Orbán Viktor miért arra gerjed fel, hogy minél nagyobb 10+%-os infláció legyen a magyar Forinton?

Hát én mondom, ez az infláció ügy is egy akkora felfújt baromság, hogy az embernek már fáj a feje tőle! Mindenki csak nyavajog, hogy jaj minden drága meg hogy nem lehet megélni, hát persze hogy drágább lett minden, de mikor nem volt ilyen?? Az árak mindig mennek fel, ez már csak így van, aszt kész. De Orbán Viktor megoldotta, mint mindig, aszt most már le is ment az infláció, akkor meg minek ezt a sok rinyálás??
Az ellenzék meg persze csak mondja a magáét, hogy Orbán tehet mindenről, hát persze mert biztos ő csinálta a háborút is meg a világválságot, ugye? Én már annyira unom, hogy mindenért őt hibáztatják, pedig ha ő nem lenne, már rég padlón lenne az ország! Nézzük meg, hogy micsoda intézkedéseket hozott! Árstop, rezsicsökkentés, minden volt itt, hogy az emberek ne járjanak olyan rosszul, de persze ezt senki se akarja elismerni, csak panaszkodni tudnak!
Meg aztán, ha jobban belegondolunk, az infláció nem is olyan rossz! Például aki hitelt vett fel, annak most sokkal könnyebb visszafizetni, mert már nem ér annyit a pénz! Meg aztán a bérek is mennek fel, hát akkor most döntse el mindenki, hogy mi a baja! Ha valakinek több a pénze, akkor nem mindegy, hogy mennyibe kerül valami? Csak dolgozni kell, és nem a fotelben ülve panaszkodni, aztán máris nem is olyan nagy gond ez az egész!
De persze a balosok ezt se értik, csak fröcsögnek mindenre! Szerintem ők még azt se vennék észre, ha már ingyen osztogatnák nekik a kaját, akkor is csak sírnának, hogy miért nem több! Orbán meg közben rendesen dolgozik, és lám, máris kezd visszatérni minden a rendes kerékvágásba! Az infláció letörve, az árak megálltak, aszt’ mindenki kezdhet örülni!
Úgyhogy nem kell itt hisztizni, hanem meg kell látni, hogy ki az, aki tényleg tesz is valamit az emberekért! És az nem más, mint Orbán Viktor, mert ha ő nincs, akkor már rég itt tartanánk, mint azok a szerencsétlen nyugati országok, ahol minden szét van esve! De hát itt nálunk nem lesz ilyen, mert itt van a Fidesz, és megvéd minket, ennyi!

Mondjuk egy multi úgy számol hogy 2023-ban 1 millió dollár lesz a magyarországi telephely bérköltsége. 2024-ben adnak 7% fizetésemelést a dolgozóknak forintban. De a dollár/forint árfolyam 2023 és 2024 január között romlott 10 százalékot. Akkor mennyi lesz a fizetésemelés után az amcsi anyacég bérköltsége dollárban ? Bizony kevesebb lesz.
Na így lehet olcsó munkaerőt biztosítani a nyugati cégeknek.

Fix magyar állampapír felé terelték az állampapírba feketetőket.
Ennek fix 6.5-7%-os kamata van.
Ha most megtolják az inflát az állam jól jár,elinflálják az adósságot.
Ha a spórolt pénzemből veszek egy halom műszaki ingóságot, és azt elásom, azzal is sokszorta nagyobb pénzügyi biztonságban vagyok, mint a miniszterelnökistenúr 6%-ot "kamatozó" papírjaival. DEE!! : Valahogy mégis az összes Pestmániás Pestre tömörült szmogot reggeliző öltönyös huszonéves (jellemzően proginfós) azt bizonygatja, hogy akkorisaz-állampapír, akkorisaz-állampapír... és mutogatják a mindenféle grafikonokat meg diffegyenleteket, lényeg, hogy minél bonyolultabb közgázmatekosnak tűnő fa... akarom mondani csodákat, amikből el kell hinni, hogy mind az állampapír nyereségességének a bizonyítására vannak ott, tehát...
🤔 mondjuk... fura, eddig akkor lehet, hogy nagyon rosszul tudtam h. mi a bizonyítás fogalma, lényege.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!