Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Valaki tapasztalt árcsökkentés...

Valaki tapasztalt árcsökkentést az árstopp érvénybelépése után?

Figyelt kérdés

Akárhova megyek konkrétan a vaj ára semmivel sem lett kevesebb.

Holott a következő bejelentés volt olvasható még előtte:

"136 százalékos árréssel árult vaj ára kevesebb, mint a korábbi felére esik és 53,4 százalékkal lehet az olcsó"

Én élek másik bolygon vagy megint madárnak néznek,esetleg szemészhez kéne fordulnom?

tegnap 06:18
 1/9 anonim ***** válasza:
33%
Természetesen. Minden magyar ember.
tegnap 06:33
 2/9 anonim ***** válasza:

Árzuhanás a tejfölöknél, majdnem a felére esett több termék ára

Az utóbbi időben különösen a tejnél és a tejtermékeknél szálltak el az árak, így a figyelem is leginkább ezekre a termékekre összpontosul. Ha a tejnél nem is látszik érdemi árcsökkenés, a tejtermékek esetében annál inkább, sőt, a tejfölnél szabályos árzuhanást látunk. A 0,33 kilogramm kiszerelésű, 12 százalékos Nádudvari tejföl múlt héten a Tescóban, a SPAR-ban és az Auchanban is egységesen 759 forintba került,

hétfőn délelőtt a Tescóban már csak 359 forint, a SPAR-ban 388 forint, az Auchanban pedig 562 forint volt, azaz akárhogy nézzük, gyakorlatilag a felére esett vissza pár nap leforgása alatt.

[link]

tegnap 07:12
 3/9 A kérdező kommentje:

2#A 200 gr vaj előtte átlagosan minimum 1000 forint vagy az felett volt.Tudom,mert, használjuk. Nomost a vaj 200 gr ja 1000 forint felett van továbbra is!

Ha valóban 53% kéne olcsóbnak lennie,akkor maximum is 500-600 forintnak kéne lennie átlagosan egy 200 gramos vajnak.

Hol itt a jelentős árcsökkenés?

Nem szelektíve volt szó

-bizonyos- tejtermékekről,hanem A Tejtermékekekről.

tegnap 07:27
 4/9 anonim ***** válasza:

3:

A drágább, minőségibb termékek közül a Lurpak dán vaj emelhető ki, amelynek a hét végén még 1769 forinttól kezdődött az ára, hétfőn a SPAR-ban 1029 forintba került, a Tescóban pedig 1139 forintba, tehát alsó hangon 600 forinttal lett olcsóbb.

tegnap 07:33
 5/9 anonim ***** válasza:
A TV bemondta, hogy még túl is szárnyalta a várakozást az árcsökkenés. Én hétfő óta minden vásárlás után otthagyok egy ezrest borravalónak, mert sajnálom az üzletet
tegnap 07:36
 6/9 anonim ***** válasza:
73%
Nálunk a tojás drágább lett. Osztottam szoroztam, és kijött, hogy valószínűleg eddig 2% árréssel dolgozott a spar. a kormánynak köszönhetően mostantól ez 10% lett 😂😂😂😂
tegnap 08:17
 7/9 anonim ***** válasza:
Nem tapasztaltam. Ugyanolyan drága minden.
tegnap 08:57
 8/9 Justinianus ***** válasza:

Nem néznek madárnak, meg szemészhez sem kell menned, csak nem tudod értelmezni az olvasottakat.

Kihagytál az idézett mondat előtt egy "a" betűt.

A mondat így szól: "a 136 százalékos árréssel árult vaj ára kevesebb, mint a korábbi felére esik és 53,4 százalékkal lehet az olcsóbb."

Tehát ahol 136%-os árréssel árulták, ott valóban 53,4%-kal csökkent (bár még ez sem feltétlen igaz, mert csak óvatosan feltételes módban fogalmaztak, "lehet" olcsóbb.)

De ahol meg eddig is 20% árrés volt rajta, ott meg alig csökkent.

A kormányzati tájékoztatóban nyilván kiválasztottak egy extra magas árrést, amit találtak az ezer üzlet közül, te meg bevetted.

tegnap 10:07
 9/9 anonim ***** válasza:
Hétfőn csináltam nagybevásárlást a Lidliben és Aldiban, semmi sem lett olcsóbb!
tegnap 14:02

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!