Az iskolák és a kórházak rezsicsökkentett áron kapják a villanyt és a gázt?
Úgy hallottam, hogy volt olyan 2 éve, hogy a gázt 2000 Ft/m³, a villanyt meg 600Ft/kW díjazták az iskolákba.
Kórházakba se hinném, hogy nyáron azért nem megy a betegosztályon a klíma 30 fokba, mert 40 Forintos villanyt fizetnek.
Ez úgy elég gáz.
Hajlandó/ak lennénk +5Ft-al többet fizetni, m³-ként, hogy az idkolák is részesülhessenek a kedvezményes árból?
Itt dolgozók tudnátok adatokat mondani?
Pont a héten láttam egy zalaegerszegi iskolában, hogy 12C° volt a tanterembe a nagy dpórolás miatt. Erre az egyik tanár kihívta a sajtót. Az igazgató meg ezután sorba állította a tsnárokat és ellenőtizte a híváslistájukat, hogy ki hívta ki a sajtót.

Nem, ez a kedvezmény csak lakossági fogyasztóknak van.
És bizony számos önkormányzati intézményben alig tudták kifizetni a fűtésszámlát, miközben a dolgozók is fáztak, mert alig volt fűtés.

Kérdező, abban az iskolában nem tudom miért volt 12 fok, de a spórolás nem lehetett közte. Volt egy ilyen tél, de az már 2 éve volt, hogy spórolni kellett és figyelni a költségekre. Nálunk pont hogy túl meleg van gyakran amikor szépen süti a nap az épületet és közben a radiátorok meg ontják a meleget.
Az iskolák fenntartója az önkormányzat. Az épületeké és nem az oktatásé. Ugyanaz a fizetési módja az iskolák rezsijének mint a többi önkormányzati intézményének. Egyedül az önkormányzattól függ, hogy mit várnak el és az iskola épületétől, fűtési módjától, hogy egyáltalán lehetséges-e bármiféle spórolás.
Az pedig a másik fele, hogy még a legrosszabb időszakban se mehetett az iskolákban 18 fok alá a hőmérséklet spórolás miatt. Már abban is kételkedem hogy a hír igaz és így történt vagy megtörtént egyáltalán, de hogy ez semmiképpen nem állami elvárás miatt van az biztos.

#5 Hol van ilyen "hivatal" ahol nincs fűtés télen?
Csak azért kérdezem, mert ahol nincs fűtés ott elfagynak a vízvezetékek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!