Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A 90-es években azért volt...

A 90-es években azért volt forgalomban olyan 200 Ft-t, amiben van ezüst, mert jobb volt a gazdasági helyzet, ma meg azért nincs ezüst tartalma a fizető eszköznek, mert nem jól áll az ország?

Figyelt kérdés
márc. 2. 11:23
 1/8 anonim ***** válasza:
69%
Ez is benne van.
márc. 2. 11:25
 2/8 A kérdező kommentje:

Manapság a Magyar Nemzeti Bank ugyan kiad különleges érméket, de nincs olyan pénzünk, aminek ezüsttartalma van.

Pedig jó lenne, ha pl. az 50 Ft-osnak legalább a fele anyaga ezüst lenne.

3/8 anonim ***** válasza:
26%
Szerintem nincs összefüggés.Emlékszem rá,én is gyűjtöttem,szép pénz volt.
 4/8 anonim ***** válasza:
49%
Orbán Viktor ellopta az ezüstöt.
 5/8 A kérdező kommentje:

Gyerek voltam a 90-es években, ezért a kérdés.

Manapság elképzelhetetlen, hogy ezüsttel fizessünk.

Pedig milyen menőnek tűnik.

márc. 2. 11:27
 6/8 anonim ***** válasza:
75%

30%-os inflációt, kamatokat nem mondanám jó gazdasági helyzetnek... Akkor szűnt meg a KGST, épült le a nehézipar, sorra mentek csődbe az állami vállalatok, kiugró munkanélküliség, infláció, vadkaptalizmus.

A váltópénz elfogadtatása miatt rakták bele politikai okból. Pontosan tudták a jegybankban ez nem fogja meg az inflációt - vertek valamennyit az ezüsttartalmú 200-asból de utána ki is vonták belőle az ezüsttartalmat.

Currency vs. banking elmélet - aki tanult pénzügyeket az tudja melyik a helyes.

márc. 2. 11:45
 7/8 anonim ***** válasza:
51%

500 ezrelék ezüst volt benne, és gyűjtőknek készült nagyon keves

svájcban volt valódi ezüst érme, a fél frankos (1/2 frank az van ráírva), ami kb akkora, mint az 1 forintos volt, de talán 1967-es az utolsó amit ezüstből vertek

különben az ezüst egyáltalán nem olyan ritka vagy különleges, a befektetési tömbök nem is ÁFA mentesek

márc. 2. 11:46
 8/8 anonim ***** válasza:
51%

1. A pénz anyaga és névértéke semmilyen kapcsolatba nincs egymással.

2. A 90-es években hiperinflációvolt. Az elején 200 forint annyit ért, mint ma kb 25-30 ezer, a végén meg annyit, mint ma kb egy ezres.

"Pedig jó lenne, ha pl. az 50 Ft-osnak legalább a fele anyaga ezüst lenne."

Saccra kb a névértéke negyvenszeresébe kerülne gyártani.

márc. 2. 12:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!