Arról miért nem beszél senki, hogy a Matolcsy klán 500 milliárdos rablása a nemzeti vagyonból Orbán jóváhagyásával történt?

Amúgy én el tudom képzelni, hogy a pisztolyszemű önálló gengszter és most átvágta a palánkon a dagadtat is.
Azért az elmúlt pár évben enyhén szólva puskaporos volt a levegő az MNB és a kormány között.

"Amúgy én el tudom képzelni, hogy a pisztolyszemű önálló gengszter "
Ezt én is nagyon könnyedén el tudom képzelni, de az egész bulit lehetővé tevő jogi környezetet a fidesz teremtette meg, szóval biztos van valamilyen közös tudomásuk és előtörténetük ezekben az alapítványosdiban is.

Az egész ország tudta a kezdetektől, ne játsszuk már a hülyét, már 2014-ben, a kezdetekkor közfelháborodás volt a nyilvánvaló mutyi miatt.
Inkább az a kérdés, miért most lett vége. EU? Gazdasági helyzet? Matolcsy?

450 milliárdot fektettek be két cégbe, az egyiknek a megvásárláshoz képest 45%-ra esett az értéke a másik cégnek 80%-ra.
Most nem tudom milyen leosztásban vették a részvényeket de ez 90-250 milliárd veszteséget jelent a két véglet esetében, szóval a valós veszteség valahol eközött lehet.

ma 14:15
Matolcsy képből kikerülés miatt lett most ez előhozva. Ugyanakkor azért ne vegyél rá mérget, hogy amit most megállapítanak az nincs kiszínezve, hogy a saját igazukat támasszák alá.
Mert ha korrekt módon akarnák ezt nyilvánosságra hozni akkor meg lenne mondva, hogy mennyi pénzt kaptak anno, mennyi van most és mennyi hasznot termeltek más hasonló közhasznú alapítványok. De amíg ez a 3 szám nem publikus addig kb. csak bemondásra lehet hinni annak, hogy mennyire rossz munkát is végeztek ott és hogy mennyi pénzt loptak el/ veszítettek el az inkompetenciájuk miatt.

Itt bizonyitani sem kell. Mar az egy ordas nagy csalas hogy minek utaltak 120 000 000 000 forintot egy egyetemnek? Ebbol egy egesz varost lehetne felepiteni.
USA-ban egy szenator nem tud ennyit osszelopni, ezek meg ebbol a kis orszagtol, szegeny tolunk loptak ossze.

ma 14:46
120 milliárdnak ha mondjuk számolunk egy 3%-os reálhozammal (van pár befektetésem és biztos én vagyok hülye de átlagban ennél kevesebbet tudtam csak összehozni) akkor évente 3,6 milliárdot fial.
Egy átlagbért kereső tanár éves bérköltsége tavaly 9,4 millióba fájt. Ha feltételezzük, hogy van legalább 100 tanár egy egyetemen már az simán az 1 milliárd és akkor még nem beszéltünk semmilyen más kiadásról ami egy egyetem fenntartásával jár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!