztes, de ő elég öreg már.

Békés 2 fideszes erőd, 2 hozható.

Borsod 5 fideszes erőd, 2 hozható.

Csongrád 2 hozható, 2 erőd. Az egyik hozhatóban van egy ellenzéki, aki elég simán nyert. Az egyik erődben Lázár.

Fejér 3 erőd, 2 hozható.

Győr-Moson-Sopron 4 erőd, 1 hozható.

Hajdú Bihar 5 erőd, 1 hozható

Heves 3 erőd, tuti narancs

Jász Nagykun 3 erőd, 1 hozható

Komárom Esztergom 2 erőd, 1 hozható

Nógrád tuti narancs

Pest 8 erőd, 4 hozható

Somogy tuti narancs

Szabolcs Szatmár 5 erőd, 1 hozható

Tolna tuti narancs

Vas 2 erőd, 1 hozható

Veszprém 3 erőd, 1 hozható

Zala tuti narancs

márc. 25. 21:26
 6/14 anonim ***** válasza:
67%
2) kövezzetek meg de szerintem pont Budapesten nagyobb az ertelmiseg aki siman a tiszara szavaz le inkabb. Nezzetek meg az EP valasztas eredmenyeit. Azota csak erosodott a Tisza, valamint az oellenzek nagx resze is mogotte lehwt
márc. 25. 21:27
 7/14 anonim ***** válasza:
24%
Pár ezer szavazat azért elég sok egy magyar körzetben. Kormányváltásra nem sok esély van.
márc. 25. 21:29
 8/14 A kérdező kommentje:

Én vasi vagyok. Nálunk 2 választókerületben tuti narancsos győzelem lesz, ez már most kijelenthető. V. Németh Zsoltot meg Ágh Pétert lehetetlen kipucolni innen. A szombathelyi körzetben bukhat Hende, mert a tavalyi választáson is teljesen bukott a Fidesz Szombathelyen. A falubeliek majd eldöntik, mi legyen, beveszik-e a propagandát. 💁🏻‍♂️ 2022-ben bevették, de mondjuk Czeglédi lett indítva, aki elég megosztó.

Amiket erődként jelöltem, ott vagy dupla annyival nyert a Fidesz vagy hatalmas előnnyel. Ezeket a körzeteket nehéz lesz kipucolni. Eléggé vidéki, fejletlen helyek ezek. A hozhatóak mind nagyvárosok közelében vannak.

márc. 25. 21:30
 9/14 anonim ***** válasza:
78%
Szerintem felesleges ezen agyalnod meg. Van meg bo egy ev.En nagykn bizom a tiszas jeloltekben.
márc. 25. 21:32
 10/14 A kérdező kommentje:

Budapesten az EP választás eredménye:

264 ezer Fidesz

262 ezer TISZA

98 ezer DK

63 ezer Momentum

47 ezer Kutya

35 ezer Mi Tanyánk

A Tisza június óta erősödött, a Fidesz gyengült.

A kérdés az, hogy a Momentumnak mennyire fanatikus a tábora, illetve a Fidesz hány szavazót visz el Toróéktól. Azt el tudom képzelni, hogy egy olyan max 10k DK-s átmegy a tiszához, de nekik elég fanatikus táboruk van.

márc. 25. 21:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!