Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az iskolák és a kórházak...

Az iskolák és a kórházak rezsicsökkentett áron kapják a villanyt és a gázt?

Figyelt kérdés

Úgy hallottam, hogy volt olyan 2 éve, hogy a gázt 2000 Ft/m³, a villanyt meg 600Ft/kW díjazták az iskolákba.

Kórházakba se hinném, hogy nyáron azért nem megy a betegosztályon a klíma 30 fokba, mert 40 Forintos villanyt fizetnek.

Ez úgy elég gáz.

Hajlandó/ak lennénk +5Ft-al többet fizetni, m³-ként, hogy az idkolák is részesülhessenek a kedvezményes árból?

Itt dolgozók tudnátok adatokat mondani?

Pont a héten láttam egy zalaegerszegi iskolában, hogy 12C° volt a tanterembe a nagy dpórolás miatt. Erre az egyik tanár kihívta a sajtót. Az igazgató meg ezután sorba állította a tsnárokat és ellenőtizte a híváslistájukat, hogy ki hívta ki a sajtót.

ma 08:35
 1/6 anonim ***** válasza:

Nem, ez a kedvezmény csak lakossági fogyasztóknak van.

És bizony számos önkormányzati intézményben alig tudták kifizetni a fűtésszámlát, miközben a dolgozók is fáztak, mert alig volt fűtés.

ma 08:55
 2/6 anonim ***** válasza:
Nem, én béreltem szolgálati lakást egy rövidebb ideig, az intézmény nevén volt minden, és komoly pénzeket fizettem a rezsire, nem a "kedvezményes tarifát".
ma 09:01
 3/6 anonim ***** válasza:
0%

Kérdező, abban az iskolában nem tudom miért volt 12 fok, de a spórolás nem lehetett közte. Volt egy ilyen tél, de az már 2 éve volt, hogy spórolni kellett és figyelni a költségekre. Nálunk pont hogy túl meleg van gyakran amikor szépen süti a nap az épületet és közben a radiátorok meg ontják a meleget.

Az iskolák fenntartója az önkormányzat. Az épületeké és nem az oktatásé. Ugyanaz a fizetési módja az iskolák rezsijének mint a többi önkormányzati intézményének. Egyedül az önkormányzattól függ, hogy mit várnak el és az iskola épületétől, fűtési módjától, hogy egyáltalán lehetséges-e bármiféle spórolás.

Az pedig a másik fele, hogy még a legrosszabb időszakban se mehetett az iskolákban 18 fok alá a hőmérséklet spórolás miatt. Már abban is kételkedem hogy a hír igaz és így történt vagy megtörtént egyáltalán, de hogy ez semmiképpen nem állami elvárás miatt van az biztos.

ma 09:02
 4/6 anonim ***** válasza:
43%
Nálunk volt hogy 10-12 fok volt, de banális okok miatt. Éjszakára és hétvégére 20 fokról 18 fokra kellett venni a termosztátot, ez volt az ukáz a spórolás miatt. Péntek este volt valami foglalkozás, és valami műszaki zseni addig állogatta a termosztátot, amíg sikerült 5 C fagyvédő funkcióra kapcsolnia a fűtést. Még szerencse hogy nem volt a közelben egy orbánfóbiás sem, mert lehet még a hágai bíróságot is odacsődítették volna, hogy halálra fagyasztjuk a gyerekeket.
ma 09:21
 5/6 anonim ***** válasza:
Nem, ahogy 1-es is írta, ez csak a lakosságira vonatkozik. Semmilyen közintézmény nem kapja (illetve papíron nem kaphatja) a rezsicsökkentett árat. Sok hivatalban pl nincs fűtés télen.
ma 09:59
 6/6 anonim ***** válasza:

#5 Hol van ilyen "hivatal" ahol nincs fűtés télen?

Csak azért kérdezem, mert ahol nincs fűtés ott elfagynak a vízvezetékek.

ma 10:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!