Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hogy lehetek politikusok sofőre?

Hogy lehetek politikusok sofőre?

Figyelt kérdés
Pl orbánnak, vagy nagy beosztású politikusoknak
márc. 9. 11:32
 1/10 anonim ***** válasza:
93%

Az csak haveroknak járó pozíció.

Ilyen kicsit jobban szituált kubatovféle verőemberek kerülhetnek oda.

márc. 9. 11:35
 2/10 anonim ***** válasza:
90%
Orbán esetében a TEK-hez kellene bejutnod, hogy a sofőrje lehess. A többi fő közjogi méltóság esetében azt hiszem, a Készenléti Rendőrség tisztjei közül kerülnek ki a sofőrök.
márc. 9. 11:39
 3/10 A kérdező kommentje:
Akkor kb civilként esélytelen, hogy ilyen munkát vállaljak
márc. 9. 11:49
 4/10 anonim ***** válasza:
35%
Nem is értem hogy merült fel benned egyáltalán a kérdés...
márc. 9. 11:53
 5/10 anonim ***** válasza:
72%
Tudjuk mi a terved. :D
márc. 9. 12:02
 6/10 A kérdező kommentje:
Nem, nincs semmi gyilkossági hajlamom, csak érdekelt a dolog, de akkor erről lemondok, szivesen vezettem volna ilyen nagy beosztású embereknek.
márc. 9. 12:03
 7/10 anonim ***** válasza:
Be kell íratkoznod egy autós iskolába, elvégezned egy tanfolyamot és néhány vizsgát meg perkelned kell ezekért néhány forintot, de másképp nem megy.
márc. 9. 12:04
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Kiegészítés a 2. válaszomhoz: azok a magas kormányzati pozíciót betöltő személyek, akik kívül esnek a fő közjogi méltóságok körén, nem jogosultak 7/24 személyi védelemre és az ő sofőrjeik elvileg lehetnek "utcáról felvett" munkatársak is. Viszont a gyakorlat azt mutatja, hogy a felvételnél nagyon megválogatják a jelentkezőket. Referenciákat kérnek és előzetesen nemzetbiztonsági ellenőrzést is le szoktak folytatni. Akiket felvesznek, azoknak gyakran van valamilyen rendészeti szervnél eltöltött előélete.

Azt, hogy a kormányzati pozícióval nem rendelkező "mezei" politikusok sofőrjeit hogy válogatják ki, azt nem tudom.

Fun fact: anno személyesen ismertem Kádár János egykori személyi sofőrjét. Már nyugdíjhoz közel álló idős gépjárművezetőként dolgozott annál az állami szervnél, ahol a 90-es években dolgoztam. Engem is szállított és meg kell mondani, hogy kissé bizonytalanul vezetett. Amikor beszéltünk erről a munkatársakkal, felvilágosítottak, hogy az öregnek azért vannak kisebb gondjai a KRESZ ismeretével, mert világéletében csak konvojban, rendőri felvezetéssel szállította Kádárt, ezért nem nagyon kellett törődnie a KRESZ szabályaival.

márc. 9. 12:10
 9/10 anonim ***** válasza:
Lehetsz más is, ha söför nem jön be szakácsa,fodrásza,körmöse,orvosa,dublöre,testőre,kostolója, szabója,komornyikja,kertésze... kifogyhatatlan a lehetőség.
márc. 9. 12:22
 10/10 anonim ***** válasza:
Ahogy a 2-es írja jól, rendésznek kell lenned, közülük választják ki a vezető politikusok sofőrjeiket.
márc. 9. 13:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!