Hogyan lehet tudni valakiről a környezetembe, hogy egy fideszes bértroll?

Kiszámíthatóan és mechanikusan ismétel politikai szlogeneket:
Ha valaki a Fidesz aktuális kampányüzeneteit (pl. "Brüsszel", "illegális migránsok", "Soros-terv") szóról szóra, szinte robotikusan visszamondja, anélkül, hogy saját gondolatokat vagy árnyalást vinne bele, az gyanús lehet. A bértrollok gyakran szkripteket követnek, és nem igazán rugalmasak egy vitában.
Túlzott aktivitás közösségi médiában vagy beszélgetésekben:
Ha valaki a környezetedben szinte megszállottan terjeszti a Fidesz álláspontját – például napi szinten posztol, kommentel, vagy minden társalgást politikai propagandára terel –, az utalhat arra, hogy feladatot teljesít. Különösen, ha a tartalom mindig egy irányba mutat, és soha nem kérdőjelez meg semmit a pártból.
Nem reagál logikus ellenérvekre:
A bértrollok célja nem a vita megnyerése logikával, hanem az üzenet sulykolása. Ha észreveszed, hogy valaki figyelmen kívül hagyja a tényekkel alátámasztott ellenvéleményeket, és inkább személyeskedésbe vagy témaváltásba menekül, az intő jel lehet.
Hirtelen politikai "ébredés" pénzügyi motivációval:
Ha egy ismerősöd korábban nem mutatott érdeklődést a politika iránt, de egyszer csak elkezdett nagyon aktív lenni Fidesz-témákban – különösen, ha közben anyagi gondjai voltak, és most láthatóan jobban megy neki –, az felvetheti a gyanút. Persze ez önmagában nem bizonyíték, lehet véletlen is.
Kapcsolatok és kontextus:
Ha az illetőnek van látható kötődése olyan körökhöz, amelyek a Fideszhez lojálisak (pl. helyi pártszervezetek, kormányközeli médiában dolgozik, vagy ismert propagandistákkal van kapcsolatban), az növelheti a valószínűséget. Offline környezetben ezt nehezebb felmérni, de pletykák vagy közös ismerősök utalhatnak ilyesmire.
Szokatlanul jól informált a párt belső ügyeiről:
Ha valaki olyan részleteket tud a Fidesz stratégiájáról vagy terveiről, amik nem publikusak, és ezeket következetesen védi vagy terjeszti, az arra utalhat, hogy valamilyen szinten "benne van a gépezetben".
Hogyan ellenőrizheted?
Kérdezz rá finoman: Például: „Te miért vagy ennyire elkötelezett ebben? Miért fontos neked ez a téma?” Ha kitérő választ ad, vagy láthatóan kényelmetlenül érzi magát, az árulkodó lehet. Egy őszinte támogató általában szívesen beszél a motivációjáról.
Figyeld a konzisztenciát: Ha online van jelen, nézd meg a profilját vagy a hozzászólásait (ha publikusak). Egy bértroll gyakran új fiókot használ, kevés személyes tartalommal, és szinte kizárólag politikai témákban aktív.
Teszteld a rugalmasságát: Dobd fel neki, hogy mi lenne, ha a Fidesz valamiben hibázna – egy igazi hívő talán kritizálna egy konkrét lépést, de egy bértroll valószínűleg nem kockáztatja a párt elleni megszólalást.

Nincs olyan hogy fideszes bér troll. Nem trollok, ami szerinted trollkodás azt ők komolyan gondolják.
Több kollegám is szimpatizál a Fidesszel. Próbáltam felhozni a jobboldalról jövő kritikákat a Fideszről, azt gondoltam ezzel hatni tudok rájuk. Tudjátok mit válaszoltak? Toroczkai László (rá hivatkoztam, mert ő jobboldaliként kritizálja a Fideszt) a “liberális” propagandát tolja.
Toroczkai. Liberális propagandát tol. És ezt a Fidesz szimpatizáns kollégáim komolyan gondolják. Én is csak fogtam a fejem nyugi.

Kurucinfó
Ezért is tiltották be Magyarországon

#17. Jaj nagyon megható ám ez is naponta ezerszer. :))
Sírjatok csak, zokogjatok! :)))
"Egy kérdésre nem tudsz válaszolni"
Két fogyaték. Leírom, hogy a debil állatjai tobzódnak a nemfideszes portálok kommentszekcióiban, egészen pontosan úgy viselkedve, mint amint fentebb az éjsötét kommentelő kizárólagos fideszes tulajdonságnak hisz. Erre jön a nyomorultja és megkérdezi, hogy hány éves a kapitány. :DDDD
Ilyenkor mégis milyen választ vártok? :D Meg eleve, kit érdekel, hogy bekérdeztek egy a témához nem kapcsolódó baromságot? És akkor még a másik ugorjon nektek válaszolni...igazi 40 IQ-s napraforgók bazmeg. :))

#19. Ellenzéki érvek, hölgyeim és uraim.
Jaj, én azt is nagyon sajnálom, hogy így felmostam veletek a padlót, de mit lehete tenni, ha így könyörögtök érte? :(
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!