Hogy lehetek politikusok sofőre?

Az csak haveroknak járó pozíció.
Ilyen kicsit jobban szituált kubatovféle verőemberek kerülhetnek oda.

Kiegészítés a 2. válaszomhoz: azok a magas kormányzati pozíciót betöltő személyek, akik kívül esnek a fő közjogi méltóságok körén, nem jogosultak 7/24 személyi védelemre és az ő sofőrjeik elvileg lehetnek "utcáról felvett" munkatársak is. Viszont a gyakorlat azt mutatja, hogy a felvételnél nagyon megválogatják a jelentkezőket. Referenciákat kérnek és előzetesen nemzetbiztonsági ellenőrzést is le szoktak folytatni. Akiket felvesznek, azoknak gyakran van valamilyen rendészeti szervnél eltöltött előélete.
Azt, hogy a kormányzati pozícióval nem rendelkező "mezei" politikusok sofőrjeit hogy válogatják ki, azt nem tudom.
Fun fact: anno személyesen ismertem Kádár János egykori személyi sofőrjét. Már nyugdíjhoz közel álló idős gépjárművezetőként dolgozott annál az állami szervnél, ahol a 90-es években dolgoztam. Engem is szállított és meg kell mondani, hogy kissé bizonytalanul vezetett. Amikor beszéltünk erről a munkatársakkal, felvilágosítottak, hogy az öregnek azért vannak kisebb gondjai a KRESZ ismeretével, mert világéletében csak konvojban, rendőri felvezetéssel szállította Kádárt, ezért nem nagyon kellett törődnie a KRESZ szabályaival.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!